Oscar Zias nya kärleksbesked: ”Är jättekär”

Oscar Zia.

Foto: TT

Oscar Zia gör sig redo för den sista deltävlingen av Melodifestivalen, innan det är dags för semifinalen och den stora finalen.
Bakom scenen har han pojkvännen Axel som stöd.

Under lördagskvällen går Melodifestivalens fjärde och sista deltävling för året av stapeln i Friends arena i Stockholm. På scenen kommer Anna Bergendahl, Lillasyster, Malin Christin, Tenori, Angelino och Klara Hammarström stå och framföra sina bidrag i hopp om att nå den stora finalen som äger rum den 12 mars.

Se också: Oscar Zia programleder Melodifestivalen: "Vill hylla tävlingen."
2:18

Efter reklamen: Se också: Oscar Zia programleder Melodifestivalen: "Vill hylla tävlingen."

(2:18)

Slå på ljud

På scenen kommer också programledaren Oscar Zia stå.

– Det känns självklart som ett ärofullt uppdrag, sade han när nyheten om programledarskapet släpptes.

– Plötsligt är det jag som står i ledet efter Kristian Luuk, Petra Mede och Gina Dirawi. Jag har tittat på Melodifestivalen sen jag var liten, hela familjen skulle titta och ingen fick prata, jag ville inte missa en sekund! Jag är väldigt peppad på att åka ut på turné och jag ska göra mitt bästa för att leda tittarna genom denna fest.

Och det har han gjort!

Oscar Zia i kostym under melodifestivalen.

Trots lite strul har Oscar Zia skött sin uppgift med bravur.

Foto: TT

Oscar Zias kärleksförklaring till pojkvännen

Bakom kulisserna har Oscar Zia också stöd från sin nya pojkvän Axel. När programledaren nu får sätta plus på sitt liv i Aftonbladet, får kärleken högsta möjliga.

– Jag är jättekär. Det är fem plus, säger han.

Till Expressen har han tidigare berättat om det värdefulla stöttningen han får av sin kille.

– Han är toppen, ett jättefint stöd. Det är klart, jag är i väg ett tag, men vi är väldigt kära. Sedan får vi se hur länge han orkar, berättade han tidigare och avslöjade att de varit med varandra i lite mer än ett halvår.

Oscar Zia hittade nya kärleken

Han har också berättat att han hittade sin nya kärlek efter att det gått åt skogen med hans ex, och att han hamnade i en destruktiv fas med för mycket festande.

– Det destruktiva inom mig handlade mycket om att jag inte visste var min plats var. Vad vill jag göra? Vem är jag? Och en utlösande faktor under den perioden var att det gick åt helvete med mitt ex. Jag blev väldigt ledsen, säger Oscar Zia till Aftonbladet och berättar vidare att han var tvungen att ta sig ur den fasen för att kunna hitta kärleken igen.

– Det var viktigt, jag var inte intresserad av ett liv då, jag hade inga gränser. Ramarna var otroligt luddiga. Ett tag var jag så att ”jag blir inte intresserad av nån, det är ingen som fastnar”. Men så fattade jag att det ligger hos mig, så är det väl. Jag var på en jättebra plats när vi träffades.

Mello-aktuella Oscar Zia: ”Jag drömmer om att bli kär och skaffa familj”