Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Så är Melodifestivalen-programledarnas verkliga relation

01 feb, 2020 
Ida gustafsson
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Melodifestivalen 2020 leds av Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin.
Men hur ser Mello-programledarnas verkliga relation ut?
Här har du svaret!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Melodifestivalen 2020 har precis dragit igång och ikväll gick den första deltävlingen av stapeln. På scenen i Linköping kunde tittarna se Robin Bengtsson, Felix Sandman, Sonja Aldén, Malou Prytz, Suzi P, The Mamas och rap-duon OVÖ tävla om att ta sig vidare till finalen. Det blev Robin Bengtsson och The Mamas som gick direkt till final i den första deltävlingen.

På scen såg vi dessutom årets programledartrio bestående av artisterna Linnea Henriksson, 33, och Lina Hedlund, 41, samt komikern David Sundin, 43. Lina Hedlund är en veteran i sammanhanget då hon vid flertalet gånger tävlat i Mello, både som solo-artist och som en del av den forna discogruppen Alcazar.

Linnea och David är däremot helt nya i Melodifestivals-världen. För Linnea var det dessutom hennes första programledaruppdrag någonsin, medan David Sundin är något varmare i programledarrollen efter att ha setts i SVT:s Bäst i test samt under fjolårets Idrottsgala tillsammans med Kristin Kaspersen.

Annons

Mello-programledarnas relation

Från och med idag och fem lördagar framöver kommer trion med Linnea, Lina och David leda svenska folket genom tävlingen tills en vinnare av Melodifestivalen 2020 är korad. Programledarna har sedan flera veckor tillbaka repat inför festival-cirkusen och umgåtts tätt inpå varandra. Men hur ser deras relation egentligen ut?

Linnea Henriksson har vid flera tillfällen kommenterar sina programledarkollegor och deras relation på sin blogg. Efter en repetition som innefattade att trion skulle spela in en sång skrev Linnea om hur imponerad hon var av David och Lina.

”Väldigt impad av David. Han kändes precis lika erfaren av situationen som mig och Lina.”, skrev Linnea i inlägget och fortsatte med att även hylla Lina:

”Det va också en lyx att få se Lina i såväl dansstudion som sångstudio. Proffs i varenda liten cell. Vi är mycket glada i att ha henne att nöta och nöta och nöta med. Mamma Mello”

”Vilken ynnest”

Lina Hedlund har i sin tur även hon hyllat sina kollegor inför Mello-premiären. På Instagram har hon flitigt laddat upp bilder på trion ända sedan de tillkännagavs som programledare och har flertalet gånger meddelat hur mycket hon längtar efter att stå på samma scen som Linnea och David.

Annons

”Tycker om dom hära”, skrev Lina Hedlund följt av två hjärtan till en bild på sig och kollegorna i höstas.

David Sundin har varit mer fåordig om sina kollegor inför premiären av Melodifestivalen. Men i kommentarsfältet på både Linnea Henrikssons och Lina Hedlunds Instagram har David ofta kommenterat med uppmuntrande emojis på inläggen rörande tävlingen. När programledartrion tillkännagavs skrev han även själv om uppdraget – och hur hedrad han kände sig över det kommande jobbet tillsammans med Linnea och Lina.

”Jahopp då vart man programledare för Melodifestivalen tillsammans med Linnea Henriksson och Lina Hedlund – vilken ynnest och lycka och vad roligt det ska bli!”, skrev David på Instagram.

Källa: Hänt.se
Foto: TT/Karin Törnblom, TT/Fredrik Sandberg

Annons