Adam Alsing dog i covid-19: Hustrun Anette skriver om sorgen i ett öppet brev – avslöjar den sista svåra tiden

1 år sedan Adam Alsing dog i covid-19. Hustrun Helene skriver ett öppet brev om sorgen

Foto: TT

I dag har det gått 1 år sedan den folkkära programledaren och radioprofilen Adam Alsing dog, efter att ha intensivvårdats för covid-19. Nu skriver hustrun Anette om sorgen i ett öppet brev.

Adam Alsings död chockade ett helt land. Den folkkära profilen, som både syntes i radio och tv, insjuknade i covid-19 och tvingades sedan till intensivvård. Han blev endast 51 år gammal.

Anette Alsings vädjan "vi måste hålla ut" sorgen efter maken
0:39

Efter reklamen: Anette Alsings vädjan "vi måste hålla ut" sorgen efter maken

(0:39)

Slå på ljud

Nu berättar hustrun Anette Alsing om den fruktansvärda sorgen och om Adams sista tid i livet. Hon skriver om hur det var när maken var som sjukast och kämpade mot smittan på intensivvårdsavdelning.

Utdrag i ur Anette Alsing brev. Läs det i sin helhet på Adamsminne.se

"Det har nu gått ett år sedan pandemin bröt ut. Alla har åsikter om vad som vi har gjort bra och vad som kunde gjorts bättre. Men för mig är det ett annat år som gått. Ett år som vänt upp och ner på hela världen – för mig, våra barn, svärföräldrar, syskon och all övrig familj"

Adam Alsing sista tid i livet

"Just nu kan jag kastas tillbaka till den där fruktansvärda dagen då vi fick samtalet från sjukhuset att vi bör komma in. Varenda cell i min kropp slår på och jag flyttas tillbaka i tiden. Det känns lika starkt nu som då. En vecka låg Adam i respirator och vi fick varken träffa eller se honom. Hans kropp kämpade så hårt mot smittan och behövde all kraft till det"

Anette berättar också om hur tiden, strax efter Adams bortgång, var. Då förlusten fick stor uppmärksamhet i media, vilket inte var helt lätt att hantera.

"Alla pratade om Adam – tv-kändisen och alla succéerna. Bilderna på honom blev så främmande. Jag slungades in i en enda lång mardröm. Jag fick mail i en aldrig sinande ström. Adam var överallt och många pratade som om de kände honom bäst"

Det var som om min sorg blev offentlig, något allmänt som alla hade del i. Fast ingen utom vi, de allra närmaste, hade en aning om hur det verkligen kändes. Det går ju inte att dela sorgen, skicka den vidare och få hjärtan tillbaka. Men jag är tacksam att så många hörde av sig så fint. Det var bra att inte känna sig ensam"

Hon fortsätter med att förklara att alla människor borde se allvaret med coronaviruset. "Vi är många, vilkas liv aldrig blir som vanligt igen!", skriver hon.

Anette Alsing berättar om hur sorgen ser ut i dag – för henne och barnen

"Ett år är ibland som en evighet. Så har det här året varit för mig. Adam blev 51 år. Vi hade en stor del av vårt gemensamma liv framför oss. För mig vill det här året inte ta slut. Sorgen fortsätter och jag måste lära mig leva med den. Det som gör mest ont är att Adam inte var färdig med livet. Inte alls! Han hade så många idéer och tankar vad han mer ville göra eller testa. Våra barn är i ett skede i livet där de ska skapa sin framtid med jobb och familj"

Hon avslutar brevet med en fin hälsning, direkt till Adam Alsing.

Så fortsätt att lyssna på de restriktioner som ges. Ni vill inte vara med om det som jag varit med om. Att mista sin make, bästa vän, älskade, den bästa pappan man kan tänka sig.

Adam – du sa alltid att vi var ett bra team! Det var vi, det bästa! Jag saknar dig.