Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Här är alla artister i deltävling 4 i Melodifestivalen 2022

14 feb, 2022 
Johanna Svan
Anna Bergendahl och Klara Hammarström i Melodifestivalen.
Anna Bergendahl och Klara Hammarström har båda varit med i Melodifestivalen tidigare.
De två sista artisterna som går direkt till final i Melodifestivalen 2022 ska koras. Här är deltagarna i mellons fjärde deltävling!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Efter tre veckor av ”melloturnén” finns det sex finalister och lika många semifinalister till Melodifestivalen 2022. Den 26 februari ska de två sista bidragen att ta sig direkt till final röstas fram.

Här är deltagarna!

Se också: 8 fantastiska outfits vi minns från MelodifestivalenBrand logo
Se också: 8 fantastiska outfits vi minns från Melodifestivalen

Artister i deltävling fyra i mello 2022

1. Anna Bergendahl- med låten Higher Power

Anna Bergendahl, 29 år, blev känd för svenska folket redan 2008, då hon var med i Idol och slutade på femte plats.

Hon har sedan sjungit sig in i folks hjärtan med låtar som This is My Iife, Ashes To Ashes, Kingdom Come och Thelma and Louise. 

Det är fjärde gången Anna ställer upp i Melodifestivalen. 2010 vann hon med låten This is My Life, och hon var även med 2019 och 2020.

Annons

Vid sidan om musiken studerar Anna till läkare i Örebro sedan 2016.

2. Lillasyster - med låten Till Our Days Are Over

Lillasyster består av Martin Westerstrand, Max Flövik, Ian-Paolo Lira och Andy Oh My God (Andreas Bladini). Bandet debuterade i Melodifestivalen 2021.

Rockbandet Lillasyster.
Lillasyster är tillbaka i mellon!

3. Malin Christin - med låten Synd Om Dig

2020 debuterade Malin Christin Johansson, 29 år, som artist med låten Salt i såren tillsammans med artistkollegan Myra Granberg.

Malin är dock inte en nykomling i musikvärlden. Hon har redan hunnit arbeta som låtskrivare till både svenska och internationella artister.

4. Tenori - med låten La Stella

Tenori består av operatenorerna Alexander Grove och Kalle Leander.

Annons

Sedan gruppen startades 2003 i Storbritannien av Alexander Grove, har dess tenorer setts och hörts på opera- och konserthus runtom i Europa bland annat på West End, Royal Albert Hall, The Royal Opera i London, Göteborgsoperan, Malmö opera, The O2 Arena, Vita Huset i USA, Manaos Operahus i Amazonas regnskog och Blå Hallen i Stockholm.

5. MEDINA - med låten In I Dimman

Under förra mellon medverkade Sami Rekik tillsammans med Wahl och låten 90-talet. Nu är han tillbaka i tävlingen, den här gången med sin tidigare Medina-parhäst Ali Jammali. De har tidigare haft stora hits med låtar som Miss Decibel och Där palmerna bor.

6. Angelino - med låten The End

Det började med att Angelino Markenhorn, 24 år, blev skickad till ett mello-camp i Vellinge, med uppdraget att göra en låt till Melodifestivalen och nu debuterar han i tävlingen.

7. Klara Hammarström - med låten Run To The Hills

Klara Hammarström, 21 år, är artist och tidigare tävlingsryttare. Hon har synts i TV-serien Familjen Hammarström på SVT där man får följa henne och hennes familj. Klara Hammarström var även med i Melodifestivalen 2020.

Annons