Artikeln innehåller reklamlänkar

Inspireras av Victoria! Här är plaggen att satsa på

Kronprinsessan och Prins Daniel

Foto: Elisabeth Toll/Kungliga Hovstaterna

Återigen väljer kronprinsessan Victoria att klä sig i H&M. Vi vet mer om plaggen du ska satsa på för att få hennes snygga look!

Wow så många härliga foton på vårt underbara kronprinsesspar som släppts nu i veckan. På ett av fotona bär kronprinsessan en fantastisk klänning från H&M. Den midnattsblå blåsan kommer från kedjans Conscious Exclusive-kollektion, en kollektion som släpptes nu i våras.

5 saker du kanske inte visste om kronprinsessan Victoria
Slå på ljud

Även häromveckan satsade Victoria på ett annat plagg ur kollektionen, då hon under ett möte på Haga Slott syntes i denna vackra sommarklänning. (länk till butik)

Men det finns givetvis fler godbitar ur den hyllade kollektionen vars ledord är hållbarhet.

Kronprinsessan i Stråldiademet, Epålettörhängena – och klänning från H&M.

Kronprinsessan i Stråldiademet, Epålettörhängena – och klänning från H&M.

Foto: Elisabeth Toll/Kungliga Hovstaterna

Kollektionen, som är den elfte i upplagan, består av damplagg, skor och accessoarer.

Inspirationen kommer från glamourösa Le Train Bleu, det lyxiga nattåget som färdades mellan Calais och Franska rivieran under 1920-talet. Kollektionen består av eleganta plagg för festliga tillfällen men innehåller även kläder och accessoarer för vardagsgarderoben.

I vanlig ordning är samtliga plagg tillverkade av hållbara material, däribland CIRCULOSE®, ett naturmaterial framställt av återvunna textiler, RENU™, återvunnen polyester och VEGEA™, ett veganskt läderliknande material delvis gjort av bioprodukter från vintillverkning.

– Designteamet bakom Conscious Exclusive SS20 har i den här kollektionen fokuserat på den känslomässiga koppling vi har till kläder och hur man genom att designa plaggen med omtanke och noggrannhet förlänger deras livslängd. Teamet har halverat tygåtgången och använt färgningsmetoder med mindre inverkan på miljön. Faktum är att vi har använt oss av kaffesump som tillvaratagits från H&M:s egna produktionskontor. För oss är det viktigt att skapa ett helhetstänk kring hållbarhet och då krävs det att vi designar kläder som håller hela livet, säger Ann-Sofie Johansson, kreativ rådgivare på H&M.

Här finner du hela kollektionen (länk till butik) och nedan ser du Svensk Damtidnings favoriter.

Vid klänning. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Klänning i linne. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Klänning med volanger. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Blus med ballongärm. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Historien bakom Victorias supersnygga sommarklänning