Clara Klingenström tävlar i Andra chansen – berättar om misshandeln

Clara Klingenström

Foto: TT, Stina Stjernkvist/SVT

Behöver inte dig idag heter Clara Klingenströms bidrag i Andra chansen. Bakom titeln och låttexten finns en sann historia om hur Mello-stjärnans expartner misshandlat henne.

I

en rödglittrig klänning, jordgubbsblonderat hår och med en vit Fender runt halsen framförde Clara Klingenström, 26, sitt Mello-bidrag Behöver inte dig idag i deltävling 4. Hon tog sig vidare till Andra chansen där hon nu möter duon Eva Rydberg och Ewa Roos.

För Aftonbladet berättar Clara vad hennes bidrag handlar om – en destruktiv relation med ett ex.

Räddades hem till Gotland

– Jag hamnade i ett förhållande som inte var bra alls. Jag stannade kvar i det för att jag... jag vet inte, jag blev väldigt manipulerad, jag blev lyft och sen blev jag sänkt. Det var svårt att lämna fastän jag försökte och sen så eskalerade det till att jag blev slagen, säger Clara Klingenström när hon intervjuas av Aftonbladet.

Hon beskriver hur hon räddades av att vänner och familj grep in. De satte henne på båten hem till Gotland och efter att ha låst in sig på sitt flickrum i flera dygn kom låten till henne.

– Jag gick ut från mitt rum och in till pianot och sen bara kom texten, det är det jag sjunger, till mig själv att jag ska ta mig härifrån, jag ska må bättre.

Finns hjälp att få

Clara har lidit av depression sedan tonåren och har i tidigare intervjuer berättat om hur hon testat så väl alkohol som droger för att döva sina svåra känslor. Allt hon önskade var att få bli älskad vilket hon i en början kände att hon blev i relationen. Nu i efterhand ser hon på förhållandet med andra ögon, berättar hon och beskriver hur hon jobbat med att inte skuldbelägga sig själv för det hon råkat ut för.

– När man är nere på botten, då tänker man att ”okej, det kanske bara var den här gången” eller ”okej, det kanske var mitt fel att han slog mig”. Men så är det inte, det är inte okej. Man måste bara dra därifrån, tänk inte på nåt annat, bara bort från skiten.

Clara fick fin hjälp hos en våld i nära relationer-organisation, och uppmanar andra som är i en liknande situation att våga söka stöd.

Andra chansen sänds på SVT1 och i SVT Play lördag 6 mars klockan 20.00. Claras låt är bidrag nummer 6 och sänds cirka 20.40.

Hit kan du vända dig:

Den som befinner sig i en relation med hot och våld, kan ringa och få hjälp hos Kvinnofridslinjen på nummer 020-50 50 50.

Valkyria blev inlåst i tre månader – misshandlades av pojkvännen

Linda försöker hjälpa unga tjejer: ”Vissa samtal glömmer jag aldrig”

Läsarberättelse: Min drömprins slog och förnedrade mig

Vanliga sättet en narcissist manipulerar dig