Artikeln innehåller reklamlänkar

Victoria i nytt H&M-plagg – kolla in prislappen

Victoria i klänning från Giambattista Valli
Kronprinsessan Victoria väljer H&M – igen. Nu satar hon på en klänning från kedjans samarbete med Giambattista Valli.

Häromdagen uppmärksammade kronprinsessan Victoria World Ocean Day, Världshavsdagen, med att delta vid webbinariet Det svenska årtiondet för havsforskning.

Slå på ljud

Webbinariet, som arrangerades av Formas och Universeum, fokuserade på det svenska årtiondet för havsforskning för en hållbar utveckling.

Formas, Havs- och vattenmyndigheten, SMHI och Sida har fått ett regeringsuppdrag att, tillsammans med Havsmiljöinstitutet, ta fram en svensk genomförandeplan för FN:s årtioende för havsforskning. Tillsammans presenterade de de föreslagna svenska prioriterade områdena – Innovation, Datamodellering, Havsmedvetenhet samt Ekosystembaserad havsförvaltning.

I sitt tal sa Victoria:

”Med kunskap kommer förståelse.
Och med förståelse kan vi åstadkomma förändring.

Mina damer och herrar: Ni har en enormt viktig uppgift framför er. Det handlar ju inte bara om att lyfta frågorna om hållbara hav, utan också om att driva dem framåt. Medan det fortfarande finns en chans att ställa om. Jag kommer att följa ert arbete med stort intresse och jag önskar er varmt lycka till!”

Victoria i klänning från H&M

Dagen till ära bar kronprinsessan Victoria en ny klänning, en blommig. Den kommer, enligt modebloggen The Royals and I, från H&M. Närmare bestämt H&M:s samarbete med Giambattista Valli (länk till Apprl). Kollektionen släpptes hösten 2019.

Victorias klänning – signerad Giambattista Valli för H&M.

Victorias klänning – signerad Giambattista Valli för H&M.

”Giambattista Valli kallar själv kollektionen för en abecedario. Det betyder ordbok på italienska. Kollektionen beskrivs som en samling av tidlösa plagg där tanken är att du ska kunna mixa och matcha för att skapa en personlig stil.

Valli anser att det bara är halva jobbet som görs i ateljén. Den andra halvan är upp till bäraren av kläderna och varje unik personlighet att leverera. Volangfest möter skarpa skräddade silhuetter hela kollektionen igenom. Klänningarna väcker stort ha-begär. Passformen är ofta tajtare upptill för att bli mer flowy nertill. Blommiga spetsdetaljer är ett genomgående tema. Så även volanger!”, skrev magasinet ELLE i samband med släppet.

Victoria har även andra plagg från kollektionen, bland annat en röd blus. Det är andra gången på bara några dagar Victoria väljer att bära H&M. Häromdagen valde hon denna vackra klänning (länk till Apprl).

Kronprinsessans H&M-klänning (som har en prislapp på strax under 3 000 kr) finns tyvärr inte kvar i butik. Men det finns ett antal liknande. Se dem nedan.

Klänning från H&M. Läs mer och beställ här (länk till Apprl).

Klänning från By Malina. Läs mer och beställ här (länk till Apprl).

Klänning från Giambattista Valli. Läs mer och beställ här (länk till Apprl).

Klänning från By Malina. Läs mer och beställ här (länk till Apprl).

Klänning från Giambattista Valli. Läs mer och beställ här (länk till Apprl).

Foto: TT, Kungliga Hovstaterna