Artikeln innehåller reklamlänkar

Victoria firade nationaldagen i svensk design

Kronprinsessan Victoria under nationaldagsfirandet
Svensk design – igen! Kronprinsessan Victoria återanvände sin blus och kjol från Rodebjer under nationaldagsfirandet på Haga.

Vad roligt det är att fira nationaldagen här hemma i Hagaparken! Och att vi är så många som gör det tillsammans.

För mig och min familj är det en fantastisk förmån att få bo här i närheten. Och att dela den här vackra parken med alla som besöker den.

Tänk, vad mycket vi kan uppleva här. Natur och historia. Motion och friluftsliv. Vigslar och dop. Och fina kulturevenemang, likt det som Kungliga Operan bjuder oss på i dag.

Det är verkligen en vacker inramning för att fira vårt land och vår flagga i dag – den 6 juni.

Kära nationaldagsfirare. Då jag fyllde 40 år såg jag möjligheten att få göra något extra. Att få uppleva Sveriges skiftande natur i våra 25 landskap – och en önskan om att få dela den upplevelsen med andra.

I dag, nästan två år senare, har jag snart gått i mål. I morgon gör vi den näst sista vandringen, då i Gästrikland. Och på onsdag reser vi till Dalarna för den allra sista.

Ni kanske tycker att det tagit vansinnigt lång tid att vandra i 25 landskap. Själv tycker jag att det gått alldeles för fort. För det har sannerligen varit magiskt.”

Victoria i Rodebjer

Kronprinsessan Victoria iförd Rodebjer.

Så började kronprinsessan Victoria det tal hon höll den 6 juni, då hon och prins Daniel firade nationaldagen hemma vid Haga Slott utanför Stockholm. I Hagaparken var det konsert. Solister från Kungliga Operan, Kungliga Hovkapellet, Kungliga Operans kör och dansare från Kungliga baletten framförde smakprov ur balett och opera­repertoaren samt svensk försommarmusik med allsång. Solna kulturskolas barnkör framträdde tillsammans med Kungliga Hovkapellet.

Det bar kronprinsessan på nationaldagen 2019

Kronprinsessan var för dagen klädd i svensk design. Hon bar en blus och kjol signerad Rodebjer. (länk till butik) Mönstret är Gocken Jobs klassiska Ros & Lilja. De söta skorna kommer från Rizzo.  (länk till butik)

Blus från Rodebjer. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Kjol från Rodebjer. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Av Johanna Lejon 

Foto: TT