Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Svenska kändisarna som fyller jämnt år 2023

04 jan, 2023 
Ebba S. Dahlman
FotografCharlotte Brunzell/TT, Tim Aro/TT, Maja Suslin/TT
Året har precis börjat och många av våra svenska kändisar har stora födelsedagar att se fram emot under 2023.
Här har vi samlat 36 folkkära personer som fyller jämnt!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 kändisar som fyller jämnt 2023Brand logo
5 kändisar som fyller jämnt 2023

Några dagar in på det nya året, 2023, börjar vi fundera på vad vi har att se fram emot. Vi förutspår bland annat att vi kommer kunna få njuta av en hel del härliga bilder från glada födelsedagsfester.

Ja, alla de 26 svenska kändisar som återfinns i den här listan kanske inte delar med sig av privata bilder från deras eventuella födelsedagsfirande... men då drottning Silvia fyller fantastiska 80 år i år, så kan vi alla fall räkna med ett pampigt firande som kommer att dokumenteras!

Annons

Kändisarna som fyller jämnt år 2023

Det är många profiler inom den svenska kändiseliten (skådespelare, artister, programledare, kulturprofiler, miljöaktivister, sportprofiler, kungligheter och politiker) som fyller jämnt i år. Här har vi samlat några kända ansikten i olika åldrar.

Greta Thunberg

Globalt sett är miljöaktivisten Greta Thunberg en av Sveriges mest kända personer just nu. I år fyller hon 20 år... eller ja, faktum är att hon redan har fyllt år. Hon är nämligen född på en av årets första dagar.

Greta Thunberg fyllde 20 år den 3 januari.
Greta Thunberg fyllde 20 år den 3 januari.

Johan Rheborg

Komikern och skådespelaren Johan Rheborg, kanske mest igenkänd för sin roll som Fredde i Solsidan, omfamnar åldrandet. Det gör honom till en bättre skådespelare.

Annons

– Allt som är utmanande är spännande. Jag vill bredda mig och tydligen säger mitt skådespeleri mer idag än när jag gjorde samma sak för 15 år sen. Idag kan jag sitta rätt upp och ner och inte göra något och alla säger att det är ’så levande’. Klart det har att göra med att jag levt längre, erfarenheten skänker något, berättade han för SvD år 2020.

Johan Rheborg fyller 60 år den 5 juni.
Johan Rheborg fyller 60 år den 5 juni.

Lotta Engberg

Artisten och programledaren Lotta Engberg fyller jämnt i vår, men hon har ännu inte bestämt hur hon ska fira. Något kul blir det nog!

Annons

– Ja, jag ska fylla år. Fy fan! Ja, alltså jag har inget emot att bli 60, tvärtom. Däremot har det gått upp för mig att jag måste planera någonting, för att fira. Men jag vet ännu inte vad jag vill hitta på, berättade artisten nyligen i en intervju med Expressen.

Lotta Engberg fyller 60 år den 5 mars.
Lotta Engberg fyller 60 år den 5 mars.

Drottning Silvia

Drottning Silvia fyllde nyligen 79 år. Något som firades privat med familjen, enligt hovets informationschef Margareta Thorgren. De där lite större födelsedagarna brukar dock alltid uppmärksammas med pompa och ståt. När hon fyllde 70 år kidnappades drottningen med till en jättefest som kungen hade ordnat, rapporterade Expressen år 2019.

Annons

– Förra året fyllde drottningen 75 år och då var det ett annat sorts firande, men i år blir det ett privat firande, sade Margareta till tidningen då.

Drottning Silvia fyller 80 år den 23 december.
Drottning Silvia fyller 80 år den 23 december.

Lasse Holm

Kompositör, textförfattare, sångare och programledare. Lasse Holm har hunnit skaffa sig många epitet under sina 79 år i livet. I dag njuter han av ett härligt pensionärsliv i Spanien, där han slipper kändisskapets baksida.

– Det är jätteskönt och härligt. Jag kan vara helt anonym, förklarade han för Expressen år 2017.

Annons
Lasse Holm fyller 80 år den 9 december.
Lasse Holm fyller 80 år den 9 december.

Fredrik Lindström

Komikern och programledaren Fredrik Lindström har kommit att bli ett välkänt ansikte i SVT:s långkörare På spåret, där han och Kristian Luuk hållit ställningarna sedan 2009. I sommar firar den kluriga gåtställaren 60 år!

Fredrik Lindström (till vänster) fyller 60 år den 27 juni.
Fredrik Lindström (till vänster) fyller 60 år den 27 juni.

Carolina Klüft

Den före detta friidrottaren nådde stora framgångar inom grenen sjukamp när hon var aktiv. Sport är, än i dag, en stor del av Carolinas liv. Hon är nämligen verksamhetschef för Generation Pep, som arbetar för barns och ungdomars hälsa.

Annons
Carolina Klüft fyller 40 år den 2 februari.
Carolina Klüft fyller 40 år den 2 februari.

Mikael Persbrandt

Skådespelaren Mikael Persbrandt skrevs ut ur rollen som Gunvald Larsson, i filmerna om poliskommissarie Beck, år 2015. Då ville Mikael satsa på nya utmaningar inom skådespeleriet. Under hösten 2022 var han aktuell med Lars Noréns pjäs Så enkel är kärleken på Maximteatern.

Mikael Persbrandt fyller 60 år den 25 september.
Mikael Persbrandt fyller 60 år den 25 september.

Fredrik Wikingsson

Fredrik Wikingsson är ena halvan av succéduon Filip och Fredrik, som under senaste tiden haft stora framgångar med frågesportsprogrammet Alla mot alla. Mot sommarens slut stundar profilens 50-årsdag!

Annons
Fredrik Wikingsson fyller 50 år den 16 augusti.
Fredrik Wikingsson fyller 50 år den 16 augusti.

Prins Daniel

Helgen den 15 och 16 september firar kung Carl XVI Gustaf 50 år på tronen med ett flertal aktiviteter och jubileumsmiddag på kungliga slottet. Prins Daniel, som fyller 50 år den helgen, får nog skjuta lite på eventuella festligheter i samband med födelsedagen.

Prins Daniel fyller 50 år den 15 september.
Prins Daniel fyller 50 år den 15 september.

Sarah Sjöström

Förra året förlovade sig Sarah Sjöström och fästmannen Johan de Jong Skierus. De blev dessutom (med skräckblandad förtjusning) också husägare. För att inte tala om hennes sportsliga framgångarna under VM i Budapest och EM i Rom.

Annons

– Vi har precis köpt huset, så jag tror att prio ligger där just nu så vi får se när vi börjar planera mer detaljer kring bröllopet, berättade hon för Aftonbladet i maj 2022.

– Jag tycker det är jättekul, jag älskar att planera event och fester, men just nu har jag inte så mycket tid och energi över att lägga på det. Men jag ser verkligen fram emot att lägga mer tid på det framöver.

Sarah Sjöström fyller 30 år den 17 augusti.
Sarah Sjöström fyller 30 år den 17 augusti.

Jessica Andersson

Artisten och schlagerikonen Jessica Andersson fyller år på hösten. Kanske kan vi förvänta oss ett kändistätt event i samband med 50-årsdagen?

Annons
Jessica Andersson fyller 50 år den 27 oktober.
Jessica Andersson fyller 50 år den 27 oktober.

Jill Johnson

Countrysångaren Jill Johnson förlovade sig med kärleken Mattias Elg förra året. Paret har nyligen flyttat ihop, efter fem år som särbos. I en ny intervju med damtidningen Amelia berättar hon att terapin hjälpt henne enormt mycket i arbetet med sig själv och att hon i dag är otroligt trygg i sig själv.

– Det låter klyschigt, men jag är på riktigt tacksam över att få fylla 50. Jag har nära vänner som är sjuka, och en som inte kommer att klara sig, det vet vi redan, så jag unnar mig inte att tycka att den lilla stelheten jag känner på morgonen är jobbig. Det är en ynnest att få bli äldre och vara frisk, säger hon till tidningen.

Annons
Jill Johnson fyller 50 år den 24 maj.
Jill Johnson fyller 50 år den 24 maj.

Peter Stormare

Hollywoodskådisen Peter Stormare skapade rubriker när han, våren 2022, presenterades som Fångarna på fortets nya gåtställare, karaktären Kapten Kaboom!

Peter Stromare fyller 70 år den 27 augusti.
Peter Stromare fyller 70 år den 27 augusti.

Malou von Sivers

I början på förra året meddelade programledaren Malou von Sivers att hon beslutat lägga ner det populära programmet Malou efter tio, efter 16 år och 32 säsonger.

Annons

– Jag har fått ett erbjudande om något jag verkligen vill göra, förklarade hon i samband med avslöjandet för TV4.

Malou von Sivers fyller 70 år den 15 januari.
Malou von Sivers fyller 70 år den 15 januari.

Kjell Bergqvist

Skådespelaren Kjell Bergqvist har en stor födelsedag att se fram emot i år. Han fyller nämligen 70 år.

Kjell Bergqvist fyller 70 år den 23 februari.
Kjell Bergqvist fyller 70 år den 23 februari.

Vanna Rosenberg

Vanna Rosenberg var en av de komiker som slog igenom med humorserien Kvarteret skatan på 00-talet. Sedan genombrottet har Vanna adderat många stora roller på cv:t.

Annons
Vanna Rosenberg fyller 50 år den 3 april.
Vanna Rosenberg fyller 50 år den 3 april.

Anders Glenmark

Artisten Anders Glenmark, mest känd som en av de tre bandmedlemmarna i popgruppen GES, avslutade förra året arbetet med bandet efter en uppmärksammad höstturné.

– Vi börjar bli till åren alla tre och vi vill hinna göra andra saker, sade Thomas ”Orup” Eriksson när bandmedlemmarna gästade Tilde de Paula Ebys självbetitlade talkshow förra sommaren och annonserade GES upplösning.

Anders Glenmark fyller 70 år den 20 november.
Anders Glenmark fyller 70 år den 20 november.

Eva Röse

Eva Röses skådiskarriär började när hon var elva år, med filmen Isas fläta. Sedan dess har karriären gått som på räls. I höst fyller fyrabarnsmamma 50 år.

Annons

– Jag sover lika mycket som Winston Churchill, det vill säga tre till fyra timmar per natt. Jag gillar stillheten på nätterna, då får jag vara i fred. Så jag lever med konstant sömnbrist som biverkning, berättade hon för tidningen Amelia år 2021.

Eva Röse fyller 50 år den 16 oktober.
Eva Röse fyller 50 år den 16 oktober.

Happy Jankell

Skådespelaren och författaren Jankell fyller i år 30 år. Hon har en lång och ljus karriär framför sig.

Happy Jankell fyller 30 år den 16 december.
Happy Jankell fyller 30 år den 16 december.

Christer Lindarw

After dark-stjärnan Christer Lindarw har på senare år skaffat sig en ny publik med rollen som Danny i SVT:s populära dramaserie Bonusfamiljen. Under 2022 slog dörrarna till krogshowen Club after dark upp, något som Christer varit djupt involverad i. Han står dock inte själv på scenen längre.

Annons
Christer Lindarw fyller 70 år den 3 mars.
Christer Lindarw fyller 70 år den 3 mars.

Edvin Ryding

Young royals-stjärnan Edvin Ryding slog igenom i serien som tonåring, men under 2023 lämnar han tonåren bakom sig. Han fyller nämligen 20 år i februari!

Edvin Ryding fyller 20 år den 4 februari.
Edvin Ryding fyller 20 år den 4 februari.

Shirley Clamp

Schlagerprofilen Shirley Clamps stora genombrott kom år 2004, när hon deltog i Melodifestivalen med låten Min kärlek. I år fyller fyrabarnsmamman 50 år.

Annons
Shirley Clamp fyller 50 år den 17 februari.
Shirley Clamp fyller 50 år den 17 februari.

Lasse Sigfridsson

Olof Lars-Åke Sigfridsson, känd som Lasse Sigfridsson, är en av bandmedlemmarna i dansbandet Lasse Stefanz. Kanske ska han fira tillsammans med kompisarna i bandet när han fyller 70 år i maj?

Lasse Sigfridsson fyller 70 år den 23 maj.
Lasse Sigfridsson fyller 70 år den 23 maj.

Robin Paulsson

Komikern Robin Paulsson är en av de kända svenska profiler som fyller jämnt år 2023. Till vardags syns han främst programleda SVT-programmet Fråga Lund, där där professorer och andra akademiker från Lunds universitet besvarar tittarnas vetenskapliga frågor.

Annons
Robin Paulsson fyller 40 år den 28 december.
Robin Paulsson fyller 40 år den 28 december.
Se också: 4 programledare som blivit kära i varandraBrand logo
Se också: 4 programledare som blivit kära i varandra
Annons

Peter Forsberg

Ishockeylegendaren Peter ”Foppa” Forsberg fyller även han jämnt i år. Trots att Peter lade skridskorna på hyllan och avslutade karriären år 2011, så har det inte varit ont om framgångar. År 2018 köpte han och hustrun Nicole Nordin in sig som delägare i skobolaget Inukii och flyttade till Schweiz, där märket har huvudkontor.

– Det jag kan säga är att jag har mer pengar i dag än vad jag hade när jag slutade med hockeyn. Jag är nöjd med den avkastning jag fått och var företagsgruppen står i dag, berättade han för herrtidningen King år 2019.

Peter Forsberg fyller 50 år den 20 juli.
Peter Forsberg fyller 50 år den 20 juli.

Mariette Hansson

Melodifestivalen-aktuella artisten Mariette Hansson och hustrun Isabelle blev i november 2021 föräldrar till sonen Dante. I dagarna avslöjade paret, i deras gemensamma vlogg, att de nu försöker utöka familjen ytterligare och att Mariette just nu genomgår en IVF-behandling.

Annons

– Vi försöker göra ett syskon till dig, säger Mariette till sonen i klippet.

Mariette Hansson fyller 40 år den 23 januari.
Mariette Hansson fyller 40 år den 23 januari.

Anis don Demina

Artisten, komikern och programledaren Anis don Demina har under hösten synts i TV4:s populära långkörare Idol. Kanske kommer han tillbaka i det stora formatet i år, fast då som 30-åring?

Ulf Kristersson

Sveriges sittande statsminister Ulf Kristersson fyllde 59 år under 2022:s sista dagar. I år stundar den stora 60-årsdagen.

Anis don Demina fyller 30 år den 25 april.
Anis don Demina fyller 30 år den 25 april.

Fridolina Rolfö

Landslagsstjärnan Fridolina Rolfö imponerade stort under fotbolls-EM i England år 2022. Till vardags spelar hon i klubblaget FC Barcelona. Hon tilldelades nyligen det prestigefulla priset Diamantbollen för andra året i rad.

Annons

– Det har varit ett fantastiskt fotbollsår. Kanske mitt bästa hittills. Det finns många höjdpunkter under året att plocka av och jag har fått vara med om mycket i både landslag och klubblag. Det har varit ett roligt och lärorikt år, sade Rolfö när hon höll sitt tacktal under den tv-sända Fotbollsgalan

Fridolina Rolfö fyller 30 år den 24 november.
Fridolina Rolfö fyller 30 år den 24 november.

Rachel Mohlin

Komikern och skådespelaren Rachel Mohlin fyller jämnt i vår. År 2021 kom hennes romandebut Dungen.

– Det handlar om att längtan efter livet som hela tiden pareras med känslan av att inte synda, och inte få göra fel, berättade hon när hon gästade Nyhetsmorgon inför lanseringen.

Annons
Rachel Mohlin fyller 50 år den 29 maj.
Rachel Mohlin fyller 50 år den 29 maj.

Maja Nilsson Lindelöf

Influencern och entreprenören Maja Nilsson Lindelöf firade nyligen 29-årsdagen. Mot slutet av 2023 stundar en jämn födelsedag för tvåbarnsmamman... som vi gissar kommer att firas med stora festligheter!

Maja Nilsson Lindelöf fyller 30 år den 21 december.
Maja Nilsson Lindelöf fyller 30 år den 21 december.

Dante Zia

Tv-kocken och programledare Dante Zia och lilleborsan Oscar Zia jobbade tillsammans år 2022 när de syntes i underhållningsprogrammet Weekend hos Zia, i vilket de roar sig med ditbjudna gäster i det italienska släkthemmet. I fjol var han dessutom en av flera uppskattade programledare i SVT:s Sommarlovsmorgon.

Annons
Dante Zia fyller 30 år den 19 februari.
Dante Zia fyller 30 år den 19 februari.

Magnus Hedman

Före detta fotbollsproffset Magnus Hedman meddelade, sommaren 2022, att han återförenats med exflickvännen Karin Ahl efter sex år isär.

– Vi har valt att försöka behålla integriteten och inte prata för mycket om vår relation. Men jag kan bekräfta att vi är ett par igen. Vi har varit ifrån varandra ett år och har fått landa och jobba med oss själva. Det var framförallt jag som hade saker kvar i bagaget, berättade han för Aftonbladet då.

Magnus Hedman fyller 50 år den 19 mars.
Magnus Hedman fyller 50 år den 19 mars.

Josefin Crafoord

Programledaren och radiopersonligheten Josefin Crafoord fyller jämnt år 2023. De senaste åren har det varit relativt tyst från profilen, men under sommaren 2022 stod hon på scenen i egenskap av artist i samband med musikfestivalen Vi som älskar 90-talet.

Annons
Josefin Crafoord fyller 50 år den 5 april.
Josefin Crafoord fyller 50 år den 5 april.

Andreas Carlsson

Musikproducenten Andreas Carlsson, främst känd som tidigare jurymedlem i TV4:s Idol, fick i somras ta emot kungens medalj i 8:e storleken av högblått band, under en medaljceremoni vid kungliga slottet.

Andreas Carlsson fyller 50 år den 3 april.
Andreas Carlsson fyller 50 år den 3 april.

Foto: Pontus Lundahl/TT, Ali Lorestani/TT

Annons