6 saker du kanske inte visste om prinsessan Estelle

Prinsessan Estelle hoppar hopprep en solig sommardag.
Prinsessan Estelle har under sin korta levnad vuxit ut till en av våra mest populära kungligheter. Men hur väl känner du vår framtida drottning? Här är sex detaljer du kanske inte kände till om Estelle.

Här går Estelle i skola

Den 21 augusti 2018 började prinsessan Estelle förskoleklass på Campus Manilla, en av landets mest exklusiva friskolor. Skolan, som ligger i natursköna omgivningar mitt på Djurgården i en anrik och historisk byggnad, har bara funnits sedan 2013 men har sedan starten vuxit allt mer i popularitet.

10 gånger prinsessan Estelle har charmat oss:

Skolan är mäkta populär – tusentals barn står i kö till att få börja på den. Samtidigt har skolan det senaste året har skakats av en rad skandaler. Bland annat tvingades rektorn Maija Möller Grimakova sluta efter en konflikt mellan ledning, styrelse och inflytelserika familjer på skolan.

Den 21 augusti 2018 började Estelle i förskoleklass på Campus Manilla.
Den 21 augusti 2018 började Estelle i förskoleklass på Campus Manilla.

Har en egen ponny

Prinsessan Estelle är en riktig hästtjej. Så fort hon får chansen tar hon en ridtur med ponnyn Viktor, som är en vit welshponny och bor på Hovstallet. Viktor mäter hela 1,20 meter i mankhöjd – vilket innebär att prinsessan Estelle kommer att kunna rida honom i många år till.

Prinsessan Leonore är också väldigt förtjust i Viktor. När hon är i Stockholm lånar Estelle gärna ut sin ponny till kusinen.

Estelle älskar dans

När Estelle var fyra skrev hennes föräldrar in henne på dansskolan Base23, som har sin bas på Östermalm i Stockholm. Hon fick då plats på dansskolans kurs "BaseKids", en kurs för elever mellan tre till tio år.

4 gånger Victoria återanvänt samma Nobelklänning

"Barnen får lära sig koreografier och vara med och skapa danser på ett lekfullt sätt. Våra pedagoger inspirerar eleverna att hitta sin danslust och hjälper dem att öva sina motoriska färdigheter. För att eleverna ska få ut det bästa av dansklasserna är alla grupperna indelade efter ålder och kunskap", skriver Base23 om Estelles danskurs på sin hemsida.

Estelle älskar Metallica

Det var Estelle som såg till att familjen dök upp på Ullevi när metalbandet Metallica hade en spelning där.

– Hon tycker att den här musikgruppen är bra, därför är de där. Hon har även tidigare visat intresse för just Metallica, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Estelle har även träffat bandmedlemmarna "backstage".

Estelle anländer till Metallicas konsert på Ullevi med mamma Victoria och pappa Daniel.
Estelle anländer till Metallicas konsert på Ullevi med mamma Victoria och pappa Daniel.

Hon kan inte ha husdjur

Det var Victoria som avslöjade att Estelle vill ha ett husdjur – mer specifikt en hamster. Men det finns ett hinder som tyvärr sätter stopp för alla sådana planer. Hennes pappa, prins Daniel, är nämligen pälsallergiker.

Dags att välja barnnamn? Hämta inspiration från kungahusen

Var modeikon redan som bebis

De flesta som såg bilder på Estelle från hennes första år på planeten la nog märke till en särskild detalj: rosetterna. Estelle hade bland annat en kreation med blåa nitar på – men det var bara en av många.

Snart kunde man slå fast att Estelle blivit en trendsättare.

– Prinsessan Estelle har gång på gång skapat rosett-trenden, bara i min butik ByEngberg har det sålts 36 402 hårrosetter, sa Johanna Engberg, barnklädesexpert och ägare av butiken ByEngberg, 2016.

Foto: TT

Mer nöjesinnehåll hos allas.se: