Här är alla deltagare i Let's dance 2020

Sussie Eriksson med Kalle Sterner och Andreas Lundstedt med Tobias Bader inför premiären av Let's dance 2020 i TV4.

Foto: Magnus Ragnvid

Det har blivit dags för ett säkert vårtecken: en ny säsong av Let's dance i TV4! I den femtonde säsongen får vi bland annat se flera skådespelare, en politiker och en före detta fotbollsspelare snöra på sig dansskorna. Här är alla deltagare!

Den 20 mars 2020 är det säsongspremiär för Let's dance i TV4. Mycket är sig likt och vi kommer troligtvis att känna igen det mesta – programledarduon Tilde de Paula Eby och David Hellenius är tillbaka och precis som vanligt är det ett dussin kändisar som ska tävla tillsammans med professionella dansare för att vinna den röda glasskon.

Här är paren som blev kära i ”Let's dance”

Nytt för i år är att det för första gången i programmets historia är ett samkönat par som deltar – Alcazarstjärnan Andreas Lundstedt tävlar tillsammans med Tobias Bader.

Det blir också en förändring i juryn. Precis som vanligt leds den av Tony Irving, och även Ann Wilson är kvar den här säsongen. Däremot bekräftade Cecilia Lazar redan i början februari för Aftonbladet att hon lämnar programmet för att ägna sig åt annat. I hennes ställe dyker ett välbekant Let's dance-ansikte upp – Dermot Clemenger, som satt i juryn 2006-2015.

Så påverkar coronaviruset Let's dance

Spridningen av coronaviruset, COVID-19, kommer dock att påverka det populära tv-programmet, meddelade TV4 i dagarna. Eftersom regeringen tidigare har gått ut och förbjudit folksamlingar större än 500 personer kommer flera av TV4:s program, inklusive Let's dance, att spelas in utan publik.

Inte heller deltagarnas anhöriga kommer att få finnas på plats i studion för att heja på.

– Publikförbudet gäller även anhöriga och vänner till deltagarna i Stjärnornas stjärna, Talang och Let's dance. Enbart produktion och medverkande kommer finnas på plats, säger Paulina Bånge som är Press- och PR-ansvarig på TV4 till Hänt.

Let's dance 2020 i TV4: Här är alla deltagare

Jan Björklund och Cecilia Ehrling i Let's dance

Jan Björklund och Cecilia Ehrling inför premiären av Let's dance 2020 i TV4.

Jan Björklund och Cecilia Ehrling. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Politikern Jan Björklund föddes 1962 i Skene i Västergötland, där han också växte upp. Han har ett förflutet inom det militära, men bestämde sig 1994 för att satsa helhjärtat på politiken. Redan 1976 hade han gått med i Folkpartiets ungdomsförbund. 2006 blev han skolminister i den borgerliga regeringen, och året därpå tog han över partiledarskapet inom Liberalerna efter Lars Leijonborg.

2010 blev Jan Björklund vice statsminister i Fredrik Reinfeldts regering. 2019 efterträddes han på partiordförandeposten av Nyamko Sabuni.

Jan Björklund gifte sig i 30-årsåldern med hustrun Anette Brifalk. Efter många års ofrivillig barnlöshet adopterade paret två pojkar från Sydkorea, vilket bland annat Expressen har skrivit om.

I Let's dance dansar Jan Björklund tillsammans med Cecilia Ehrling.

Sussie Eriksson och Kalle Sterner i Let's dance

Sussie Eriksson och Kalle Sterner inför premiären av Let's dance 2020 i TV4.

Sussie Eriksson och Kalle Sterner. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Komikern, sångerskan och skådespelaren Sussie Eriksson föddes 1963 i Huddinge, Stockholm. Hon har skådespelandet i blodet – hennes föräldrar drev Ludvikarevyn och hon fick tidigt stå på revyscenen. Som sexåring medverkade hon i Radioteaterns pjäser och i mellanstadiet började hon göra tv. Hon medverkade bland annat i barnprogrammet Från A till Ö.

Sussie Eriksson gick musikallinjen på gymnasiet och har sjungit och showat sedan dess. Hon har stått på mängder av revy-, musikal- och showscener under sin långa karriär. Många känner säkert igen henne från TV4-serien c/o Segemyhr som sändes i slutet av 1990-talet eller den långlivade krogshowen R.E.A som spelats på Börsen i Stockholm.

Sussie Eriksson har två söner, Oskar och Ludvig.

I Let's dance dansar Sussie Eriksson tillsammans med Kalle Sterner.

Anders Jansson och Jasmine Takács i Let's dance

Anders Jansson och Jasmine Takács inför premiären av Let's dance 2020 i TV4.

Anders Jansson och Jasmine Takács. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Komikern Anders Jansson föddes 1967 i skånska Staffanstorp. Under 1990-talet var han tillsammans med parhästen Johan Wester engagerad i studentspexen i Lund. Han både stod på scen och skrev manus, och var även involverad i den lokala karnevalen som arrangeras i staden vart fjärde år.

Här är ryktena som omger kommande säsongen av ”Let's dance”

1996 var Anders Jansson med och grundade Vulkteatern, som gav föreställningar i Lund. Anders Janssons och Johan Westers sketchprogram Hipp hipp! hade urpremiär i tv 2001 och blev senare även en scenföreställning. Anders Jansson gjorde där bland annat de sedermera välkända karaktärerna Tiffany Persson och "världsreportern" Morgan Pålsson.

Anders Jansson har medverkat i flera tv-produktioner och 2014 var han programledare för Melodifestivalen tillsammans med Nour El-Refai. Han är gift med hustrun Katja och har tre barn – Max, Rebecca och Leo.

I Let's dance dansar Anders Jansson tillsammans med Jasmine Takács.

Andreas Lundstedt och Tobias Bader i Let's dance

Andreas Lundstedt och Tobias Bader inför premiären av Let's dance 2020 i TV4.

Andreas Lundstedt och Tobias Bader. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Artisten Andreas Lundstedt föddes 1972 i Uppsala och växte upp i Knivsta. I slutet av 1980-talet ingick han som tonåring i gruppen Stage Four tillsammans med Lisa Nilsson, Lizette Pålsson och Peter Jöback.

Tilde de Paula Eby: ”Vill lära barnen att allt är möjligt”

Han flyttade till New York i början av 1990-talet och studerade dans. För den breda publiken är Andreas Lundstedt mest känd som en av frontfigurerna i discogruppen Alcazar, som rönt stora framgångar under många år. Gruppen bildades 1998 och har haft olika konstellationer genom åren, men Andreas Lundstedt har varit med hela tiden. Med låtar som Crying at the discoteque och Not a sinner, nor a saint har gruppen rönt stora framgångar. 2018 genomförde Alcazar sin avskedsturné.

Andreas Lundstedt gick 2007 ut i tidningen QX och berättade att han hade hiv. På senare år har han också berättat öppenhjärtigt om det destruktiva liv han levde efter att först ha fått diagnosen. Han förknippade hiv med aids och död, och tog sin tillflykt till festerna och drogerna. I dag säger han sig vara "bästis" med sitt virus, och har skrivit boken Mitt positiva liv.

Andreas Lundstedt är i dag tillsammans med musikalartisten Daniel Mitsogiannis, och förra året meddelade paret att de planerade en flytt till Grekland.

I Let's dance dansar Andreas Lundstedt tillsammans med Tobias Bader.

John Lundvik och Linn Hegdal i Let's dance

John Lundvik och Linn Hegdal inför premiären av Let's dance 2020 i TV4.

John Lundvik och Linn Hegdal. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Melodifestivalenvinnaren och artisten John Lundvik föddes 1983 i London. En vecka gammal adopterades han av ett svenskt par som arbetade i staden. Efter sex år flyttade familjen till Växjö, där John Lundvik sedermera växte upp.

I Växjö väcktes hans intresse för musik och friidrott. Han tävlade i 100 meter löpning och har flera SM-guld på ungdoms- och juniornivå. Det tog längre tid att nå framgångar med musiken. Han flyttade till Stockholm och skrev under många år låtar till andra artister, bland annat var han med och skrev When you tell the world you're mine, som framfördes på kronprinsessan Victorias bröllop av Agnes Carlsson och Björn Skifs.

Jon Henrik Fjällgren vinnare av Let's dance 2018!

Det första större genombrottet som artist kom 2018, då kan kom trea i Melodifestivalen. Året därpå skrällde han rejält – och vann hela tävlingen med Too late for love. Han representerade Sverige i Eurovision song contest i Tel Aviv, och slutade där på en femteplats.

Tillsammans med sambon Jotta Martidou har John Lundvik två barn – dottern Naomi och sonen Michael. Han har aldrig haft någon kontakt med sina biologiska föräldrar och har hittills inte heller försökt leta upp dem.

– Jag har världens bästa föräldrar som alltid har stöttat mig. Vad som än händer är de min mamma och pappa. Men det är klart att det kan vara intressant att veta vad som finns i mina genetiska led någon gång. Just nu finns ingen tid att rota i det, men kanske någon gång längre fram, har han tidigare sagt till allas.se.

I Let's dance dansar John Lundvik tillsammans med Linn Hegdal.

Siw Malmkvist och Jonathan Näslund i Let's dance

Siw Malmkvist och Jonathan Näslund inför premiären av Let's dance 2020 i TV4.

Siw Malmkvist och Jonathan Näslund. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Schlagerartisten och skådespelaren Siw Malmkvist föddes 1936 i Borstahusen utanför Landskrona i Skåne. Hon växte upp i en arbetarklassfamilj och började redan i tonåren att sjunga och uppträda. Hon spelade in sin första grammofonskiva 1955 och fyra år senare kom det stora genombrottet då hon blev värdinna i Lennart Hylands tv-program Stora famnen. Samma år, 1959, vann hon Melodifestivalen med låten Augustin.

Se deltagarnas roliga sång om Let's dance 2018!

Siw Malmkvist har tävlat i Eurovision song contest, gjort karriär i Tyskland och varit filmstjärna i Danmark. 1964 blev hon den första svenska artisten någonsin att placera sig på den amerikanska Billboardlistan. Hon har under sin långa karriär stått på mängder av teaterscener, synts på vita duken otaliga gånger och turnerat flitigt runtom i landets folkparker. På senare år har hon bland annat synts i Stjärnorna på slottet, turnerat med Barbro "Lill-Babs" Svensson och Ann-Louise Hanson, och släppt sina memoarer Tunna skivor av mig.

Under några år på 1960-talet var Siw Malmkvist gift med den finländske musikern Lasse Mårtensson, som hon också fick en dotter med. Sedan 1970-talet är hon sambo med skådespelaren Fredrik Ohlsson som hon har en son ihop med.

I Let's dance dansar Siw Malmkvist tillsammans med Jonathan Näslund.

Penny Parnevik och Jacob Persson i Let's dance

Penny Parnevik och Jacob Persson inför premiären av Let's dance 2020 i TV4.

Penny Parnevik och Jacob Persson. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Penny Parnevik föddes 1997 och växte upp i Florida, USA. Hon är dotter till före detta golfproffset Jesper Parnevik och hans fru Mia Parnevik. Hennes äldre syster är artisten Peg Parnevik. Hon har också två yngre syskon – Philippa Parnevik och Phoenix Parnevik. Penny Parneviks farfar är den kände imitatören och komikern Bosse Parnevik.

Gunde Svans fru reagerar efter Let's dance: "Märker hur sliten jag är"

Familjen Parnevik blev känd för den svenska tv-publiken 2015, då den första säsongen av Parneviks sändes i TV3. I programmet bjuder familjen in kända svenskar som kommer till deras hus några dagar. Parneviks vann pris på Kristallengalan 2015 för årets realityprogram.

Vid sidan av tv-karriären har Penny Parnevik också slagit igenom som influencer och har i dag nästan 250 000 följare på Instagram. Hon och systern Peg Parnevik driver podcasten Pillowtalk och hon har även en egen Youtubekanal. I sina kanaler har Penny Parnevik flera gånger lyft ämnet kroppspositivism.

Penny Parnevik blev 2017 tillsammans med den före detta professionella ishockeyspelaren Douglas Murray. Paret förlovade sig i början av 2019 och i augusti samma år föddes sonen Atticus.

I Let's dance dansar Penny Parnevik tillsammans med Jacob Persson.

Bathina Philipson och Marc Christensen i Let's dance

Bathina Philipson och Marc Christensen inför premiären av Let's dance 2020 i TV4.

Bathina Philipson och Marc Christensen. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Bathina Philipson föddes 1978. Hennes familj, som ursprungligen är palestinier, flydde från Syrien till Sverige samma år. Bathina Philipson växte upp i en förort till Uppsala i en stor familj bestående av föräldrarna och åtta syskon.

I SVT-programmet Bathinas skilda världar från 2015 har hon berättat att hon var 21 år gammal när hon träffade sin blivande make, miljonären och kungavännen Aje Philipson. Han var 35 år äldre och redan pappa till sex barn.

– Jag föll för honom direkt. Jag föll för hans pondus och för det liv han kunde erbjuda mig, säger hon i programmet.

Bathina och Aje Philipson har i dag tre barn tillsammans.

Bathina Philipson har tidigare arbetat som bland annat väderrepresentatör och har i dag en egen podcast, Bathina – en podcast.

I Let's dance dansar Bathina Philipson tillsammans med Marc Christensen.

Allt du behöver veta om Let's dance:

Videon kunde inte hittas

Mikael Sandström och Malin Watson i Let's dance

Mikael Sandström och Malin Watson inför premiären av Let's dance 2020 i TV4.

Mikael Sandström och Malin Watson. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Mikael Sandström föddes 1958 i Södertälje. Han är narkos- och akutläkare vid Lindesbergs lasarett, men har blivit känd för hela svenska folket som "Soldoktorn" efter att i flera år ha medverkat som expert i Nyhetsmorgon i TV4. Där svarar han ofta på tittarnas hälsofrågor och förklarar olika medicinska tillstånd.

Men Mikael Sandström debuterade i tv redan 2003, då han var en av deltagarna i realityserien Expedition: Robinson. Han har också synts i Kanal 5, där han medverkat i Boston Teat Party och Alla mot alla med Filip och Fredrik. Han har också haft ett eget program tillsammans med Tilde de Paula Eby, Dr Mikael & Tilde som sändes 2016. Han har dessutom varit med i Biggest loser, i egenskap av läkare.

Vad många kanske inte vet är att Mikael Sandström också har ett förflutet inom dans – han har nämligen vunnit SM i rock'n'roll-dans hela tre gånger.

Mikael Sandström bor i Hallstahammar och har två barn, Marcus och Mimmi, sedan ett tidigare äktenskap. 2017 blev han morfar för första gången. Han har tidigare berättat öppenhjärtigt om sin sambos tragiska självmord och vilka spår det har satt hos honom.

I Let's dance dansar Mikael Sandström tillsammans med Malin Watson.

Alice Stenlöf och Hugo Gustafsson i Let's dance

Alice Stenlöf och Hugo Gustafsson inför premiären av Let's dance 2020 i TV4.

Alice Stenlöf och Hugo Gustafsson. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Influencern Alice Stenlöf föddes 1996 i Göteborg. Hon driver en egen Youtube-kanal och en blogg, samt ett Instagramkonto med över 300 000 följare.

Alice Stenlöf hade länge en av Sveriges mest populära podcasts tillsammans med kompisen Bianca Ingrosso, Alice och Bianca – Har du sagt A får du säga B, men duon meddelade 2019 att den skulle läggas ner. Innan den lades ner hann kompisarna fylla ett helt Globen när de gjorde om formatet till en "showcast" och framträdde live på scenen.

I Let's dance dansar Alice Stenlöf tillsammans med Hugo Gustafsson.

Anders Svensson och Maria Zimmerman i Let's dance

Anders Svensson och Maria Zimmerman inför premiären av Let's dance 2020 i TV4.

Anders Svensson och Maria Zimmerman. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Den före detta fotbollsspelaren Anders Svensson föddes 1976 i Göteborg. Han visade tidigt sina fotbollstalanger och värvades i sena tonåren till IF Elfsborg, som gjorde comeback i Allsvenskan 1997.

1999 debuterade han i landslaget och 2001 bytte han Borås och Elfsborg mot England och spel i Southhampton FC. Men redan 2005 återvände han till Elfsborg och året därpå var han lagkapten när laget vann guld i Allsvenskan.

Anders Svensson hann spela 148 landslagsmatcher innan han 2013 meddelade att han skulle sluta i landslaget. Det är mest av alla svenska manliga fotbollsspelare genom tiderna, enligt Svenska fotbollsförbundet. Två år senare, 2015, lade han fotbollsskorna på hyllan för gott då han även slutade i Elsborg. I Göteborg har en konstgräsplan uppkallats efter honom.

2017 medverkade Anders Svensson i SVT-programmet Mästarnas mästare, där han slutade på en fjärdeplats.

Anders Svensson är gift med Emma Johansson och tillsammans har paret två barn.

I Let's dance dansar Anders Svensson tillsammans med Maria Zimmerman.

Då har Let's dance 2020 premiär

Let's dance sänds på fredagar. Säsongpremiär för programmet är det den 20 mars klockan 20.00.

Stjärnornas stjärna 2020 – alla artister som deltar