7 nya användningsområden för värdelösa trosor

Trasiga trosor

Foto: Joakim Eneroth / Bildhuset / TT

Kasta inte trosor som har tappat formen, gått sönder eller sitter obekvämt – det finns massor av smarta saker du kan använda dem till istället! Här kommer några tips!

Trosor som sitter illa är ingen höjdare. Nyligen upptäckte 29-åriga Petra Sjölander att de nya trosor hon precis klickat hem inte ens täckte snippan. Många av våra läsare har reagerat på artikeln och illasittande trosor verkar vara ett stort och återkommande problem för många av oss.

Men vad ska man då göra med alla dessa trosor som kanske bara ligger oanvända hemma i byrålådan och tar upp plats? Kasta dem? Nej nej nej, det finns såklart massor av smarta saker du kan använda dem till – det krävs bara lite fantasi. Här har vi samlat en hel hög med tips och i sann husmorstips-anda vill vi gärna dela med oss av dem.

7 saker du kan göra med ett par oanvändbara trosor:

1. Putsa fönster

Har du ett par riktigt fladdriga och formlösa trosor som liksom bara hänger i rumpan när du tar dem på dig? Varför inte testa att använda dem som fönsterputs? När du har tvättat och skrapat fönstret – ta trosorna och använd som torkduk för att få bort de sista vattenresterna!

2. Använd som ett hårband

Ett par uttjänta stringtrosor kan faktiskt bli ett perfekt hårband! Klipp bara bort den så gott som obefintliga grenen och voilà – du har en ny håraccessoar. Använd antingen som ett hårband eller en hårsnodd. Av större trosor kan du förslagsvis sy en egen scrunchie!

Så gör du:

3. Ge dem till hunden

Har du en hund som löper där hemma? Klipp bara ett hål för svansen så kan din fyrfota pälskling få användning för trosorna trots att du inte längre har det.

Ge trosorna till hunden som löper

Foto: Shutterstock

4. Ge dem till en bebis

Ett par bomullstrosor kan du sy om till en smart liten kräkhaklapp till din eller någon annans lilla bebis. Smart och miljövänligt!

5. Putsa glasögonen

Är dina värdelösa trosor gjorda av bomull passar de utmärkt att putsa glasögonen med. Klipp ut ett litet stycke och förvara i glasögonfodralet eller på någon annan lättillgänglig plats så har du din nya putsduk nära till hands. Och det är inte bara glasögonen du kan putsa med ett par trosor – testa också att blanka till skorna med dem!

6. Lämna dem till återvinning

Petra riktar kritik mot företag: “Snippan får inte plats!”

Om du absolut inte kan hitta något nytt användningsområde för de trosor du inte längre vill eller kan använda – släng dem inte bara i papperskorgen! Alla textilier ska lämnas till en återvinningsstation som tar tillvara på dem. Därigenom kan våra gamla underkläder – och alla andra kläder också förstås – få nytt liv genom att bli nya kläder, möbler, isolering eller något helt annat. Kolla vad som gäller på just din bostadsort. Även vissa klädbutiker har insamlingsstationer för kläder som inte längre används.

7. Förvara matsilvret

Matsilver som inte används ska helst förvaras insvept i någon form av textil, annars riskerar det att bli missfärgat. Det finns tygfodral som är utformade och tillverkade just för detta ändamål, men innan du har hunnit införskaffa dig ett sådant kan du enkelt använda ett par trosor för ändamålet. När du har bäddat in besticken, placera gärna alltihop i ett plastpåse för att bättra på skyddet ännu mer.

10 trosproblem alla kvinnor känner igen

Mer inspirerande innehåll från allas.se: