Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

5 svenska biofilmer som har premiär vintern och våren 2020

18 jan, 2020 
Anette Bülow
Scen ur biofilmen Catwalk: Från glada Hudik till New York.
Grått och kallt ute – finns det något mysigare än att gå på bio i vintermörkret? En skön stund i biofåtöljen kan vara precis vad du behöver– för visst är film bäst på bio. Här listar vi några svenska höjdpunkter att se fram emot.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Catwalk: Från Glada Hudik till New York

Bioaffisch till Catwalk: Från Glada Hudik till New York.

Emma Örtlund, som har en funktionsnedsättning, drömmer om att bli modell. Tillsammans med gänget från Glada Hudik-teatern åker hon till New York för att kolla in modevärlden och testa catwalken. En charmig och tankeväckande dokumentärfilm om att alla människor ska få synas – och skina.

Premiär Catwalk: Från Glada Hudik till New York: 17/1.

LasseMajas detektivbyrå – tågrånarens hemlighet

Detektivbyrån har lagts ner av polisen, men Lasse och Maja ser sin chans till revansch när de får uppdraget att bevisa att en oskyldig man dömts för ett tågrån. I rollerna bl a Polly Stjärne, Nils Kendle, Tomas von Brömssen och Ulla Skoog.

Annons

Premiär LasseMajas detektivbyrå – tågrånarens hemlighet: 7/2.

Min pappa Marianne

Filmen Min Pappa Marianne.

Rolf Lassgård och Hedda Stiernstedt i verklighetsbaserad historia om prästen som vill klä sig i kvinnokläder och hans dotter som skriver en bok om när världen vändes upp och ner för dem båda.

Premiär Min pappa Marianne: 21/2.

Charter

Alice befinner sig i en vårdnadstvist när hon rymmer med barnen till Kanarieöarna. Frågan är hur långt man kan gå när man riskerar att förlora sina barn. Huvudrollerna görs av Ane Dahl Torp och Sverrir Gudnason. Regissör är Amanda Kernell som debuterade med Sameblod förra året.

Annons

Premiär Charter: 13/3.

Pool

Per Hagmans bok om unge Johan som lever livet på Rivieran, försörjd av sin älskarinna, en äldre, bedagad, fransk skådespelerska, har blivit film. Pool kom ut 1993 och väckte då stor uppmärksamhet. Niclas Gillis spelar huvudrollen som Johan.

Premiär Pool: 17/4.

Per Hagmans film Pool.
Annons