Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Ny kladdkaka med smak av Marabou pepparkaka

30 sep, 2020 
Jessica Rådne
Kollage av kladdkaka och choklad från Marabou.
Sagolikt kladdig med smak av klassisk pepparkaka. Så beskriver Marabou och Almondy sin nya frysta kladdkaka som fått oss att längta till jul.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Marabou har än en gång slagit sina sockersöta huvuden ihop med bagarna Almondy och tagit fram en helt ny ljuvlig fryst dessert, Marabou pepparkaka kladdkaka.

Se också: 6 godissorter som får oss att bli nostalgiska

6 gamla godissorter som får oss att bli nostalgiskaBrand logo
6 gamla godissorter som får oss att bli nostalgiska

Det skriver nu flera mat- och godiskonton på Instagram och visar samtidigt upp produktbilder.

Andra frysta Marabou-tårtor

Det var i fjol som Marabou till mångas förtjusning släppte en chokladkaka med smak av pepparkaka. Nu har man alltså tagit succén vidare till kladdkakornas förtrollade värld.

Annons

På förpackningen, som är den information vi har att jobba med än så länge, beskrivs den nya kladdisen som ”sagolikt kladdig”. Man utlovar samtidigt en smak av klassisk pepparkaka. Låter som en drömkombo, eller vad säger du? Kladdkakan är glutenfri och väger 420 gr, vilket motsvarar 6-8 bitar.

Det är inte första gången Marabou och Almondy släpper en fryst efterrätt ihop med smak av chokladklassikern. Sedan tidigare finns en kladdkaka med smak av Marabou mjölkchoklad, och en rad tårtor med smak av till exempel Marabou Schweizernöt och Marabou mjölkchoklad med maränger. En annan älskad tårta från Almondy är den med Daim som finns i flera olika varianter.

Släpps i limiterad upplaga

Den nya produkten har inte skådats av oss i butik ännu men lär dyka upp snart. Sedan tidigare finns till exempel årets smak på Juleskum (blåbär) att hitta i godishyllorna och nyligen släpptes även årets Blossa-glögg (myntathé) på Systembolaget.

Från vad vi kan se på förpackningen är Marabou pepparkaka kladdkaka en säsongsbunden produkt i limiterad upplaga. Skulle du fastna gör du alltså bäst i att bunkra upp med ett gäng att ha i frysen – även efter jul! *blink*

Annons