Thorsten Flinck kan få tävla i Melodifestivalen 2020

Thorsten Flinck kommer kanske få delta i Melodifestivalen 2020 ändå – om låten går till final.

Foto: Olle Sporrong/EXP/TT

Inför deltävling två av Melodifestivalen 2020 blev Throsten Flinck diskvalificerad. Hans låt kommer dock fortfarande att framföras i tävlingen men av Jan Johansen. Nu öppnar SVT upp för att Thorsten Flinck kan få tävla i finalen.

11 oförglömliga stilar vi minns från Mello

11 oförglömliga stilar vi minns från Mello
Slå på ljud

Thorsten Flinck diskvalificerades

I deltävling två av Melodifestivalen 2020 skulle Thorsten Flinck, 58, ha tävlat med låten Miraklernas tid. Men med bara några dagar kvar till tävlingen meddelade SVT plötsligt att Flinck stoppades från att medverka.

Därför diskas Thorsten Flinck från Melodifestivalen

Enligt ett pressmeddelande från SVT var anledningen att han befann sig i en öppen rättsprocess. Flinck står åtalad för olaga hot och skadegörelse efter en incident i Halmstad i maj 2019.

– Vi beklagar detta djupt. Vi hade verkligen velat se Thorsten Flinck på Melodifestivalens scen på lördag. Men eftersom han är mitt i en pågående rättsprocess kan vi inte låta Thorsten Flinck medverka som tävlande, sa Anette Helenius, projektledare för tävlingen, i ett pressmeddelande då.

Så sent som i måndags meddelade SVT att artisten Jan Johansen istället skulle sjunga Flincks låt under lördagens deltävling.

Flinck kan få sjunga i finalen – trots diskvalificeringen

När Jan Johansen skulle upp på scen för att genomföra sitt första genrep kom ny utveckling i fallet kring Flincks vara eller inte vara i årets tävling.

Melodifestivalen 2020: Artister i deltävling 3

Då berättade Anette Helenius att det fanns en möjlighet för Thorsten Flinck att delta i finalen – om rättsprocessen är avgjord i tid tills dess samt om låten tar sig till final så klart.

– Det skulle kunna vara så, men vi måste ta ställning till det när det händer. Det förutsätter också att låten går vidare. Vi ser med spänning på lördag vad som händer, sedan får vi ju prata med skivbolaget också, om vem som ska representera låten. Men det är ju Thorstens låt. Det är Thorsten som sjunger på skivan, och så är det sagt, sa Anette Helenius till TT under fredagen.

Källa: Aftonbladet