Leif GW Perssons ord om Eric Saades pik i Melodifestivalen

Eric Saade skickar en pik till Leif GW Persson i Melodifestivalen. Här är kriminologens egna ord om händelsen.

Programledarna för Melodifestivalen 2019 har hyllats rejält sedan premiären i Göteborg förra veckan. Eric Saade, 28, Marika Carlsson, 45, Kodjo Akolor, 37, och Sarah Dawn Finer, 37, gjorde succé med sin mellanakt där de sjöng Israels gamla Eurovisionlåtar, bland annat Toy som vann förra året.

I deltävling nummer två som hålls i Malmö är det dock bara Sarah Dawn Finer och Marika Carlsson som leder programmet. De två killarna syns istället i förinspelade sketcher, och står dessutom för mellanakten.

”Inte intresserad”

I en flera minuter lång video får tittarna se Eric Saade förklara för Kodjo Akolor varför Melodifestivalen är Sveriges största tv-program.

”Vi är Sveriges största tv, vi är större än Leif GW” lyder en textrad.

Kriminologen Leif GW Persson har tidigare jobbat för SVT men för snart ett år sedan gick han istället över till TV4. Kanske är det en liten pik från SVT till sina konkurrenter? När Hänt når Leif GW Persson har han inte hört talas om att hans namn nämns i Melodifestivalen.

– Nej det vet jag ingenting om. Jag är inte intresserad av sådant där, säger han och lägger på luren.

Leif GW har varit med i Melodifestivalen förut

Det är inte första gången han omnämns i programmet utan sin vetskap. Förra året dök han upp i ett humorinslag där han och den dåvarande programledarkollegan Camilla Kvartoft försökte lösa mysteriet med ett felstavat namn. Efteråt var han inte alls medveten om vad han hade spelat in.

– Det har jag inte en susning om, jag tittar aldrig på Melodifestivalen. Jag vet ingenting om det, jag vet inte vad du pratar om, sa han då till Aftonbladet och påpekade samtidigt att han kanske började bli för gammal.

Att se programmet i efterhand var han inte sugen på.

– Nä, nä, nä, jag avstår så gärna, sa han då.

Av Stina Dahlgren/hant.se

Foto: TT