Christer Björkman om barnplanerna med maken Martin Kagemark

Christer Björkman och maken Martin Kagemark på premiär 2018.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Christer Björkman och maken Martin Kagemark har varit ett par i över 20 år. Men några barn har det hittills inte blivit. I Tillsammans med Strömstedts berättar paret om sina tankar kring att skaffa barn.
– Jag har väl landat i att, absolut – det är klart att vi kan ha barn, säger Christer Björkman i programmet.

Den mångåriga Mellogeneralen Christer Björkman, 63, och hans man, artisten Martin Kagemark, 46, är gäster i veckans avsnitt av Tillsammans med Strömstedts. I parets rymliga villa i Nacka får Jenny och Niklas Strömstedt hjälpa till med att göra fint i trädgården och samtidigt höra om parets historia.

Jenny och Niklas Strömstedt sitter ute i naturen tillsammans med Martin Kagemark och Christer Björkman under inspelningen av Tillsammans med Strömstedts.

Jenny och Niklas Strömstedt tillsammans med Martin Kagemark och Christer Björkman.

Foto: TV4/C More

Så träffades Christer Björkman och hans man Martin

Christer och Martin träffades när de båda var med i en uppsättning av musikalen West side story. I dag har de två varit ett par i hela 23 år, men de fick en ganska tuff start.

Se också: Christer och Martin i Tillsammans med Strömstedts

1:30

Efter reklamen: Christer Björkman och maken Martin om beslutet kring att skaffa barn

(1:30)

I programmet berättar Christer att Martin knappt hade hunnit berätta för sina föräldrar att han var homosexuell, innan en skvallertidning plötsligt publicerade nyheten att de två var tillsammans. Martin säger att han drabbades av panikångest och att det första halvåret tillsammans blev väldigt jobbigt. Men även om de fick en något chockartad inledning på sin relation, har de alltså hållit ihop och är i dag lyckligt gifta.

Christer Björkman om att skaffa barn

I programmet bjuder Christer och Martin på fiskgryta, och under middagen kommer frågan om barn upp. Det är Jenny Strömstedt som undrar om det var ett lätt beslut att välja att inte skaffa barn. Det visar sig att frågan har kommit upp många gånger under parets förhållande. Bland annat har de blivit tillfrågade av flera lesbiska par som har velat fundera på möjligheten att skaffa barn ihop.

Christer Björkman om relationsrådet: "Idiotiskt"

I programmet berättar Christer att det för hans del inte är någon sorg att inte ha barn, medan Martin säger att det fortfarande kan bli så att de väljer att försöka få ett barn. Och den tanken är Christer inte främmande för, även om han tycker att hans ålder kan ställa till det.

Tillsammans med Strömstedts 2021 – här är årets alla par

– Det har jag sagt hela tiden, att är det så att Martin verkligen, verkligen vill så är det klart att jag ”supportar” det. Men då får det blir han som är den föräldrabärande kraften, och jag är en supportförälder. Och om vi hade varit i den situationen att det rent fysiskt bara kunde hända...

– Då hade ni haft barn?, fyller Jenny i.

– Jamen gud ja, det är klart att vi hade haft. Och tyckt att det var toppen, säger Christer.

Har landat i att de kan ha barn

I programmet utvecklar Christer Björkman sina tankar om barn. Han berättar att det har varit en lång process för honom att komma fram till vad han egentligen vill.

– Det är så många saker man ska ta sig igenom för att komma fram till att ”ja, just det vi kan ju ha barn”. Det är ett mindset som jag på något sätt måste komma ikapp. Och då gjorde jag den resan och jag har väl landat i att, absolut – det är klart att vi kan ha barn.

Christer Björkman om sexövergreppet: "Påverkade mig många år"

Tillsammans med Strömstedts sänds på torsdagar klockan 21.00 i TV4 och på TV4 Play.

Relaterade artiklar

Christer Björkman: De sa att jag var satan som förstörde ungdomar