Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

109-åriga Dagny Carlsson till sjukhus igen – nu berättar hon

01 feb, 2022 
Beatrice Söderlund
Dagny Carlsson, Sveriges äldsta bloggare.
Sveriges 109-åriga bloggdrottning Dagny Carlsson har behövt åka till sjukhus igen.
Nu berättar hon varför.
”Det var inte så roligt”, skriver hon på bloggen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Dagny Carlsson, 109, är en av Sveriges mest hyllade personer och är även omnämnd som världens äldsta bloggare.

Hon driver sedan flera år tillbaka en mycket uppskattad blogg, och det är även där den folkkära profilen berättar att hon hamnat på sjukhus igen.

Allt du vill veta om Dagny Carlsson – se videon här:Brand logo
Allt du vill veta om Dagny Carlsson – se videon här:

Dagny om jobbiga sjukhusbesöket: ”Blödning på halsen”

Dagny berättar på bloggen att hon varit på ett rutinbesök efter att hon fått en liten blödning på halsen.

”Jag var på ett rutinbesök på Karolinska för att kolla läget. Det var inte helt prima för jag blev lite medtagen efter sjukhusvistelsen. Jag fick en liten blödning på halsen och det var inte så roligt. Jag fick en liten påfyllning av nytt blod så nu mår jag bättre och är hemma igen”, skriver Dagny på bloggen och fortsätter:

Annons

”Vännen Ingela säger att jag har minst nio liv, som katten, men jag vet inte vad jag skall använda så mycket av liv till.”

Dagny om ensamheten: ”Jag vill leva livet med en klackspark”

Dagny kommer även in på att det har varit tråkigt att vara ensam, hon beskriver att hon längtar efter att vännerna kan hälsa på igen.

”Ensamhet är hemskt tråkigt, jag vill hellre ha det lite roligt så länge jag lever. Nu när Coronan har lugnat sig lite hoppas jag att mina vänner hälsar på igen. Det är jättetrist att ligga ensam och bara titta i taket. Jag får lite hjälp av Ingela att komma in i bloggen, vilket jag uppskattar.”

Dagny ser särskilt mycket fram emot maj-månad. Då ska hon nämligen fira sin 110:onde födelsedag. Hon önskar en härlig och livad fest, skriver hon.

”Jag tycker inte om att ha tråkigt för jag vill leva livet med en klackspark och ser fram emot att fira min 110-årsdag i maj, gärna med en liten fest. Skall det vara kalas så skall det vara livat på festen.”

Annons

Dagny är en mycket uppskattad profil av såväl sina bloggläsare som kändisar, en av de som beundrar Dagny lite extra är SVT-programledaren Suzanne Axell, något hon berättade i en intervju med Nöjeslivet.

– Jag mötte henne första gången vid 2011-2012. Skavlan brukar alltid ta åt sig äran av att ha upptäckt henne, men hon var faktiskt med i ”Fråga doktorn” först. Vi träffades i Kungsbacka vid ett möte med seniorer då jag var moderat och Lotta Engberg sjöng. Då intervjuade jag henne och upptäckte med en gång vilken stjärna Dagny är, har Suzanne Axell berättat för sajten.

Annons