Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Melodifestivalen 2020: Alla bidrag i deltävling 4

19 feb, 2020 
Marcus Alm
Artister i deltävling 4 av Melodifestivalen 2020. Från vänster: Simon Peyron, Ellen Benediktson, Nanne Grönvall, Jakob Karlberg, Hanna Ferm, William Stridh, Frida Öhrn och Victor Crone.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Det har blivit dags för den sista deltävlingen i årets Melodifestival! Deltävling 4 utspelar sig i Malmö Arena den 22 februari 2020. I tävlingen ställs mello-veteraner och helt nya ansikten mot varandra.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Elva oförglömliga stilar du minns från Melodifestivalen

11 oförglömliga stilar vi minns från MelloBrand logo
11 oförglömliga stilar vi minns från Mello

Då sänds deltävling 4 i Melodifestivalen 2020

Den sista deltävlingen i årets Melodifestival spelas in i Malmö och sänds på SVT 1 samt SVT Play klockan 20.00 - 21.30 den 22 februari 2020.

Här är alla artister och bidrag i deltävling 4

Frida Öhrn – We Are One

Foto: Jessica Gow/TT

Låtskrivare: Frida Öhrn, Hampus Eurenius, Nicklas Eklund

När Frida Öhrn var en del av gruppen Oh Laura var hon med om att få en hit världen över med låten Release Me. 2016 släppte hon sin första soloskiva, EP ÖHRN. Detta blir Fridas första deltagande i Melodifestivalen som soloartist. Tidigare har hon tävlat med LaRoxx (femteplats 2004) och Cookies N' Beans (ej vidare från deltävling 2009, andra chansen 2013).

Annons

William Stridh – Molnljus

Foto: Jessica Gow/TT

Låtskrivare: Markus Lidén, Christian Holmström, David Kreuger och William Stridh

2018 slutade William Stridh femma i Idol på TV4, något som också blev hans genombrott. Tidigare har han gett ut en låt, Body Language med bandet The Audrey. Detta är Williams debut i Melodifestivalen.

Nanne Grönvall – Carpool Karaoke

Artisten Nanne Grönvall är tillbaka i Melodifestivalen 2020
Foto: Karin Törnblom/TT

Låtskrivare: Nanne Grönvall och Peter Grönvall

Annons

Med en vinst, två andraplaceringar och en tredjeplats i Melodifestivalen så är det ingen som tvekar på Nanne Grönvalls inflytande i den svenska musikvärlden. När hon vann Melodifestivalen slutade hon på tredjeplats i Eurovision Song Contest. Hon har inte synts i tävlingen på 13 år dock – senast var 2007 då hon tog sig till andra chansen med låten Jag måste kyssa dig. Hon har dock varit med bakom kulisserna: 2019 skrev hon låten som Arvingarna tävlade med.

Victor Crone – Troubled Waters

Victor Crone tar ton under Eurovision Song Contest 2019 där han representerade Estland. 2020 deltar han i Melodifestivalen.
Foto: Andres Putting

Låtskrivare: Dina Medanhodzic, Benjamin Jennebo, Victor Crone

Annons

Victor Crone gjorde stor succé ifjol när han, som tävlande för Estland, tog sig till final i Eurovision Song Contest. Väl i finalen slutade han och bidraget Storm på 20:e plats. 2015 deltog han i Melodifestivalen med Behrang Miri men där tog tävlingen slut i andra chansen.

Ellen Benediktson & Simon Peyron – Surface

Ellen Benediktson och Simon Peyron på artistpresentationen av Melodifestivalen 2020.
Foto: Jessica Gow/TT

Låtskrivare: Paul Rey, Laurell Barker, Anderz Wrethov, Sebastian von Koenigsegg och Ellen Benediktson

Ellen Benediktsons väg till Melodifestivalen 2020 är något annorlunda. Hon upptäcktes när hon 2013 var stand-in för det franska bidraget i Eurovision Song Contest under repetitionerna. 2014 slutade hon sjua i Melodifestivalen och året efter deltog hon igen, men tog sig inte till finalen. Simon Peyron har även han deltagit i Melodifestivalen tidigare. 2014 nådde han andra chansen tillsammans med sitt band Outtrigger med låten Echo.

Annons

Jakob Karlberg – Om du tror att jag saknar dig

Jakob Karlberg på röda mattan inför Melodifestivalen 2020.
Foto: Eero Hannukainen/TT

Låtskrivare: Nanne Grönvall, Isak Hallén, Henrik Moreborg och Jakom Karlberg

Är du osäker på varför du hört Jakobs röst förr? Vi har svaret! 2015 släppte han låten Fan va bra som blev något av en sommarplåga över hela landet. Hans debut kom i Idol 2011, men resan tog slut redan vid slutaudition.

Hanna Ferm – Brave

Hanna Ferm på rockbjörnen 2019. 2020 deltar hon i Melodifestivalen.
Foto: Charlotte Brunzell/TT

Låtskrivare: David Kjellstrand, Jimmy Jansson och Laurell Barker

2014 var Hanna Ferm i delfinal av Talang på TV4 – blott 14 år gammal. Tre år senare ställde hon upp i Idol på samma kanal och fick till slut en silvermedalj. I fjol slutade hon, tillsammans med Liamoo, trea i finalen av Melodifestivalen med låten Hold You.

Källa: SVT

Annons