Agnets Sjödin om sin tuffa diet: ”Fastar 16 timmar”

Porträtt av programledaren och författaren Agneta Sjödin som berättar om sin tuffa hälsoresa och nya självkänsla.
Ny kärlek och ny (stenhård!) träningsrutin. Agneta Sjödin har fått en riktig energikick mitt i coronakrisen.
– Det är aldrig för sent att bli stark, säger hon i en intervju med Aftonbladet.

A gneta Sjödin, 52 har tidigare berättat för vår systertidning MåBra om hur tufft det har varit att komma in i klimakteriet. Hon har haft problem med både vallningar och humörsvängningar.

Agneta Sjödins kamp under inspelningen: “Det tuffaste”
Slå på ljud

Men nu verkar Agneta har fått en riktig nytändning!

Agneta Sjödin har hittat kärleken igen: ”Det stämmer att vi ses”

Under hösten har den populära programledaren nämligen spelat in tv-programmet Den stora hälsoresan tillsammans med sex andra kändisar. Hon har klivit åt sidan i programledarrollen och istället klivit ner på gymgolvet som deltagare.

Älskar sötsaker

Under fyra månader ska Agneta och de andra deltagarna genomgå stenhård träning, strikt diet och förbud mot sötsaker och alkohol.

– Jag är en godisråtta som älskar efterrätter. Jag älskar gino, kolapaj, ja allt som är sött. Det saknar jag verkligen och det sociala livet får sig en törn. Jag får ha matlåda om jag går på middag hos någon, säger Agneta Sjödin i en intervju med Aftonbladet.

Hon berättar att hon tvingats genomgå periodisk fasta, så kallad 8:16-diet i och med programmet och att det har passat henne förvånansvärt bra. Förutom en ny diet har Agneta även tränat hårda fyspass fem dagar i veckan. Efter sex veckor är hon redan närmre den ”superkropp” som utlovas av hennes PT, hon har minskat fettprocent och lagt på muskelmassa.

– Jag har en lättränad kropp, med bra gener. Jag fyller 53 i sommar och det är roligt att se att jag fortfarande kan bygga muskler och bli stark. På gymmet möter jag kvinnor som är äldre än jag som precis börjat styrketräna. Det är helt enkelt aldrig för sent att bli stark, säger hon till Aftonbladet.

”Är skitstressad”

Men det har givetvis inte varit en dans på rosor, även om Agneta sedan tidigare älskar träning.

– Jag är väldigt stressad, för jag har så mycket att hinna med. Jag ska till Göteborg och jobba, och jag måste hinna med promenaden och gymmet innan, jag måste få med mig matlådor och all logistik. Så nu måste jag hinna med de här sakerna, och jag är skitstressad rent ut sagt, på gränsen till irriterad och arg, för jag fattar inte hur jag ska få ihop den här jäkla dagen, säger Agneta Sjödin i ett inslag ur programmet Den stora hälsoresan.

Hur det blir med den planerade inspelningen av Fångarna på fortet som Agneta programleder är ännu oklart. Men om den värsta vågen av corona är över kommer Agneta spela in i Frankrike i sommar. Och dit tar hon med sig sin nyfunna självkänsla.

– Jag hoppas att jag kommer att känna mig stark och stolt, för jag har jobbat som bara den och inget har kommit gratis. Det får bli bikini på fortet – för första gången, säger hon och skrattar.

Nya kärleken

Som stöd i den tuffa hälsoutmaningen har Agneta sin nyfunna kärlek Claes Bahri. Han har sedan tidigare dottern Hannah Bahri, 19, tillsammans med ingen mindre än forne Army of Lovers-stjärnan Dominika Peczynski.

Agneta och Claes dök nyligen upp tillsammans på ett kändisevent. Hon avslöjade då till Expressen att Claes är hennes nya kärlek. Tidigare i år hintade hon om den nya relationen men ville inte avslöja för mycket.

Agneta Sjödin och kärleken Claes Bahri Nyinvigning av stermalms Saluhall, Stockholm, 2020-03-05

Agneta med nya kärleken Claes.

Cecilia Liljeton / TT

– Jag känner mig glad. Det är saker man inte vill prata om för tidigt, utan vill vara i själv, sade hon då till Expressen.

På Instagram har man kunnat följa Agneta Sjödins hälsoresa, som alltså pågår mitt i rådande coronapandemi. ”Tänker att det var tur att jag fick det här att ägna mig åt under dessa veckor, för det är minsann inte lätt att hålla modet uppe alla dagar. Vi kämpar tillsammans. Ta hand om er. Stor kram”, skriver hon.

Källa: Aftonbladet, Expressen

Foto: TT

9 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar