Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

SVT:s löfte till Lina Hedlund i Melodifestivalen

16 feb, 2019 
Redaktionen
Lina Hedlund har varit bestämt gällande sitt nummer i Melodifestivalen. Nu berättar hon om löftet från SVT.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

För sjätte gången tävlar Lina Hedlund, 40, i Melodifestivalen. Den här gången står hon själv på scenen, utan Alcazar som vid nyår gjorde sin sista spelning ihop. Låten heter Victorious och för Hänt berättar sångerskan om det viktiga budskapet i texten.

– Vi måste stå tillsammans nu idag, och inte sen. Vi måste ta hand om varandra och vara inkluderande och inte exkluderande.

För henne har det varit extra viktigt att allt med låten och numret känns rätt. Hon har tillsammans med sitt team jobbat hårt för att allt ska sitta perfekt när det är dags för lördagens direktsändning.

– Jag är väldigt tydlig med framför allt vad jag inte vill. Jag vill att allt ska kännas hundra procent rätt. Är det något steg som inte känns rätt då säger jag det direkt, berättar Lina Hedlund.

Bland annat har det varit viktigt för henne att få stå själv på scenen i början av låten och att sången får stå i fokus.

– Jag firar 20 år som artist nu och fortfarande känns det som att ingen vet att jag kan sjunga, säger hon.

Annons

Lina Hedlunds speciella entré i Melodifestivalen

För att sticka ut från mängden var det framför allt en sak som var extra viktigt för Lina Hedlund. Hon gör entré mitt i den stora, upplysta ringen som finns på scenen.

– Jag kommer har en utgångsposition i numret på ett ställe som ingen annan har använt sig av, och det löftet hoppas jag verkligen att SVT håller, sade hon inför den tredje deltävlingen.

Melodifestivalens exekutiva producent Christer Björkman, 61, bekräftar löftet till Lina, men säger samtidigt att det kan vara svårt att hålla sådana löften.

– Vi kan inte lova någon exklusiv ensamrätt utan vad vi lovar är att ”vi ska verkligen försöka hålla den till dig”. Kommer hon med en idé först så har man det som förstahandsmål att ingen i alla fall ska få vara före henne, säger han.

SVT har gjort allt för att hålla löftet

Det har varit andra artister som varit nyfikna på att använda sig utan ringen, men SVT har verkligen försökt att hålla löftet till Lina Hedlund. De har istället försökt få dem in på andra tankar och idéer.

Annons

– Vi gör ju vår tävling så dynamisk och olika som det går och försöker hitta unika uttryck till alla nummer. Och det är klart att om det dyker upp två idéer som är lika bra så försöker vi ju rikta över det till den andra idén, hellre än att man gör likadant som någon annan, säger Christer Björkman.

Ingen av de andra spekulanterna har däremot varit lika hängivna som Lina Hedlund, och därför har det varit lätt för SVT att få dem att överge idén om ringen på scenen.

– Det är inte någon som har pushat för det så starkt, mer än Lina då, där var det glasklart vad hon ville, säger Christer Björkman.

Av Stina Dahlgren/hant.se
Foto: TT

Läs också:

Finalister och startordning Melodifestivalen 2019

Jon Henrik och Lina Hedlund vidare till final i mellon!

Leif GW Perssons ord om Eric Saades pik i Melodifestivalen

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons