Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Allt du vill veta om Carolina Gynning

06 sep, 2021 
Cecilia Hagelin
Carolina Gynning.
För allmänheten blev hon känd när hon medverkade i, och vann, realityserien Big Brother 2004. Nu är hon en hyllad konstnär och entreprenör med ett affärsimperium som omsätter miljontals kronor varje år. Här är allt du vill veta om Carolina Gynning.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Carolina Gynning har jobbat som utvikningsmodell, skådespelerska, sångerska, bloggare, dokusåpadeltagare och programledare. Hon har lidit av panikångest och hon har varit beroende av droger. Nu är hon trebarnsmamma, konstnär, poddare och driver ett framgångsrikt affärsimperium.

Se också: 5 saker du kanske inte visste om Carolina Gynning

5 saker du kanske inte visste om Carolina GynningBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Carolina Gynning

Carolina Gynning blev känd genom realityserien Big Brother 2004, men hennes karriär började långt innan dess. Vi tar det från början.

Detta är Carolina Gynning

Carolina Gynning (tidigare Nilsson) föddes den 6 oktober 1978 i Helsingborg. Sina första år bodde hon i Höganäs, men familjen flyttade sedan till Falsterbo där hon växte upp. Hennes mamma är konstnären Agneta Gynning och hennes morfar var målaren och textilkonstnären Lars Gynning, vilket tidigt gav henne ett intresse för konsten.

Annons

Carolina Gynning har själv berättat att hon hade en fin barndom och att hon var ett lugnt och ordningssamt barn, men att hon i 12-årsåldern förändras till en vild tonåring.

Hon gick estetiska programmet, med inriktning bild och form, på gymnasiet Spyken i Lund. Men det skulle dröja ända till 2004 innan hon hade sin första utställning, Ego på Galleri Rönnquist & Rönnquist i Malmö.

När hon var 16 år blev hon upptäckt av en talangscout på en busshållsplats hemma i Falsterbo. Hennes första modelluppdrag var för ett sminkmärke, som följdes av en tioårig karriär som fotomodell i städer som Milano, Paris och Aten. Under dessa år präglades hennes liv av panikångest, ätstörningar, droger och relationer med män som utnyttjade henne.

Carolina Gynning omgiven av jublande människor efter att hon vunnit Big Brother 2004.
Carolina Gynning precis utsläppt efter att hon vunnit Big Brother 2004.

Carolina Gynning vann Big Brother 2004

Vändningen kom 2004 när hon, efter 108 skandalomsusade dagar inspärrad i ett hus, vann Big Brother. Carolinas medverkan i dokusåpan blev hennes avgiftningsklinik, det som fick henne att byta drogerna mot konsten.

Annons

Efter Big Brother var hon plötsligt jättekänd i Sverige och Carolina, som i hela sitt liv lidit av panikångest, hade svårt att hantera kändisskapet. Men istället för att använda drogerna som ångestdämpare tog hon sin tillflykt till måleriet. Hon bestämde sig för att bli business woman.

Carolina Gynning som författare

2005 kom hennes självbiografi Ego Girl, där hon beskriver de destruktiva åren. Uppföljaren Ego Woman kom 2009. Därefter har hon gett deckarböckerna Laura – flickan från havet och Vanessa – flickan i glaskupan, drinkboken Min natt med martini och 2007 kom mejlkorrespondansen mellan henne och Alex Schulman ut i bokform.

Carolina Gynning i tv och radio

Carolina Gynning medverkande i Let's Dance 2006 och hon har synts som programledare i bland annat Förkväll, Idol , Sommarkrysset och Stjärnor på is.

Annons

2013 debuterade hon som sommarvärd i Sommar i P1.

I februari 2008 släppte hon sin första singel Allt jag tar på blir till guld och under våren fick man i hennes första egna tv-program I huvudet på Gynning på Kanal 5 följa hennes väg från inspelning till musikvideon. I programmet skapade hon även en parfym och och hon blev därmed den första kvinnan i Sverige med en egen parfym.

Carolina Gynning håller om sin mamma Agneta Gynning med tavlor i bakgrunden.
Carolina Gynning tillsammans med sin mamma, konstnären Agneta Gynning, i deras galleri Gynning studio i Malmö.

Carolina Gynnings affärsimperium

Idag driver Carolina Gynning flera framgångsrika företag. Konsten och måleriet är hennes huvudsakliga sysselsättning, men hennes design finns på allt från inredningsdetaljer till vin och smycken.

Annons

Tillsammans med sin parhäst och nära vän Carina Berg driver hon den populära podden Gynning & Berg hittar sig själva.

Se också: Allt om Carolinas och Viktors kärlekshistoria

Allt om Gynning och Viktors kärlekshistoriaBrand logo
Allt om Gynning och Viktors kärlekshistoria

Carolina Gynning och familjen

Carolina Gynning är särbo med Viktor Philipsson. Carolina har själv beskrivit den starka kemin som direkt uppstod mellan dem som att "de bara sögs till varandra". Paret bestämde sig tidigt för att de ville försöka få barn tillsammans, men vägen dit blev svår och plötsligt gjorde paret slut. De hittade dock tillbaka till varandra och sommaren 2021 fick de sitt första gemensamma barn.

Annons

Carolina äger, förutom en villa med sjöutsikt på Ekerö, en lyxig fjällstuga mitt i skidbacken i Björnrike och en lägenhet i centrala Stockholm även en drömlägenhet på Ibiza, där hon älskar att vara.

Viktor Philipsson och Carolina Gynning.
Carolina Gynning tillsammans med sin särbo Viktor Philipsson.

Paret bor inte officiellt tillsammans i något av Carolinas fyra boenden, även om de tillbringar den mesta tiden ihop.

– Jag har redan testat det här med mamma, pappa, barn en gång och det gick ju åt helvete. Nu är jag rätt sugen på en annan typ av upplägg, och jag vet inte om vi behöver bo ihop hela tiden, har hon tidigare sagt i en intervju.

Annons

Carolina har två barn sedan tidigare tillsammans med Alexander Lydecker, som hon separerade från 2018.

Andlighet viktigt i Carolina Gynnings liv

Andlighet har alltid varit en viktig del i Carolinas liv och hon har själv sagt att hon har en synsk talang och att hon är uppvuxen med att olika medium ofta besökte hennes barndomshem. Inför sitt tredje barns födsel genomgick hon en spirituell ritual tillsammans med en shaman på Ibiza.

Aktuell i Vem tror du att du är?

Hösten 2021 syns Carolina Gynning bland annat i tv-programmetVem tror du att du är? där hon och flera av våra svenska stjärnor söker sitt ursprung.

Annons