Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

De gick vidare i Melodifestivalens andra deltävling

08 feb, 2020 
Jessica Rådne
Favorittippade Dotter och Anna Bergendahl tog sig raka vägen till final i Melodifestivalen 2020. Foto: TT
Anna Bergendahl och Dotter tog sig på lördagen raka vägen från Melodifestivalens andra deltävling i Scandinavium, Göteborg till finalen i Friends Arena, Stockholm. Mendez feat. Alvaro Estrella och Paul Rey gick vidare till andra chansen i Eskilstuna.
– Jag älskar er, sa Dotter till publiken efter att hon framfört sitt vinnarbidrag Bulletproof.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

På lördagen avgjordes den andra av totalt fyra deltävlingar i Melodifestivalen 2020. Den glittriga folkfesten bjöd på spektakulära uppträden av veteraner som Linda Bengtzing, som deltog för sjunde gången, liksom nykomlingar som Klara Hammarström, vars musikkarriär tog fart i somras efter tidigare framgångar inom ridsport.

Jan Johansen och Linda Bengtzing åkte ut

Kvällens på förväg mest omtalade bidrag var tveklöst Jan Johansens. Han vann 1995 med låten Se på mig och tog en pallplats i Eurovision samma år. Jan är alltså rutinerad, men fungerade i år som en inhoppare. Det var nämligen tänkt att Torsten Flinck skulle framföra bidraget Miraklernas tid av låtskrivare Thomas G:son, men bara sex dagar innan sändning diskades Torsten av SVT sedan det framkommit att han är mitt i en pågående rättsprocess.

Skriverierna visade sig inte ha varit till ersättarens fördel. I deltävlingens första eliminering slogs nämligen Jan Johansen ut tillsammans med Linda Bengtzing.

Annons

Paul Rey och Mendez till andra chansen

Kvar stod Klara Hammarström, Dotter, Anna Bergendahl, Paul Ray och Méndez featuring Álvaro Estrella som tävlade om en plats i andra chansen i Eskilstuna 29 februari och två finalplatser i Friends Arena i Stockholm 7 mars.

Sedan rösterna räknats stod det klart att favorittippade Anna Bergendahl går raka vägen till final med sin låt Kingdom come, vilken hon själv varit med och skrivit. År 2010 vann Anna Bergendahl som bekant hela tävlingen, och i fjol gick hon också till final.

Det andra bidraget att ta sig vidare blev Dotter och låten Bulletproof. Hon deltog i Mello för tredje gången. År 2018 deltog hon med en egen låt och år 2017 var hon med som låtskrivare på Mariettes bidrag.

Till andra chansen gick Mendez feat. Alvaro Estrella med låten Vamos amigos och Paul Rey med Talking in my sleep. Klara Hammarström fick dessvärre inte fortsätta sin Mello-resa utan åkte ut ur tävlingen.

Alla bidrag i Melodifestivalens andra deltävling

1. Klara Hammarström – ”Nobody”
Låtskrivare: Erik Smaaland, Klara Hammarström, Palle Hammarlund

Annons

2. Jan Johanssen (Thorsten Flincks ersättare) – ”Miraklernas tid”
Låtskrivare: Thomas G:son

3. Dotter – ”Bulletproof”
Låtskrivare: Dino Medanhodzic, Erik Dahlqvist, Johanna “Dotter” Jansson

4. Mendez feat. Alvaro Estrella – ”Vamos amigos”
Låtskrivare: Jimmy Jansson, Palle Hammarlund, Jakke Erixson, Leo Mendez

5. Linda Bengtzing – ”Alla mina sorger”
Låtskrivare: Adam Jönsson, Jesper Welander, Linda Bengtzing, Yvonne Dahlbom

6. Paul Rey – ”Talking in my sleep”
Låtskrivare: Alexander Standal Pavelich, Lukas Hällgren, Paul Rey

7. Anna Bergendahl – ”Kingdom come”
Låtskrivare: Anna Bergendahl, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm, Thomas G:son

Annons