Praktiskt och snyggt – sommarens bästa plagg är en omlottkjol

Kvinna i omlottkjol bredvid en sommarstrand.

Foto: Unsplash/Native Youth

Det går att känna sig både snygg och bekväm i sommar. Med det stilsäkra plagget omlottkjolen! Här tipsar vi om våra favoriter i butik just nu.

Det är långt från alla som känner sig bekväma i en kjol. Den kan sitta för tight och klämma åt eller vara för luftig och blåsa upp. Då blir det lätt att man undviker detta plagg.

Snygg och bekväm i en omlottkjol

Om du ändå tycker om att bära kjol, av modeskäl eller för att det är skönt att svalka benen under varma dagar är en omlottkjol alltid ett bra val. På många modeller kan du själv ställa in midjan så du slipper att det smiter åt vid mage eller höft och samtidigt känna dig uppklädd. Det finns många snygga varianter att välja mellan, färgglada, mönstrade och bohemiska eller enfärgade och mer dressade modeller. Här är våra favoriter i butik just nu:

12 snygga omlottkjolar till sommaren

Gul omlottskjol

Somrigt gul omlottkjol som passar lika bra på stranden som hemma i trädgården, från Ellos. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

chinos omlottskjol

Stilren, kort chinoskjol med omlottknäppning från Boomerang. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

dressad omlottskjol

En lite mer dressad variant från Truly mine, i silkmix. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

röd omlottskjol

Den här röda omlottkjolen från Lindex passar till både vardag och fest. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

monsteramönstrad omlottkjol

En snyggt monsteramönstrad, draperad omlottkjol från H&M med hög midja. Här kan du köpa den (reklamlänk från Apprl).

vit omlottkjol

Kort omlottkjol från Ellos med söt volang och vackert blommönster. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

somrig omlottkjol

En somrig och snygg omlottkjol från Native Youth med skön hög midja. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

stilig omlottkjol

En stilig omlottkjol med volang som passar bra på fest men också till vardags, från Cellbes. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Strandredo omlottkjol

Omlottkjol från Wera, som är är snygg över baddräkten på stranden men också på restaurangen efteråt. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

rutmönstrad omlottkjol

Klassisk omlottkjol som känns avslappnad och uppklädd på samma gång, från Urban Bliss. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

prydlig omlottkjol

För en mer dressad look är den här omlottkjolen från Ellos perfekt. Snygg till en skjorta på jobbet eller mer avslappnad look hemma tillsammans med ett linne. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

somrig mönstrad omlottkjol

En vadlång omlottkjol i luftig, vävd lin- och viskosblandning, från H&M. Finns även i en härlig rostgul nyans. Här kan du köpa den (reklamlänk från Apprl).

Mer inspirerande innehåll från allas.se: