Alicia Vikander om missfallet och tuffa resan mot graviditeten

Porträtt av Alicia Vikander som berättar om missfall och graviditet.

Foto: TT

Nu öppnar vår internationella superstjärna Alicia Vikander upp om livet som småbarnsförälder och om den tuffa resan mot en graviditet, och det var först efter ett missfall som hon insåg att hon ville bli mamma.

Sedan giftermålet mellan Hollywoodparet Alicia Vikander, 33, och hennes make Michael Fassbender, 44, har paret varit väldigt förtegna om sina framtidsplaner och när det började tisslas och tasslas om att paret väntade barn i oktober 2020 valde de att inte svara på några frågor. Men när man i början av augusti förra året såg Alicia Vikander och Michael Fassbender med en bebis i famnen på flygplatsen i Paris var det svårt att inte lägga ihop ett och ett. Kändisparet hade fått sig en pandemibebis. I magasinet People berättade Alicia Vikander nyligen om hur föräldraskapet gett henne en ny förståelse för livet.

Se också: Alicia Vikander har blivit mamma – första orden efter graviditeten
0:45

Efter reklamen: Se också: Alicia Vikander har blivit mamma – första orden efter graviditeten

(0:45)

Slå på ljud

– Det är ganska vackert, och kommer bidra mycket till mitt arbete i framtiden, sa hon utan att avslöja varken namn, kön eller hur gammal den lilla bebisen är.

Alicia Vikander tillsammans med sin bebis.

Alicia Vikander och sonen myser i Paris hösten 2021.

Foto: TT

Alicia Vikanders tuffa resa mot en graviditet

I en ny intervju med det amerikanska magasinet Harpers Baazar berättar hon nu att resan mot en graviditet inte var en dans på rosor.

Här är kändisarna som medverkat i Småstjärnorna som barn

– Jag försökte bli gravid ett tag. Så jag hade tuffa perioder under nedstängningen. Jag kämpade en tid, säger hon samtidigt som hon överväger att inte berätta mer. Men hon fortsätter:

– Men jag tror att det händer många och att så många kvinnor går igenom samma saker och det är tufft, säger hon.

”Jag trodde inte jag kunde bli gravid”

I samma intervju säger hon att hon till en början inte hade några planer på att bli mamma. Eller att hon ens tänkt tanken – förrän hon fyllde 30 år. Och det var först efter ett missfall som hon förstod att hon ville ha barn.

Se också: 10 saker du vill veta om Alicia Vikander
0:48

Efter reklamen: Se också: 10 saker du vill veta om Alicia Vikander

(0:48)

Slå på ljud

– Ett tag trodde jag inte att jag kunde bli gravid, fortsätter hon samtidigt som hon går in på hur livet ter sig idag – i familjen om tre.

– I min lilla familj, med min make och mitt barn, så reser vi tillsammans, alltid. Det är regeln. Vi tar jobb så att någon av oss alltid kan vara med bebisen.

Therése Cedergren blev mamma efter 50 – "Mitt barn har gett mig energi"

Paret som träffades under filminspelningen av Fyren mellan haven gick och gifte sig på Ibiza 2017, och sedan en tid tillbaka bor Hollywoodparet i Lissabon, Portugal.

Alicia Vikander på röda mattan.

Alicia Vikander på modeveckan i Paris nu i mars.

Foto: TT