Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Allt du vill veta om Carina Berg

20 sep, 2021 
Cecilia Hagelin
Carina Berg.
Hon är en eftertraktad programledare och har gjort tv av både sin kamp för att bli med barn i Var fan är storken? och sin och maken Erik Bergs omfattande renoveringsresa i Bergs drömkåk. Här är allt du vill veta om programledaren och poddaren Carina Berg.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Carina Berg har hörts i radio och synts i tv sedan början på 2000-talet. Hon har använt sig själv i programserier om både ofrivillig barnlöshet och husrenovering – och hon har flyttat hem och bosatt sig hos andra kändisar i Berg flyttar in. Vi tar det från början.

Detta är Carina Berg

Carina Lilly Berg (tidigare Luuk) föddes den 1 november 1977 i området Österskär, Åkersberga. Hon växte upp i Åkersberga, gick estetisk linje på Danderyds gymnasium och senare radiolinjen på Kaggeholms folkhögskola.

Carina Berg med allvarligt uttryck.

Carina inledde sin karriär inom radio, som programledare i bland annat Morgonpasset i P3 och Äntligen helg med Breitholtz och Berg i Mix Megapol.

Annons

I tv har hon synts som programledare i bland annat Idol, Stjärnor på is och The Voice. Med eget namn har hon också gjort tv-programmen Berg flyttar in, Berg & Meltzer och Bergs drömkåk.

Senast gjorde hon den uppmärksammade och personliga programserien Var fan är storken?, där man fick följer hennes och maken Erik Bergs kamp mot ofrivillig barnlöshet.

Erik Berg och Carina Berg.

Så träffades Carina och Erik Berg

Carina Berg och fotbollsspelaren Erik Berg (fd Johansson) träffades redan sensommaren 2017 genom familjen Parnevik, men det var först i december samma år som de berättade om sin kärlek offentligt.

Annons

Ett år senare gifte de sig och har nu två barn tillsammans, Otto (född 2019) och Juno (född 2021). Carina och Erik hade svårt för att bli med barn och parets resa mot ett älskat och efterlängtat barn kunde man följa i Carina Bergs serie Var fan är storken?

Se också: Carina Berg: "Fick påminna mig själv om att vi inte väntade missfall"

Carina Berg: "Jag fick påminna mig om att vi inte väntade missfall."Brand logo
Carina Berg: "Jag fick påminna mig om att vi inte väntade missfall."

Så bor Carina och Erik Berg

Carina och Erik har även synts tillsammans i tv-programmet Bergs drömkåk, där vi under två säsonger fick följa programledaren och fotbollsspelarens omfattande renoveringar av det skärgårdshus som nu är deras sommarhusdröm.

Annons

Paret bor i en lyxig lägenhet i Stockholm, som de köpte inför att tredje barnet skulle komma. Planen var att köpa en lägenhet utan renoveringsbehov, men så blev det inte riktigt.

– Det är ett renoveringsobjekt och det har vi tummat på att vi inte ska köpa. Och sen när vi klev in där så var det som när vi klev in i ”drömkåken”, alltså vårt hus på landet, vi vill bo här, sa Carina Berg.

Carina Berg och Kristian Luuk har barn ihop

De folkkära programledarna Carina Berg och Kristian Luuk träffades 2005, då de delade programledarskapet för programserien God natt, Sverige. De var ett av Sveriges hetaste kändispar och var tillsammans i tolv år, varav åtta år som gifta. Paret gick skilda vägar 2016, men ex-makarna har idag en god relation.

”Jag är ju så himla glad över att jag har världens bästa ex-man, det måste man ju ändå få lov att säga”, sa Carina i sin och Carolina Gynnings podd.

Annons

Carina Berg och Kristian Luuk har ett barn tillsammans, sonen Holger, 11 år.

Podd med Carolina Gynning

Carina Berg har flera gånger jobbat tillsammans med sin parhäst och nära vän Carolina Gynning, bland annat i Förkväll, Idol och Stjärnor på is. Men det är framförallt genom den populära podden Gynning & Berg - Hittar sig själva, som bilden av Carina och Carolina som radarpar befästs.

Vännerna blev också gravida med sitt tredje barn med bara några månaders mellanrum och på Instagram delade de med sig av både gravidmagar och ett gemensamt avslöjande om barnens kön.

Aktuell som programledare för Barncancergalan

Den 27 september 2021 leder Carina Berg den sjunde upplagan av Barncancergalan tillsammans med Pernilla Wahlgren. Det är första gången duon jobbar tillsammans.

Annons