Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Melodifestivalens turné inför publik hänger löst – SVT i krismöten om showerna

13 jan, 2022 
Lukas Ernryd
Till vänster Oscar Zia, programledaren för Melodifestivalen 2022, till höger, översiktsbild från Melodifestivalen 2020.
Melodifestivalens turné planeras att dra igång första helgen i februari. Men från den 19 januari gäller ett deltagartak på 500 personer för offentliga tillställningar, även när vaccinationsbevis används. Shower inför publik är därmed högst osäkert i nuläget.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Tiotusentals har köpt biljetter till de totalt 18 shower som äger rum under Melodifestivalens turné som drar igång 4 februari. Totalt blir det sex direktsändningar och tolv generalrepetitioner.

Men det är högst oklart om dessa föreställningar kommer att ha publik. På måndagen den 10 januari kom beskedet att det införs ett deltagartak på 500 personer för evenemang och andra allmänna sammankomster.

Se också: Se alla deltagare i Melodifestivalen 2022

Här är alla deltagare i Melodifestivalen 2022Brand logo
Här är alla deltagare i Melodifestivalen 2022

Denna restriktion förväntas träda i kraft den 19 januari.

Detta har fått SVT att hålla ett flertal krismöten med sina medarrangörer Live Nation och All Things Live om hur turnén ska kunna genomföras.

Annons

Biljetter säljs i skrivande stund

Den officiella biljettförsäljaren Ticketmaster säljer fortfarande biljetter till Melodifestivalens shower som pågår i totalt sex veckor, från Malmö i söder till Örnsköldsvik i norr. Därmed är det lätt att förstå att folk blir förvirrade om vad som verkligen gäller.

Kort svar: Ingen vet i nuläget.

Aftonbladet frågade socialminister Lena Hallengren på måndagen den 10 januari om Melodifestivalens shower kommer att kunna genomföras. Hon svarade kvällstidningen så här:

– Det kan jag inte svara på. Just nu är det begränsningar av kontakt och mot trängsel, från 19 januari kommer det också vara ett deltagartak på 500 personer. Men som du säger ligger det framåt i tiden så det är för tidigt att svara på.

Till Allas.se svarar SVT på torsdagen att inget nytt besked finns att ge om showerna kommer att bli av inför publik.

– Inga beslut är fattade, inte heller något besked om när ett beslut kommer att tas. Förstår att ni behöver svar snarast men just nu finns ingen ny information.

Se också: Oscar Zia programleder Melodifestivalen 2022

Oscar Zia programleder Melodifestivalen: "Vill hylla tävlingen."Brand logo
Oscar Zia programleder Melodifestivalen: "Vill hylla tävlingen."
Annons