Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Humortrion Örjan, Bosse och Mange är med i Melodifestivalen: ”Vi är taggade”

04 mar, 2022 
Johanna Svan
Örjon, Bosse och Mange, hummorgrupp.
Örjan, Bosse och Mange ska vara mellanakt i semifinalen av Melodifestivalen 2022.
Örjan, Bosse och Mange har gjort stor succé på sociala medier med sina äldre herrar från Mellansel. Nu är de med i semifinalen av Melodifestivalen som mellanakt.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Wany Kangela, Kevin Murengezi och Arnaud Murengezi. Så heter trion som fått ett enormt genomslag på sociala medier, främst plattformen TikTok, på kort tid.

Fast där kallar de sig för Örjan, Bosse och Mange, tre äldre herrar som gillar kaffe, jakt och snus.

Se också: 5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom årenBrand logo
Se också: 5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom åren

Skämtar om orten Mellansel

Örjan, Bosse och Mange består av bröderna Kevin och Arnaud samt kompisen Wany som spelar tre äldre män som reflekterar befolkningen i och kring Mellansel, en ort i Örnsköldsviks kommun i Ångermanland. Befolkningen är, enligt Wikipedia, 782 personer.

De kärleksfulla humorsketcherna har fått stort genomslag och de själva beskriver dem som en hyllning till folket, enligt Svt.

Annons

– Det är ganska unikt. Tre grabbar med utländskt ursprung som pratar hyfsat grov norrländska, har Wany tidigare sagt till P4 Västernorrland.

Och nu ska de alltså vara med i Melodifestivalen!

– Självklart är det nervöst. Men vi ser det mer som en rolig grej och en stor möjlighet, så vi är taggade, säger Kevin Murengezi, som spelar Örjan.

Kom till Sverige som barn

Wany Kangela var åtta månader när han kom till Mellansel med sin mamma och pappa från Kongo. Kevin och Arnaud är bröder som kom till Mellansel när dom var sex och åtta år. De kommer från de fransktalande delarna av grannlandet Rwanda.

De tre karaktärer som är huvudpersoner i sketcherna är en mix av folk som de stött på under sin uppväxt i Mellansel. Gubbar vid Konsum eller vid idrottsplatsen som muttrar och skämtar som gubbar gör mest.

– Det är ju det som är fantastiskt med Mellansel. Alla har vi känt oss välkomna. Det har alltid funnits någon att prata med, säger de till Svt.

Vid sidan om sina sketcher går Arnaud i nian, Kevin på gymnasiet och Wany är lärarvikarie.

Här hittar du Örjan, Bosse och Mange på Instagram

Här hittar du Örjan, Bosse och Mange på TikTok

Källa: Svt

Annons