Artikeln innehåller reklamlänkar

Dolda detaljerna i nya fotot på Victoria

Kronprinsessan Victoria i rosa tröja med rosa bandet på.

Foto: Victor Ericsson/Kungliga Hovstaterna

I fredags startade Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Återigen visar kronprinsessan Victoria sitt stöd genom att bära det rosa bandet som kampanjens officiella beskyddare.

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj har under 17 års tid skapat en hög medvetenhet kring cancer och behovet av forskning. Syftet med kampanjen är att samla in pengar till svensk cancerforskning och sprida kunskap om cancer. Hittills har Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj samlat in 949 miljoner kronor.

För tolfte året i rad bär kronprinsessan Victoria det rosa bandet som officiell beskyddare. Kronprinsessan har visat sitt starka stöd i frågor som rör utvecklingen av svensk cancerforskning och hennes engagemang har bidragit till att Rosa Bandet-kampanjen blivit något av en folkrörelse.

Se också: Fem gånger Victoria burit Silvias kläder

5 gånger Victoria har burit Silvias kläder
Slå på ljud

– Vi vill tacka kronprinsessan Victoria och alla andra som engagerar sig i kampen mot cancer. Varje persons insats räknas, varje insamling, varje krona, tillsammans gör vi skillnad så att färre drabbas av cancer och fler kan leva ett gott liv efter behandling, säger Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström.

Kronprinsessan Victoria med rosa bandet 2020.

Kronprinsessan Victoria visar upp Rosa bandet 2020, iförd en rosa topp från Rodebjer.

Foto: Victor Ericsson/Kungliga Hovstaterna

I år formges det rosa bandet av bandet First Aid Kit. För deras del är det känslan av samhörighet som de vill förmedla med sin design. Ett band som flätar samman.

– När Cancerfonden frågade om vi ville formge årets rosa band var det självklart att tacka ja, vi tvekade inte en sekund. Rosa Bandet är en väldigt viktig kampanj och ju mer vi kan bidra till cancerforskningen desto bättre. Med vårt rosa band vill vi belysa känslan av samhörighet och bandet som flätar oss samman, säger Klara och Johanna Söderberg.

Fotona på Victoria är i år, till skillnad från tidigare, tagna på Haga Slott, istället för på Kungliga slottet. På fotona bär Victoria smycken från Dulong och en topp från Rodebjer (länk till butik), vilket modebloggen The Royals and I var först med att avslöja. En liknande rosa blus finner du här. (länk till butik)

Årets rosa band, designat av First Aid Kit. Läs mer och köp här. (länk till Apotek Hjärtat)

Cancerfondens rosa band kostar 40 kronor varav varje band kostar tre kronor att tillverka, resterande går till Cancerfondens arbete med forskningsfinansiering, påverkansarbete och kunskapsspridning. Cancerfondens rosa band säljs från 25 september på ICA, Apotek Hjärtat, XXL, Lindex och Interflora Online. Armbandet kostar 100 kronor, varav varje armband kostar fem kronor att tillverka, resterande går till Cancerfonden. Armbanden säljs på ICA, Apotek Hjärtat, XXL, Lindex och ELLOS.

Kronprinsessan Victoria är cancerfondens beskyddare