Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Melodifestivalen 2021: Fem tidigare vinnare är tillbaka!

18 jan, 2021 
Johanna Svan
Charlotte Perrelli och Eric Saade.
Både Charlotte Perrelli och Eric Saade har tidigare vunnit Melodifestivalen.
Det blir Melodifestival för tv-tittarna precis som vanligt i år. Men pandemin har satt käppar i turnéhjulen, så alla program kommer att sändas från en och samma plats. Och i år hittar vi hela fem tidigare vinnare i startfältet!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Startfältet i Melodifestivalen 2021 bjuder på flera veteraner och faktiskt är det så att hela fem av årets deltagande bidrag varit med och vunnit mellon och representerat Sverige i Eurovision song contest. Kommer någon av dem att kunna upprepa den bedriften i år?

Här är de tidigare vinnarna som ställer upp i Melodifestivalen 2021:

The Mamas

Efter en rysarfinal blev det till sist The Mamas och låten Move som tog hem segern i Melodifestivalen 2020.

Trion, som består av Loulou Lamotte, Dinah Yonas Manna och Ashley Haynes, körade bakom 2019 års segrare John Lundvik, och det blev alltså andra året i rad de tog hem segern. Tyvärr ställdes Eurovision song contest in 2020 men 2019 stod ändå The Mamas på scenen i Eurovision.

Se också:

Här är årets programledare för MelodifestivalenBrand logo
Här är årets programledare för Melodifestivalen

Eric Saade

Eric Saade slog igenom i Melodifestivalen som 19-åring med Manboy och vann tävlingen året därpå, 2011, med Popular, som kom på en fin tredje plats i Eurovision.

Annons

Genom sin medverkan i Så Mycket Bättre 2017 fick Eric upp intresset för att skriva på svenska. 2019 programledde Eric mellon och nu går han tillbaka till sitt poppiga sound på engelska.

Jessica Andersson

2003 vann Jessica Andersson och Magnus Bäcklund Melodifestivalen under namnet Fame med låten Give Me Your Love och representerade Sverige i Eurovision song contest i Riga, där de kom på femte plats.

Jessica har även vunnit Let’s Dance och spelat musikal. Årets deltagande i mellon blir hennes åttonde.

Arvingarna

Det är mer än 30 år sedan dansbandet Arvingarna; Casper Janebrink, Tommy Carlsson, Kim Carlsson och Lars ”Lasseman” Larsson började skriva låtar tillsammans.

Arvingarna har tävlat i Melodifestivalen fem gånger tidigare. Debuten kom 1993 med Eloise, som vann hela tävlingen och hamnade på sjunde plats i Eurovision. Senast tävlade de 2019 med I Do.

Annons

Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli tog Sverige och Europa med storm när hon vann Eurovision song contest i Jerusalem med Take Me to Your Heaven 1999. Hon vann även mellon med Hero 2008, den kom på 18:e plats i Eurovision.

Charlotte är även den artist som deltagit flest gånger som mellanakt. Det här blir Charlottes femte medverkan i mellon.

Melodifestivalen har premiär i SVT den 6 februari och final blir det den 13 mars.

Annons