Agneta Sjödin stoppad av Niklas Strömstedt – berättar om förlorade drömmen

Delad bild med Agnetha Sjödin och Niklas Strömstedt.

Agneta Sjödin och Niklas Strömstedt var ett par för tjugo år sedan.

Foto: Foto: Andreas Bardell/Aftonbladet/TT

Agneta Sjödin fick möjligheten att provspela för en roll i Bond-filmen – men tackade nej. Nu berättar hon hur hennes skådespelardrömmar gick i kras – på grund av ex-maken Niklas Strömstedt.

Musikern Niklas Strömstedt har ett långt och omtalat kärleksliv bakom sig då han haft förhållande med flera av Sveriges kändiskvinnor.

Bland annat har han varit tillsammans med Efva Attling som han var gift med i tio mellan 1985 och 1995. Tillsammans har de sönerna Simon Strömstedt och Adam Strömstedt.

Niklas har även haft ett förhållande med tv-profilen Kattis Ahlström som han förlovade sig med i hemlighet innan förhållandet sedan tog slut.

Foto: Micael Engström/TT

Under mitten av 1990-talet var programledaren Agneta Sjödin och Niklas Strömstedt ett av Sveriges hetaste kändispar. De båda träffades kort efter Niklas separation från Efva Attling och kort därefter var de förlovade.

Se också: Sanningen om Agneta Sjödins tårar i Anders knackar på

Sanningen om Agneta Sjödins tårar i Anders knackar på
Slå på ljud

I veckans avsnitt av Anders knackar på hjälper Anders Öfvergård just Agneta att komma i ordning i lägenheten som hon flyttat till. I programmet nämner Agneta förhållandet med Niklas, det är när hon pratar om sina krossade skådespelardrömmar.

Anders frågar henne hur hon ser på framtiden, varpå Agneta svarar:

– Jag tycker att det är roligt med skådespeleri. det produceras ju mycket drama, så kan jag få in en fot där vore det kul säger hon och lägger till:

Agneta Sjödin har hittat kärleken igen: ”Det stämmer att vi ses”

– Jag har provspelat förut. 1997, för Beck, Hamilton och Bond. Jag var i London, jag var den enda från Sverige.

Tackade nej på grund av Niklas

Hon fortsätter med att berätta att skådespelaryrket alltid har varit hennes högsta dröm.

– Skådespeleri var min första yrkesdröm. Det visste jag väldigt tídigt att jag ville skådespela. Då castade de mig, de frågade om jag ville provfilma för en professor Bergström, en scen, med en professor som skulle ligga i en säng med Bond. Så de frågade om jag ville prova det, men då tänkte jag nej det skulle inte Niklas gilla. Så, då sa jag nej.

Anders blir uppenbart chockad av Agnetas berättelse och brister ut att hon kunde ha varit en "bondtjej". Han säger till henne att hon borde ta tag i sina drömmar.

– Är det inte så att du ska jobba hårt på att få göra det här då, din dröm?, säger Anders varpå Agneta håller med.

6 saker du vill veta om Agneta Sjödins dotter Maja Strömstedt
Agneta Sjödin om nya självkänslan: ”Det får bli bikini på fortet”