Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Hela Sveriges sång av Gina och Sarah i Melodifestivalen

27 feb, 2016 
Johanna Svan
En av kvällens mellanakter har blivit omtalad redan innan den sänds på grund av falska rykten. Och tvingat Svt att ändra i sitt manus.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Hyllning till mångfalden i Sverige

I kvällens Melodifestival gör programledarduon Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer, tillsammans med Jon Henrik Fjällgren, en kör och en ung solist, en hyllning till mångfalden i Svergie. Ett nummer som fått reaktioner redan innan svenska folket sett det, efter att genrepspubliken såg det igår kväll.

Sarah Dawn Finer och Gina Dirawi framför den svenska nationalsången sammanflätad med folkvisor sjungna på arabiska och hebreiska tillsammans med Jon Henrik Fjällgren som sjunger på samiska, en pensionärskör och en pojksolist.

Rykten om svenska nationalsången

Men tydligen har rykten uppstått att Gina sjunger den svenska nationalsången på arabiska, vilket inte stämmer, enligt Gina själv.

”Jag har inte ändrat om nationalsången till arabiska, utan jag sjunger ”jag vet en dejlig rosa” på arabiska” skriver Gina Dirawi på Twitter.

Annons

Enligt uppgifter har Svt, efter genrepet igår, ändrat i den ”påa” som Gina och Sarah har innan sitt nummer. Nu kommer de att betona att ALLA i Sverige är med på festen.

Numret har dessutom bytt namn från Sverige till Hela Sveriges sång, enligt Aftonbladet. Och dessutom kommer det att visas i tv vilka svenska folkvisor det är Gina och Sarah sjunger.

Allt för att undvika ytterligare missförstånd.

Hela Sveriges sång med Sarah, Gina och Jon Henrik:

Läs också:

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

De blir programledare för Melodifestivalen 2019

 

Annons