Madeleines fina gest till Sofia

Till vänster: prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine. Till höger: prinsessan Sofia.

Foto: TT
Kungligheterna lånar ofta kläder av varandra. Minns du när prinsessan Madeleine lånade ut en jacka till Sofia? Här kan du se jackan – och köpa en likadan.

Att våra kungligheter lånar kläder av varandra blir allt vanligare. Drottning Silvia har, vid ett flertal tillfällen, lånat ut några av sina gamla klänningar till dottern, kronprinsessan Victoria. Bland annat på Nobelfesten.

Även Victoria har lånat ut plagg, exempelvis till sin brors fru, prinsessan Sofia. Att Madeleine lånar ut plagg är däremot en smula ovanligare. Men 2015 gjorde hon just det. På Öland, till just Sofia, som då var nybliven prinsessa, nybliven medlem i den svenska kungafamiljen. En fin gest av Madeleine, inte sant?

Prinsessan Sofia.
Foto: TT

När Victoriadagen skulle firas i Borgholm, i idrottsparken, lånade Madeleine ut sin tunna dunjacka i svartvitt, signerad Moncler, till prinsessan Sofia. Madeleine hade, bland annat, synts i jackan en tid tidigare, vid Lars Winnerbäcks spelning i Borgholms Slottsruin, ett stenkast från Solliden, kungafamiljens vackra vitrappade sommarslott.

Drottning Silvia, prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine och Chris O'neal.
Foto: TT

Madeleine bär ofta tunna dunjackor i den här stilen. Och hon bär dem året runt, såväl sommar som vinter. Den här typen av jacka värmer gott också under svala sommarkvällar.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neal.
Foto: TT

Att klä sig lager på lager är ett enkelt knep om du vill slippa frysa under hösten vinterhalvåret. Ull håller värmen perfekt – men alla kan faktiskt inte använda ullplagg. Att vara allergisk och bli röd samt få klåda är vanligt förekommande. Ett oslagbart plagg att satsa på (som alla kan ha!) är därför just den tunna dunjackan! I precis den stil Madeleine har. Jackan är lätt, luftig och samtidigt så värmande! En riktig modefavorit som håller säsong efter säsong. Dessutom är den perfekt att ha under en tunnare, mer dressad, kappa eller jacka. På så vis är man både snygg och varm! Lätt att ta på och av, och att bara dra upp ur handväskan.

Prinsessan Madeleine i dunjacka.
Foto: TT

Nedan har vi samlat de finaste tunna dunjackorna just nu – i exakt samma stil som Madeleines:

Jacka från Moncler.

Jacka från Moncler. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Wakakuu)

Dunjacka från Moncler.

Dunajcka i marinblått från Moncler. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Awin.com)

Ljusblå dunjacka Moncler.

Dunjacka från Moncler. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Wakakuu)

Svartvit jacka.

Svartvit jacka från Moncler. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Awin.com)

Jacka från Moncler.

Längre dunjacka från Moncler. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Wakakuu)

Här visar Victoria upp nya favoritplagget

Mer inspirerande innehåll från allas.se: