Här är paren som blev kära i Let's dance

Sigrid Bernson och Robin Bengtsson i Let's dance 2019 samt Cecilia Ehrling och Martin Lidberg i Let's dance 2007.

Foto: Karin Törnblom/TT

Långköraren Let's dance i TV4 har under årens lopp omgetts av många romansrykten kring deltagarna. Och flera gånger har det faktiskt slagit gnistor om dansparen på riktigt. Minns du de här paren som träffades i tv-rutan?

Laila Bagge och Niclas Wahlgren

Laila Bagge, 47, och Niclas Wahlgren, 54, tävlade mot varandra i Let's dance 2009. Ingen av dem gick segrande ur tävlingen – det gjorde istället Magnus Samuelsson och Annika Sjöö – men hittade istället varandra och blev kära under inspelningarna.

Laila Bagge och Niclas Wahlgren på invigningen av Vapiano i Gamla stan i Stockholm 2009.

Laila Bagge och Niclas Wahlgren träffades 2009. Foto: Jonas Hessman/TT

Här är alla deltagare i Let's dance 2020

Redan innan säsongen var slut hade paret bekräftat romansen.

– Vi tycker väldigt mycket om varandra, hon är en fantastisk människa. Vi kommer definitivt att fortsätta träffa varandra när det här programmet är slut. Det är ingen groda, vad gäller ryktet så kan jag bekräfta det, sa Niclas Wahlgren till Expressen.

Paret gifte sig 2010 och året därpå föddes sonen Kit. Under 2013 spelade paret in en realityserie, Fest hos Bagge Wahlgren, som sändes i Sjuan.

Men det knakade i fogarna och 2014 valde paret att gå skilda vägar. Skilsmässan var inte av den vänskapliga sorten, och under en period var det frostigt mellan dem. I flera intervjuer berättade Niclas Wahlgren att det var hustrun som valt att avsluta förhållandet och att han gärna hade fortsatt kämpa för äktenskapet. Laila Bagge, å sin sida, var mer återhållsam med detaljerna men menade att hon också kämpat på sitt håll.

Laila Bagge och Niclas Wahlgren på pressträffen för "Fest hos Bagge Wahlgren" 2013.

Laila Bagge och Niclas Wahlgren. Foto: Roger Vikström/Expressen/TT

I dag har dock de två ex-makarna en bättre relation.

– Jag tror svaret är så enkelt som tiden, med tiden lägger sig mycket av upprördheten och känslorna, sa Laila Bagge 2019.

Laila Bagge har i dag ett förhållande med 18 år yngre pojkvännen Korosh Kananian.

Tony Rickardsson och Christina Samuelsson

Speedwayföraren Tony Rickardsson, 49, gick till final i den tredje säsongen av Let's dance 2008. Där föll han på mållinjen och slutade tvåa, men på det privata planet drog han en riktig vinstlott. Under säsongens gång uppstod rykten om att Rickardsson och dansaren Christina Samuelsson, 42, hade ett gott öga till varandra.

Christina Samulesson och Tony Rickardsson pussas på efterfesten för Let's dance på Berns i Stockholm 2008.

Christina Samuelsson och Tony Rickardsson fann varandra under inspelningarna av Let's dance 2008. Foto: Sven Lindwall/Expressen/TT

Även om de inte dansade tillsammans (Tony Rickardsson dansade med Annika Sjöö och Christina Samuelsson med Uffe Ekberg), hade de gott om tid till att lära känna varandra och snart bekräftades ryktet att de två var ett par.

Christina Samuelsson och Tony Rickardsson på Idrottsgalan i Globen, Stockholm, 2019.

Christina Samuelsson och Tony Rickardsson på Idrottsgalan 2019. Foto: Karin Törnblom/TT

2009 fick paret sitt första barn, dottern Victoria. Två år senare föddes sonen William. 2013 slog bröllopsklockorna och familjen har sedan dess bosatt sig utanför Avesta.

– Jag har ett fantastiskt liv. Jag har ett jobb som har varit otroligt motiverande och som har gjort att jag har fått resa jorden runt. Jag har fyra barn och en fru. Så jag har tillräckligt att göra, sa Rickardsson i en intervju med Expressen 2019.

Martin Lidberg och Cecilia Ehrling

År 2007 stod den före detta proffsbrottaren Martin Lidberg, 47, högst upp på prispallen när det var dags att kora vinnaren i årets omgång av Let's dance. Vid sin sida hade han dansaren Cecilia Ehrling, 35.

Cecilia Ehrling och Martin Lidberg vinner Let's dance 2007.

Cecilia Ehrling och Martin Lidberg vann Let's dance 2007 – och blev kära. Foto: Karin Törnblom/TT

Det hade förekommit rykten om att de två hade hittat varandra under inspelningarna och bara ett halvår efter vinsten hade paret också flyttat ihop och bytt ringar. Det här var första gången ett danspar blev ihop genom Let's dance och intresset från medierna och allmänheten var stort. För Cecilia Ehrling, som nyss fyllt 23, var det ovant med all uppmärksamhet.

Tittarna spekulerar efter Tilde de Paulas hälsning till Jesper Börjesson

Något bröllop blev det aldrig – tre år efter att de träffats gjorde paret slut. Någon större dramatik blev det aldrig, och båda två har senare berättat att de är vänner.

I dag är båda gifta på varsitt håll. Martin Lidberg gifte sig 2012 med fitness-stjärnan Catharina Wettermark, som han har en dotter tillsammans med. Cecilia Ehrling gifte sig 2016 med Fredrik Danermark och tillsammans fick de en son 2018.

Molly Nutley och Calle Sterner

Skådespelerskan Molly Nutley, 24, medverkade i Let's dance 2012 då hon bara var 17 år gammal. Hennes danspartner var Calle Sterner, 30. Även om känslorna började spela redan under tävlingens gång, var det först efteråt som de blev ett par.

Molly Nutley och Calle Sterner under ett träningspass inför Let's dance 2012.

Molly Nutley och Calle Sterner under ett träningspass inför Let's dance. Foto: Niclas Hammarström/Aftonbladet/TT

– Vi kände nog kärlek under programmet, men det var nog efteråt när det kunde landa lite som vi kände att vi ville något mer, har Calle Sterner tidigare berättat för Hänt.

Paret var ihop under ett par år, men 2014 avslöjade Molly Nutley att de gått skilda vägar.

– Jag var för ung, jag behövde vara ensam och lära känna mig själv, sa hon i radiokanalen NJR, samtidigt som hon poängterade att hon alltid kommer att bry sig om sin före detta pojkvän.

Calle Sterner och Molly Nutley i finalen av Let's dance 2012.

Calle Sterner och Molly Nutley på dansgolvet 2012. Foto: Karin Törnblom/TT

Molly Nutley var senare tillsammans med skådespelaren Gustav Lindh. Paret förlovade sig, men 2018 avslöjades att paret brutit upp. Molly Nutley hittade senare kärleken i musikern André Sund.

Calle Sterner har också gått vidare efter uppbrottet, och är i dag tillsammans med Johanna Bohm Hermansson, också hon aktiv inom dansvärlden.

Alexander Rybak och Malin Johansson

När den norska artisten Alexander Rybak, 33, dansade loss med dansaren Malin Johansson, 33, i Let's dance 2011 började romansryktena att surra. Och snart fick ryktena fart ordentligt, efter att den norska tidningen Se og hør publicerat bilder på paret.

Alexander Rybak och Malin Johansson under inspelningarna av Let's dance 2011.

Alexander Rybak och Malin Johansson dansade tillsammans 2011. Foto: Charlotte Brunzell/TT

På bilderna syns paret kyssas öppet på en nattklubb i Stockholm. Alexander Rybak, som vid tidpunkten var tillsammans med norska Maria Strøm Slyngstad, var ångerfull efteråt.

– Jag har handlat väldigt fel. Men det har skett ett mirakel, Maria och jag är fortfarande tillsammans, sa han till tidningen.

Malin Johansson, som tidigare också kopplats ihop med sin dåvarande danspartner Stefan Sauk, var inte heller glad över det som skett.

– Det finns inte mycket att förneka. Det var ganska dumt gjort av oss båda. Vi var inte så smarta. Vi båda har känslor för varsin annan partner, sa hon till Aftonbladet.

Malin Johansson och Alexander Rybak i Let's dance 2011.

Malin Johansson och Alexander Rybak på dansgolvet. Foto: Karin Törnblom/TT

Även om Alexander Rybak blev förlåten för kyssen, höll inte förhållandet med norska Maria så länge. De senaste åren har Rybak varit tillsammans med Julie Gaarud Holm, som han träffade via en dejtingapp. Men sommaren 2019 blev det känt att paret gjort slut.

Malin Johansson har inte medverkat i Let's dance sedan 2011 och driver i dag en dansskola i Torslanda.

Sigrid Bernson och Robin Bengtsson

Förra året dansade Sigrid Bernson, 31, och Robin Bengtsson, 29, tillsammans i Let's dance. Precis som så många gånger tidigare i programmets historia, började romansryktena sprida sig. Men paret valde länge att förneka att det var något mellan dem.

Allt du vill veta om Robin Bengtsson:

Allt du vill veta om Robin Bengtsson
Slå på ljud

– På något sätt ville vi bara ha den här första tiden själva och bara njuta av att vara kära utan att alla tittade på, har Robin Bengtsson senare berättat i P4 Extra.

Sigrid Bernson och Robin Bengtsson i Let's dance 2019.

Sigrid Bernson och Robin Bengtsson dansade ihop 2019. Foto: Karin Törnblom/TT

För visst hade känslor uppstått under de svettiga danspassen. På julafton 2019 publicerade Sigrid Bernson en pussbild på sig själv och Bengtsson på Instagram där hon önskade sina följare god jul. Sedan dess har det blivit ännu fler pussbilder på paret.

– Vi fortsatte att ses efter att Let's dance var slut. För vi ville inte sluta med det. Men sen vet jag inte när vi började dejta, det var någon gång i slutet av Let's dance. Vi höll det hemligt för det var så mycket snack och vi ville ha det för oss själva. Sen var det nog ganska många som såg igenom det, men inte alla, sa Robin Bengtsson till P4.

Det är inte första gången Sigrid Bernson hittat kärleken i programmet. 2017 dansade hon tillsammans med tv-profilen och artisten Samir Badran, 29. Efter att säsongen tagit slut bekräftade de båda, på Youtube, att de var tillsammans.

Men i januari 2019 avslöjade Samir Badran att han gjort slut. Han skrev då på Instagram:

"De e hårt, jävligt hårt, men jag valde denna väg efter en hård jävla period i mitt liv och kände att jag behövde gå vidare. Jag kände inte att jag kunde ge mitt förhållande tillräckligt med tid och att jag behövde jobba mer med mig själv. Det är feeett jävla sorgligt och de kommer bli en jobbig tid ett tag framöver som man måste ta sig igenom men jag vet att detta var det bästa för oss båda även att det gör ont".

Här är ryktena som omger kommande säsongen av ”Let's dance”