Lästips: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Vem ska Sverige skicka till Eurovision 2022?

07 mar, 2022 
https://image.allas.se/image-204999?imageId=204999&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=66.67&x=0&y=0
Johanna Svan
Robin Bengtsson, Anders Bagge, Cassi Opeia och andra artister i Melodifestivalen 2022.
Alla finalisterna till Melodifestivalen 2022 är klara. Vem kommer vi att skicka till Eurovison song contest? Här är startfältet i finalen!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

Efter fyra deltävlingar och en semifinal med två heat står det klart vilka artister och låtar som tagit sig till final i Melodifestivalen 2022.

Det är tolv bidrag som till slut tagit sig till i finalen i Melodifestivalen 2022.

Se också: Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbetBrand logo
Se också: Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbet

Så startar bidragen/artisterna i finalen lördagen den 12 mars:

Startnummer 1. Run To The Hills – Klara Hammarström

Klara Hammarström, 21 år, är artist och tidigare tävlingsryttare. Hon har synts i TV-serien Familjen Hammarström på SVT där man får följa henne och hennes familj. Klara Hammarström var även med i Melodifestivalen 2020.

Annons

Startnummer 2. Som du vill – THEOZ

Theoz, 16 år, heter egentligen Theodor Haraldsson. Han är influencer, artist och skådespelare. Theoz har tidigare varit för ung för att tävla i mellon själv men 2017 syntes han i tävlingen som dansare på videoskärmarna som fanns med i Samir & Viktors låt Shuffla.

Startnummer 3. Higher Power – Anna Bergendahl 

Anna Bergendahl, 29 år, blev känd för svenska folket redan 2008, då hon var med i Idol och slutade på femte plats. Hon har sedan sjungit sig in i folks hjärtan med låtar som This is My Iife, Ashes To Ashes, Kingdom Come och Thelma and Louise. Det är fjärde gången Anna ställer upp i Melodifestivalen. 2010 vann hon mellon med låten This is My Life, och hon var även med 2019 och 2020. Vid sidan om musiken studerar Anna till läkare i Örebro sedan 2016.

Startnummer 4. Änglavakt – John Lundvik

John Lundvik var med i Melodifestivalen för första gången 2018. Han vann sedan Melodifestivalen 2019 och representerade, tillsammans med sin kör The Mamas, Sverige i Eurovision Song Contest 2019 med låten Too Late for Love. I samma Eurovision-tävling deltog han som låtskrivare för Storbritanniens bidrag Bigger than Us. 2022 sjunger John Lundvik på svenska.

Annons

Startnummer 5. My Way – Tone Sekelius

Tone Sekelius, tidigare Thomas Sekelius, slog igenom på Youtube och ställer nu upp som artist i Melodifestivalen 2022. Det blir första gången i mello för Tone. Tone Sekelius är även den första transpersonen i Mello.

Startnummer 6. Bigger Than The Universe – Anders Bagge

Musikproducenten, TV4-profilen och Idol-domaren Anders Bagge, 53 år, har skrivit och producerat låtar åt artister som Madonna, Janet Jackson, J.Lo, Jessica Simpson, Céline Dion och Enrique Iglesias. Han har tidigare berättat om sin scenskräck och panikångest. Nu ställde han trots detta upp i Melodifestivalen. Och bröt ihop och började gråta när han blev den fösta att ta sig till final från deltävling 3.

Startnummer 7. Innocent Love – Robin Bengtsson 

Robin Bengtsson, som är 31 år gammal, kom på tredje plats i Idol 2008. Han har varit med i Melodifestivalen 2016, 2017 och 2020. 2017 vann han hela tävlingen och representerade Sverige i Eurovision song contest. Robin Bengtsson träffade sin flickvän Sigrid Bernson, som också varit med i Melodifestivalen, när han var med i Let's Dance 2019.

Annons

Startnummer 8. Freedom – Faith Kakembo

Narkossköterskan Faith Kakembo, 36 år, har sjungit gospel, soul och jazz i olika körer och även körat bakom andra artister. Hon gjorde debut i Melodifestivalen 2020 och nu tog hon sig direkt till final med tolvor från flera av tittargrupperna.

Startnummer 9. Bluffin – LIAMOO

Liamoo, 24 år, heter egentligen Per Liam Pablito Cacatian Thomassen och har tidigare tävlat i Melodifestivalen 2018 och 2019. Han vann TV4:s Talang 2016.

Startnummer 10. Hold Me Closer – Cornelia Jakobs

Cornelia Jakobsdotter, 29 år, med artistnamnet Cornelia Jakobs, är sångerska och låtskrivare. Hon är dotter till rockmusikern Jakob Samuel i gruppen The Poodles. Cornelia Jakobs är kanske inte känd för så många men hon har varit en av medlemmarna i grupperna Love Generation och Stockholm Syndrome som tävlade i Melodifestivalen 2011 och 2012.

Annons

Startnummer 11. I Can´t Get Enough – Cazzi Opeia

Cazzi Opeia heter egenligen Moa Carlebecker, är 33 år och debutant i Melodifestivalen. Hon har flera gånger nominerats till Musikförläggarnas pris, 2018 i kategorin årets nykomling och både 2019 och 2021 i kategorin årets internationella framgång.

Startnummer 12. In i dimman – MEDINA

Under förra mellon medverkade Sami Rekik tillsammans med Wahl och låten 90-talet. Nu är han tillbaka i tävlingen, den här gången med sin tidigare Medina-parhäst Ali Jammali. De har tidigare haft stora hits med låtar som Miss Decibel och Där palmerna bor.

Vem vinner Melodifestivalen 2022?

Enligt oddsen kommer Cornelia Jakobs med låten Hold me Closer att vinna årets mello, tätt följd av Anders Bagge med låten Bigger Than The Universe .

Därefter hittar vi Klara Hammarström och Liakomoo.

Sist kommer, enligt oddsen, Theoz.

Annons