Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskopPåskpyssel

Olovlig läcka av Melodifestivalens bidrag upptäckt

06 feb, 2021 
https://image.allas.se/image-226889?imageId=226889&width=1320&height=1320&cropw=52.04&croph=100&x=15.24&y=0
Jessica Rådne
danny saucedo
Inför årets första deltävling i svenska Melodifestivalen har en olovlig läcka av kvällens bidrag upptäcks – på rysk motsvarighet till Facebook. Detta händer nu!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Melodifestivalen 2021 – här är artisterna i första deltävlingenBrand logo
Melodifestivalen 2021 – här är artisterna i första deltävlingen

Alla som kan och älskar sin Melodifestivalen vet att hemlighetsmakeriet kring de tävlande bidragen är stort. Det till trots har någon nu olovligen publicerat samtliga av lördagens liveframträdanden i sin helhet på den sociala medieplattformen VK, Rysslands motsvarighet till Facebook.

Sände generalrepetitionen live

Det rapporterar Aftonbladet som har varit i kontakt med tävlingsproducenten Karin Gunnarsson. Hon skriver i ett sms till tidningen:

”Vi gör allt vi kan för att få ner bidragen som har publicerats på sajten. Det är en tredje part som har missbrukat det förtroendet vi givit dem genom att göra material tillgängligt för media som inte kan vara på plats detta speciella år”.

På fredagen sändes generalrepetitionen av första deltävlingen i ett specialanpassat digitalt pressrum. Det är med stor sannolikhet från detta tillfälle som ljud och bild har fångats upp av denna ”tredje part”.

Annons

I vanliga fall diskvalificeras bidrag om de blir offentliga i sin helhet innan livesändningen. Låtar som går direkt till final får inte heller släppas i sin helhet förrän alla deltävlingar har sänts. Men nu kommer inga represalier att ske.

”Då det ej är upphovsmän eller ett skivbolag som ligger bakom publiceringen kommer det ej att påverka kvällens tävling”, skriver Karin Gunnarsson till Aftonbladet.

Kan ske igen

Tidningens schlagerexpert Tobbe Ek tror att incidenten kommer att upprepa sig vecka för vecka framöver.

– Vi kan räkna med att det här kommer att hända varje vecka i år eftersom SVT har valt att streama repetitioner och genrep till ackrediterad press. Säkerheten är hård när det är uppspelning av låtarna på onsdagen, men inte alls på samma sätt när det gäller tillgång till klipp och streamade repetitioner under torsdagar och fredagar, så jag är inte alls förvånad, säger Tobbe Ek till Aftonbladet.

Bidragen i Melodifestivalen 2021, deltävling 1

De tävlande bidragen i första deltävlingen lördag 6 februari är:

  1. Kadiatou – One touch
  2. Lillasyster – Pretender
  3. Jessica Andersson – Horizon
  4. Paul Rey – The missing piece
  5. Arvingarna – Tänker inte alls gå hem
  6. Nathalie  Brydolf – Fingerprints
  7. Danny  Saucedo – Dandi dansa
Annons