Dotter är tillbaka i mellon: ”Jag vill bara att det här ska försvinna”

Artisten dotter och Måns Zelmerlöw.

Måns Zelmerlöw och Dotter har haft ett samarbete ihop. Nu är Dotter med i Melodifestivalen igen.

Foto: TT/Sina Stjerkvist/SVT

Förra året blev det succé med låten Bulletproof. Nu är Dotter tillbaka och favorittippad att ta sig till final i Melodifestivalen.

Iden första deltävlingen tog sig bandet med namnet Lillasyster till Andra chansen. Nu får vi se hur det går för artisten med namnet Dotter i Melodifestivalen 2021.

Dotter deltar för tredje gången i Melodifestivalen som artist. 2018 deltog hon med låten Cry och 2020 kom hon på andra plats med låten Bulletproof. Hon var dessutom en av låtskrivarna på Mariettes låt A Million Years 2017 och stod även bakom Lina Hedlunds Victorious som tog sig hela vägen till finalen 2019.

Se också: Dotter berättar om året 2020


Show more

Dotters riktiga namn

Dotter heter egentligen Johanna Jansson och är  33 år gammal. Artistnamnet Dotter är bara ett påhittat namn som hon tog, eftersom hon ville heta något annat än sitt eget namn när hon inledde sin artistkarriär.

Johanna ”Dotter” Janssons samarbete med Måns Zelmerlöw i Walk With Me ledde till en gemensam turné 2019. De framförde också duetten under Melodifestivalen 2019.

Dotter och Måns Zelmerlöw är dock inget par som många tror.

Dotter om coronapandemin

I en ny intervju med Dotter säger hon att det känns som att det här året inte riktigt har hänt än.

– Det var så komiskt också att coronan liksom verkligen bröt ut stort precis typ söndagen eller måndagen efter mellon 2020. Efter det stängdes ju allting bara ner, inga spelningar, ingenting, säger Dotter, och fortsätter:

– Så jag har inte fått känna på hur det känns att bli tvåa i mellon.

– Det är som att någon gett dig en godispåse och sedan tar de tillbaka den, haha.

Anton Ewald om flytten till USA: ”Min fru bor ju där”

Dotter vill dock poängtera att det som drabbat henne inte inte är så viktigt i det stora sammanhanget.

– Det som har drabbat mig är inte så viktigt i förhållande till hur det här har drabbat hela mänskligheten, till hur många liv som vi har mist. Det har varit fruktansvärt att följa.

– Jag vill bara att det här ska försvinna. Men hela världen är i det här tillsammans. Nån gång kommer det att vara över. Det tror jag i alla fall.

Deltävling två i Melodifestivalen där Dotter medverkar sänds lördagen den 13 februari 2021 kl 20.00 i SVT och på SVT Play.

Mer melloinnehåll från allas.se:

SVT:s krisplan för mellon – Sanna Nielsen tar över

Melodifestivalen 2021: Därför är de aldrig fler än 6 personer på scenen