Let's dance 2020 – här är kändisarna som ryktas vara med

Tilde de Paula Eby och David Hellenius under inspelningarna av Let's dance 2019.

Foto: Karin Törnblom/TT

I slutet av mars drar den femtonde (!) säsongen av Let's dance igång i TV4. Tv-kanalen har ännu inte avslöjat vilka som är årets deltagare, men redan nu har rykten börjat florera. Här är alla kändisar det ryktas om att ska snöra på sig dansskorna i vår!

TV4 ser även i år ut att följa sin mångåriga tradition att avslöja ett Let's dance-par i taget i sina egna kanaler. Tidigare år har paren presenterats för första gången i exempelvis Nyhetsmorgon, allt för att hålla spänningen kring programmet vid liv.

Klart: Här är alla deltagare i Let's dance 2020

Men varje år börjar ryktena om vilka kändisar som ska delta i programmet florera långt tidigare än de har hunnit slå sig ner i Nyhetsmorgon-soffan. Så också i år – kvällstidningarna har redan nu börjat avslöja vilka kändisar som enligt deras uppgifter ska dansa i rutan framåt våren.

Första samkönade paret i Let's dance

Expressen avslöjade nyligen att årets säsong av Let's dance kan komma att bli historisk, då man för första gången planerar att ha ett samkönat par som dansar i tävlingen. Enligt uppgifter till tidningen är det Alcazar-stjärnan Andreas Lundstedt, 47, som ska tävla tillsammans med dansaren Tobias Bader.

Andreas Lundstedt fotograferad under SVT:s pressdag i Stockholm 2018.

Andreas Lundstedt. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Inte heller den brittiska eller amerikanska upplagan av programmet, Dancing with the stars, har låtit samkönade par tävla. 2019 hade den danska versionen, Vild med dans, sitt första samkönade par när skådespelaren Jakob Fauerby och dansaren Silas Holst dansade tillsammans. Paret vann också hela tävlingen det året.

LaGaylia Frazier och Tobias Bader i samband med Letäs dance 2019.

Tobias Bader dansade med LaGaylia Frazier i programmet 2019. Foto: Karin Törnblom/TT

Men när Expressen når Tobias Bader förnekar han ryktet.

– Nä, jag har inte fått några besked än, för vi ska inte börja förrän tionde april. Det är mer än vad jag vet.

Det här är det nya dejtingprogrammet Flirty dancing

Samtidigt är han inte negativ till att se ett samkönat par i programmet.

– Det skulle vara coolt. Det får man ta ställning till, om man vill dansa så, det blir en helt annorlunda säsong. Det ligger väl i tiden med allt som händer, säger han till tidningen.

Alice Stenlöf i Let's dance

Aftonbladet verkar också ha källor som med jämna mellanrum avslöjar uppgifter om deltagarna till tidningen. På onsdagen rapporterade tidningen att 23-åriga influencern Alice Stenlöf – känd från bland annat podcasten Alice och Bianca – har du sagt A får du säga B med Bianca Ingrosso – är klar för TV4:s fredagsunderhållning.

Alice Stenlöf under Alices och Biancas Showcast i Ericsson Globe 2019.

Alice Stenlöf. Foto: Karin Törnblom/TT

Men inte heller hon bekräftar några sådana rykten.

– Jag svarar inte på pressfrågor tyvärr, säger hon till tidningen.

Siw Malmkvist och Mikael Sandström klara för Let's dance?

Dagen efter skrev Aftonbladet att de fått uppgifter om ytterligare två deltagare. Den här gången kunde tidningen rapportera att sångerskan Siw Malmkvist, 83, och TV4-läkaren Mikael Sandström, 62, uppges vara klara för programmet.

Mikael Sandström, husdoktor i TV4, fotograferad 2017.

Mikael Sandström. Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT

Inte heller nu får tidningen sina uppgifter bekräftade. Mikael Sandström skriver i ett sms att han semestrar på Maldiverna och att alla frågor om Let's dance får ställas till TV4.

Se också: Lotta Engbergs och Mikael Sandströms kärlekshistoria

Siw Malmkvist fotograferad 2019.

Siw Malmkvist. Foto: Björn Lindahl/Aftonbladet/TT

Siw Malmkvist blir uppenbart ställd när Aftonbladet når henne på telefon.

– Vad är det för någonting? Eller jag vet precis vad det är. Vad har jag med det att göra? Varför frågar ni det? Ni får faktiskt prata med TV4. Fråga inte mig. Nej, för tusan. Fråga dem istället. Jag vet inte alls... Jag vet inte vad jag ska säga. Jag vill inte säga ett ljud om någonting sådant. Nej, för fan, säger hon till tidningen.

Jesper Börjesson ryktas vara klar för Let's dance

En annan som ryktas vara aktuell för underhållningsprogrammet är Jesper Börjesson, som nyligen lämnade sitt jobb som programledare för Nyhetsmorgon. Det var efter en hälsning från programledarkollegan Tilde de Paula Eby som visades i tv på Börjessons sista arbetsdag i tv-huset, som tittarna började spekulera.

Jesper Börjesson, programledare i TV4.

Jesper Börjesson. Foto: Karin Törnblom/TT

Lotta Engbergs smarta flirt fick TV4-profilen på kroken

– Livet handlar inte om vad man kan skriva upp på sitt cv, livet handlar om vem man får göra resorna med. Därför tackar jag dig otroligt mycket för allt. Jag kommer inte säga hejdå , jag kommer säga so long. För jag vet Jesper att vi kommer att ses snart i en ruta, snarare än vad många tror, sa hon i videohälsningen.

Nyhetsmorgons Facebooksida började tittarna då spekulera i att Jesper Börjesson är en av deltagarna i Let's dance, där Tilde de Paula Eby ju också är programledare. Det rapporterar Hänt.

TV4 bekräftar inga rykten

Amanda Hjärtmyr, pressansvarig för Let's dance, vill varken dementera eller bekräfta några uppgifter om eventuella deltagare. Till Aftonbladet skriver hon så här i ett sms:

"Vi kommenterar i nuläget inte rykten om årets deltagare i Let’s dance, men vi ser fram emot att kunna presentera alla deltagare snart! Årets gäng kommer bli så sjukt bra, det är allt jag kan säga".