Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Allt du vill veta om Nikki Amini i Idol

19 aug, 2019 
Minna Wallén-Widung
Nikki Amini sitter som domare Idol-juryn och gjort sig känd för att vara hård men rättvis
Nikki Amini är tillbaka i tv-rutan när Idol drar i gång igen den 19 augusti 2019. De senaste åren har varit händelserika i Nikki Aminis liv – förutom att synas flitigt i tv har hon också hunnit gifta sig och föda sitt första barn. Här är allt du vill veta om Nikki Amini!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Nikki Amini är PR-drottningen som intog skivbolagsbranschen i ung ålder. De senaste åren har vi sett henne som den stränga, men rättvisa, jurymedlemmen i Idol. Hon är inte sen med att säga sin åsikt och ge de tävlande kritik när de inte lever upp till hennes krav – men är också generös med berömmet när det är befogat.

Se också: 9 powerkvinnor vi minns från Idol

9 powerkvinnor vi minns från IdolBrand logo
9 powerkvinnor vi minns från Idol

Rent privat lever Nikki Amini numera småbarnsliv och är lyckligt gift med killen hon träffade på jobbet. Här är allt du behöver veta om Nikki Amini!

Nikki Amini i Idol-juryn
Nikki Amini är sedan 2016 en av medlemmarna i Idol-juryn.

Nikki Aminis uppväxt – rötter i Iran

Nikki Amini föddes i Irans huvudstad Teheran år 1984. När hon var 1,5 år gammal flyttade familjen till Sverige och Nikki Amini växte sedan upp i Stockholm. Hemmet präglades av musik – hennes pappa spelade ofta det persiska instrumentet sitar och arrangerade ibland konserter med inbjudna artister från Iran i Berwaldhallen. Redan i tioårsåldern hjälpte Nikki Amini till med att sälja cd-skivor och och dela ut blommor till musikerna, har hon tidigare berättat för Resumé.

Annons

Efter studenten började Nikki Amini studera psykologi vid Stockholms universitet. Det var under en kurs där som föreläsaren kom in på marknadsföringsteorier, vilket intresserade Nikki Amini. Hon studerade sedan vidare vid Berghs School of Communications i Stockholm, skriver Resumé.

Vilka har Nikki Amini jobbat med?

Efter att ha avslutat studierna vid Berghs, fick Nikki Amini jobb som promotion manager vid Warner Music. Efter två år värvades hon till klädföretaget WESC där hon blev pr-ansvarig. Men musikindustrin lockade och hon fick jobbet som internation marketing manager på Universal Musics huvudkontor i London. Under sina år i musikbranschen har hon arbetat med flera av de stora världsstjärnorna, som Justin Bieber, Rihanna, Lady Gaga, Avicii och Lana Del Ray.

Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge i Idoljuryn
Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge i Idoljuryn. Foto: Jimmy Wixtröm/Aftonbladet/IBL

Sedan 2016 är hon en av medlemmarna i Idoljuryn. Året därpå, 2017, värvades hon som chef för den globala marknadsföringen inom det nystartade musikföretaget Amuse. Företaget beskriver sig som ett mobilt musikbolag, där artister kan ladda upp sin låt i Amuse-appen. Företaget ser sedan till att musiken når de stora streamingtjänsterna, som Spotify.

Annons

Vem är Nikki Amini gift med?

Nikki Amini och hennes man Niklas Twetman träffades i London, där de båda var kollegor på Universal Music. Efter att ha jobbat ihop i ett och ett halvt år gick paret på sin första dejt. Nikki Amini har tidigare berättat att hon ser det som en fördel att vara tillsammans med någon som är verksam i samma bransch eftersom det ger en förståelse för varandras arbete.

Nikki Amini och Niklas Twetman gifte sig i juni 2017
Nikki Amini med maken Niklas Twetman.

Niklas Twetman friade till Nikki Amini när paret fortfarande bodde i London.

– Vi bodde i London då och det var en vanlig lördag. Nej, så vanlig var den ju förstås inte för när jag satte mig vid köksbordet stod en skål med färska jordgubbar där och jag anade nog att något var på gång, har Nikki Amini tidigare berättat för Svensk Damtidning.

Annons

Nikki Amini och Niklas Twetman gifte sig i juni 2017. Bröllopsfesten hölls på Södertuna slott i Gnesta kommun i Södermanland.

Niklas Twetman föddes 1984 och är utbildad vid Handelshögskolan i Stockholm. Han är sedan februari 2019 anställd som marketing director vid Warner Music Sweden.

Nikki Amini gravid under Idol-inspelningarna

Under ELLE-galan i januari 2019 avslöjade Nikki Amini att hon och maken Niklas Twetman väntade sitt första barn.

– Jag mår jättebra. Känner mig så lycklig och glad, sade hon då till Hänt, samtidigt som hon berättade att hon var i den andra trisemestern.

I mars avslöjade Nikki Amini att paret väntade en liten flicka och att bebisen beräknades komma i slutet av juli.

Nikki Amini fick barn i juli

Den 23 juli 2019 publicerade Nikki Amini ett inlägg på sitt Instagramkonto, där hon för första gången rullade in barnvagnen med den nyfödda dottern i parets lägenhet på Östermalm i Stockholm.

Sedan tidigare hade hon avslöjat flickans namn:

Annons

– Det finns en persisk låt som har namnet som titel. De sjunger om en tjej som heter Nilofar, det betyder näckros på persiska. Då ska hon kallas för Nilo, berättade hon i podcasten Bulle i ugnen.

Lilla Nilo föddes en vecka innan beräknat datum, och på Instagram delar Nikki Amini med sig av det nya livet med en liten bebis.

”Hon är min alldeles egna superstjärna. Kräver minst tio klädbyten per dag, mat på momangen när hon ber om det ibland artigt ibland med ett vrål och så givetvis utgår hon ifrån att alla anpassar sig efter henne för konstant uppassning, och en massa kärlek på det. Riktig superstjärna som sagt”

Hur mycket tjänar Nikki Amini?

Exakt hur mycket medlemmarna i Idoljuryn tjänar, är ingenting som de gått ut med offentligt. Men i en kartläggning som Aftonbladet gjorde år 2017, uppgav en uppgiftslämnare att jurymedlemmarna tjänade mellan 900 000 och 1,5 miljoner kronor. Nikki Amini har också varit hemlighetsfull angående sin ersättning – och säger att hon inte heller vet vad de andra jurymedlemmarna tjänar.

– Jag har ingen aning om vad de andra tjänar. Men ingen av oss tjänar lika bra som Katy Perry i ”American idol” i alla fall, sa hon till Aftonbladet.

Nikki Amini registrerade sitt eget företag Lyls Ab 2005. År 2018 hade företaget en omsättning på cirka 1,3 miljoner kronor och Nikki Amini gjorde en utdelning på 200 000 kronor, enligt uppgifter från allabolag.se.

Nikki Amini är aktuell som jurymedlem i Idol, med premiär den 19 augusti 2019 i TV4 klockan 20.00.

Annons