Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Christer Björkman om sexövergreppet: "Påverkade mig många år"

12 okt, 2017 
Linda-Marie Nilsson
Som 16-åring utsattes Christer Björkman för ett sexuellt övergrepp av en manlig skådespelare. Nu talar schlagergeneralen ut om den svåra händelsen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Christer Björkman är känd som hela Sveriges schlagergeneral och har ansvarat för Melodifestivalen hela 17 gånger. Utöver det har han också varit med som artist, bland annat 1992 när han kammade hem segern i tävlingen med låten Imorgon är en annan dag.

Självbiografi

Men när Christer Björkman nu ger ut sin självbiografi Generalen är det inte bara de glada stunderna med schlagern som skildras. I boken berättar han nu också om en händelse i sitt liv som han tidigare inte pratat mycket om. Som 16-åring utsattes han för ett sexuellt övergrepp av en manlig skådespelare.

– Det var ju första gången som jag hade sex med en man. Det var inte så jag tänkte att det skulle gå till. Det påverkade mig under ganska många år, hur länge det är svårt att veta. Det är inget jag tänker på, säger Christer Björkman i TV4:s Nyhetsmorgon.

Har satt djupa spår

SVT-profilen valde efter övergreppet att inte berätta det för sin familj. I stället lämnade han Borås bakom sig.

Annons

– Det är en del av varför jag lämnade Borås. För att bli hel behövde jag hitta fler som var som jag. Det fanns inte så många som var öppna i Borås. Jag behövde hamna i miljöer där det var naturligt. Där människor levde så, säger han.

Christer Björkman berättar att övergreppet för 44 år sedan har satt djupa spår i honom.

– Jag tror att det påverkade hur jag förhöll mig till sex ganska länge, säger han.

Läs också:

Christer Björkman om relationsrådet: ”Idiotiskt”

Christer Björkman om stresseksem och töntstämpel

Christer Björkman: Nu är det bestämt när jag slutar!

Artikeln publicerades först på Hänt.se.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons