Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Här är alla artister som är klara för final i Melodifestivalen 2022

26 feb, 2022 
Johanna Svan
Oscar Zia på en discokula.
Vecka efter vecka fylls den på, listan med finalister i Melodifestivalen 2022. Här listar vi de artister som tagit sig direkt till final från deltävlingarna!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Efter varje deltävling i mellon 2022 utses två bidrag som tar sig direkt till finalen i Friends arena den 12 mars.

Två bidrag tar sig dessutom till en semifinal den 5 mars.

Här är de artister som redan är klara för finalen 2022!

Listan uppdateras varje vecka.

Se också: 8 fantastiska outfits vi minns från MelodifestivalenBrand logo
Se också: 8 fantastiska outfits vi minns från Melodifestivalen

Till final i Melodifestivalen 2022

Vidare till final från deltävling 1 – 6 februari:

Cornelia Jakobs – med låten Hold Me Closer

Cornelia Jakobsdotter, 29 år, med artistnamnet Cornelia Jakobs, är sångerska och låtskrivare. Hon är dotter till rockmusikern Jakob Samuel i gruppen The Poodles.

Annons

Cornelia Jakobs är kanske inte känd för så många men hon har varit en av medlemmarna i grupperna Love Generation och Stockholm Syndrome som tävlade i Melodifestivalen 2011 och 2012.

Cornelia Jakobs seglade upp som en favorit under veckan och var också den som fick flest röster och gick först vidare till final.

– Jag orkar inte! Vad fan händer?, utbrast Cornelia uppe på scenen när det stod klart att hon var vidare.

Robin Bengtsson – med låten Innocent Love

Robin Bengtsson, som är 31 år gammal, kom på tredje plats i Idol 2008. Han har varit med i Melodifestivalen 2016, 2017 och 2020. 2017 vann han hela tävlingen och representerade Sverige i Eurovision song contest.

Robin Bengtsson träffade sin flickvän Sigrid Bernson, som också varit med i Melodifestivalen, när han var med i Let's Dance 2019.

Oddsen hela veckan har indikerat att Robin skulle gå direkt till final, han är även tippad att vinna hela Melodifestivalen 2022, innan vi ens har hört alla låtar.

Annons

Vidare till final från deltävling 2 – 12 februari:

LIAMOO – med låten Bluffin

Liamoo, 24 år, heter egentligen Per Liam Pablito Cacatian Thomassen och har tidigare tävlat i Melodifestivalen 2018 och 2019. Han vann TV4:s Talang 2016.

John Lundvik – med låten Änglavakt

John Lundvik var med i Melodifestivalen för första gången 2018. Han vann sedan Melodifestivalen 2019 och representerade, tillsammans med sin kör The Mamas, Sverige i Eurovision Song Contest 2019 med låten Too Late for Love. I samma Eurovision-tävling deltog han som låtskrivare för Storbritanniens bidrag Bigger than Us.

2022 sjunger John Lundvik på svenska.

Vidare till final från deltävling 3 – 18 februari:

Anders Bagge – med låten Bigger Than The Universe

Musikproducenten, TV4-profilen och Idol-domaren Anders Bagge, 53 år, har skrivit och producerat låtar åt artister som Madonna, Janet Jackson, J.Lo, Jessica Simpson, Céline Dion och Enrique Iglesias. Han har tidigare berättat om sin scenskräck och panikångest.

Annons

Nu ställde han trots detta upp i Melodifestivalen. Och bröt ihop och började gråta när han blev den fösta att ta sig till final från deltävling 3.

Faith Kakembo – med låten Freedom

Narkossköterskan Faith Kakembo, 36 år, har sjungit gospel, soul och jazz i olika körer och även körat bakom andra artister. Hon gjorde debut i Melodifestivalen 2020 och nu tog hon sig direkt till final med tolvor från flera av tittargrupperna.

Vidare till final efter deltävling fyra - 26 februari

Klara Hammarström - med låten Run To The Hills

Klara Hammarström, 21 år, är artist och tidigare tävlingsryttare. Hon har synts i TV-serien Familjen Hammarström på SVT där man får följa henne och hennes familj. Klara Hammarström var även med i Melodifestivalen 2020.

MEDINA - med låten In I Dimman

Under förra mellon medverkade Sami Rekik tillsammans med Wahl och låten 90-talet. Nu är han tillbaka i tävlingen, den här gången med sin tidigare Medina-parhäst Ali Jammali. De har tidigare haft stora hits med låtar som Miss Decibel och Där palmerna bor.

Annons

Till final från semifinalerna:

Anna Bergendahl- med låten Higher Power

Anna Bergendahl, 29 år, blev känd för svenska folket redan 2008, då hon var med i Idol och slutade på femte plats.

Hon har sedan sjungit sig in i folks hjärtan med låtar som Thisis MyIife, Ashes To Ashes, KingdomComeochThelma andLouise.

Det är fjärde gången Anna ställer upp i Melodifestivalen. 2010 vann hon med låten This is My Life, och hon var även med 2019 och 2020.

Vid sidan om musiken studerar Anna till läkare i Örebro sedan 2016.

Tone Sekelius – med låten My Way

Tone Sekelius, tidigare Thomas Sekelius, slog igenom på Youtube och ställer nu upp som artist i Melodifestivalen 2022. Det blir första gången i mello för Tone.

Theoz – med låten Som Du Vill

Theoz, 16 år, heter egentligen Theodor Haraldsson. Han är influencer, artist och skådespelare. Theoz har tidigare varit för ung för att tävla i mellon själv men 2017 syntes han i tävlingen som dansare på videoskärmarna som fanns med i Samir & Viktors låt Shuffla.

Cazzi Opeia – med låten I Can’t Get Enough

Cazzi Opeia heter egenligen Moa Carlebecker, är 33 år och debutant i Melodifestivalen. Hon har flera gånger nominerats till Musikförläggarnas pris, 2018 i kategorin årets nykomling och både 2019 och 2021 i kategorin årets internationella framgång.

Se också: 5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom årenBrand logo
Se också: 5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom åren
Annons