Farah Abadi följer mello-artisternas resa – från början till slut

Farah Abadi är glad.

I år följer Farah Abadi mello-artisternas resa genom tävlingen.

Foto: TT

Hur går det till att skapa ett bidrag till Melodifestivalen? I år följer Farah Abadi artisternas resa från beskedet om att de får vara med och tävla fram till direktsändning och final.

Hur sätter man ihop det perfekta bidraget till Melodifestivalen? Det kommer vi att få veta i år när Farah Abadi följer artisternas resa från beskedet om att de får vara med och tävla fram till direktsändning och final.

Rätt låt, koreografi, färger, ljussättning och styling – allt måste stämma för att ha en chans att vinna tävlingen.

Se också: Här är alla deltagare i Melodifestivalen 2022

1:36

Efter reklamen: Här är alla deltagare i Melodifestivalen 2022

(1:36)

– I tv kan det se ut som att artisternas mello-resa är tre minuter, men den börjar långt tidigare. Redan under hösten startar arbetet med att bygga det perfekta bidraget. I Melodifestivalen 2022 ger vi tittarna en unik inblick i processen, där Farah Abadi är tittarnas ögon som följer bidragen hela vägen – från start till mål. Kombinationen Oscar Zia som programledare, och Farah Abadi som artisternas sällskap och supporter kommer att bli oslagbar, säger Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen, i ett pressmeddelande.

Farah om att jobba med Melodifestivalen

– Det här är ett drömjobb! Att få följa artisterna på deras mello-resa från start till mål. Programledar-kostymen får Oscar bära, han älskar att stå i centrum, så det blir perfekt för honom. Det är backstage som det riktiga dramat kommer äga rum. Oscar är som min lillebror, han kan vara kaxig och en riktig liten retsticka, men han är också väldigt trygg, varm och skoj att hänga med. Det ska bli superkul att jobba tillsammans igen, säger Farah Abadi.

Oscar Zia och Farah Abadi känner varandra

Oscar Zia och Farah Abadi har känt varandra länge.

– Att ha med Farah på mello-resan 2022 är som att ha med sig sin storasyster på fest. Stundtals väldigt störigt men samtidigt så tryggt. Vi har känt varandra länge, och jag vet ingen som är bättre lämpad att följa artisternas känslosamma resa än Farah. Hon kommer vara den trygga handen artisterna behöver innan och efter dom genomfört sina framträdanden. Nu längtar jag till turné!

Farah har jobbat med mellon tidigare

För Farah Abadi är Melodifestivalen inget nytt, hon var med som reporter inför Eurovision i Stockholm 2016 och nu senast ledde hon Inför Eurovision 2021.

Farah, som är 33 år och uppvuxen i Landskrona, och Oscar jobbade ihop på P3 för fem år sedan och har varit ambassadörer tillsammans för Musikhjälpen.

Farah har bland annat varit programledare för radioprogrammet Din gata mellan 2012 och 2014. Hon har även varit programledare för det populära barnprogrammet Sommarlov på SVT.

Farah Abadi har även varit programledare för Musikhjälpen fyra gånger.

Hit kommer Melodifestivalen 2022

Efter startskottet i Malmö lördag den 5 februari åker Melodifestivalen vidare till Göteborg (12 februari), Linköping (19 februari), Lidköping (26 februari), Örnsköldsvik (5 mars) och slutligen till Stockholm för finalen (12 mars).