12 kändisar med riktigt märkliga fobier

Madonna och Britney Spears lider båda av fobier.
Fobi för navlar och rädsla för delfiner... Även kändisar behöver hantera svåra fobier. En del mer märkliga än andra! Här är listan på Hollywoodstjärnornas största skräck.

Fobi för småkryp, stora folksamlingar eller fåglar... Alla har vi något som ger oss gåshud av bara tanken. Och även Hollywood-eliten handskas med rädslor – och en hel del märkliga sådana! Visste du till exempel att Orlando Bloom har fobi för grisar?

Se också: De fem vanligaste fobierna

0:39
Slå på ljud

Här är listan på några minst sagt underliga (och riktigt jobbiga) fobier som kändisarna har!

Kendall Jenner: Trypofobi

Trypofobi innebär att man har en rädsla för hål – och det vet Kendall Jenner allt om! ”Det är svårt för mig att ens prata om. Jag är rädd för små hål och bara tanken på massa samlade små hål gör mig livrädd. Drakfrukt till exempel. Usch!”, säger hon till talkshow-stjärnan James Corden.

David Beckham: Fågelfobi

Den före detta fotbollsspelare David Beckham har en fobi som många (bland annat Scarlett Johanson och Eminem) delar med honom – rädslan för fåglar. Och förutom det får David också, enligt hans fru Victoria Beckham, panik när det kommer till oreda. Victoria har skvallrat om att hans garderob är sorterad efter färger och att hans läskburkar i kylen måste stå med etiketterna fram.

Johnny Depp: Clownfobi

Johnny Depp lider av så kallad coulrofobi, alltså fobi för clowner. Men herr Depp är inte ensam om den fobin. Även P Diddy och Daniel Radcliffe delar samma rädsla för clowner.

Madonna: Brontofobi

Blixtrar och dunder är inte Madonnas favoritväder… Popsångerskan och ikonen lider nämligen av brontofobi, vilket innebär en rädsla för åska. Undrar om hon går och sätter sig i bilen när det åskar ute?

Nicole Kidman: Fobi för fjärilar

Tänk att något så vacker som en fjäril kan vara så skräckinjagande! Nicole Kidman avskyr nämligen fjärilar och springer för glatta livet om hon ser en flyga förbi. Det kan låta löjligt, men är tydligen inte allt för ovanligt eftersom Kylie Jenner också delar denna fobi!

Lista: 22 udda namn på svenska kändisbarn

Tyra Banks: Fobi för delfiner

Den före detta supermodellen Tyra Banks har många gånger pratat om att komma över sina rädslor i America’s next top model, men Tyra själv har en stor fobi för något så oskyldigt som delfiner. ”Jag har mardrömmar om att jag är i en pool och att det är delfiner som buffar på mig och jag är livrädd”, har hon själv sagt.

Kholé Kardashian: Fobi för navlar

Khloé Kardashian har två fobier, och den ena lite mer unik än den andra. Khloé har en stor rädsla för valar, men har också fobi mot… navlar och kan knappt se, och framförallt inte röra en navel.

Jennifer Aniston: Fobi för att flyga

Aerofobi, det vill säga rädslan av att flyga, tillhör en av de vanligaste fobierna. Och en som också lider av denna fobi är Jennifer Aniston. Rädslan uppstod efter att hon en gång flög genom ett ordentligt blixtoväder som skapade turbulens och där Jennifer var helt säker på att planet skulle krascha.

Orlando Bloom: Fobi för grisar

När Orlando Bloom spelade in filmen Kingdom of heaven upptäckte skådisen att han tydligen var livrädd för grisar! En gris råkade nämligen rymma under inspelningen och sprang lös, men Orlando var glad att han sprang snabbare… Oink oink!

Megan Fox: Fobi för papper och att flyga

Du lästa rätt. Skådisen Megan Fox har en fobi för att ta på papper, vilket kan vara problematisk om man som Megan själv är en riktig bokmal. Hennes knep? Att alltid ha ett glas vatten vid sidan av sängen som hon doppar fingrarna i när hon ska bläddra sida.

Förutom det har Megan Fox en fobi för att flyga, något som utvecklades sent i livet. Det var när Megan pendlade mellan New York och LA tre dagar i veckan som hon började analysera statistiken (japp, Megan älskar matte och statistik), som rädslan utvecklades… Men även där har hon ett knep för att hålla sig lugn! Hon stoppar i hörlurarna och lyssnar på Britney Spears på högsta volym! ”I’m not a girl, not yet a woman är inte soundtracket till min död och man träffar inte gud till Oh baby, baby”, säger hon skämtsamt i en intervju.

Så ser kändisarnas bilder ut på pass och körkort

Britney Spears: Fobi för reptiler

Att Britney Spears största fobi är reptiler kunde ingen ana när hon stod och dansade med en pytonorm i famnen på scenen på MTV Video Music Awards 2001.

Kim Kardashian: Fobi för spindlar

Mer än en gång har vi sett Kim Kardashian springa i panik efter att ha skymtat spindlar i trädgården i Calabasas, Kalifornien. Det är i och för sig inte konstigt med tanke på att det är håriga tarantellor som gömmer sig i buskarna. I ett avsnitt av Keeping up with the Kardashians får vi också se hur dottern North, vars största fascination är spindlar, bönar och ber om att få det åttabenta krypet som husdjur. Kim ger med sig, men måste tillslut lämna tillbaka spindeln till affären, eftersom fobin tar över.

Foto: TT, Skärmdumpar: Keeping up With the Kardashians, Vänner, Pirates of the Caribbean, The Others.

4 knep: så hanterar du din spruträdsla inför vaccineringen