Carolina Gynnings graviditetsritual på Ibiza

Gravida Carolina Gynning med shamaner på Ibiza 2021 för en ceremoni för barnet i magen.

Foto: Instagram och Cornelia Nordström/TT

Konstnären och tv-profilen Carolina Gynning väntar sitt tredje barn. Nu delar hon med sig av sina förberedelser på Instagram – och hon har tagit hjälp av shamaner.

Carolina Gynning och pojkvännen Viktor Philipsson väntar sitt första gemensamma barn. Sommaren 2021 beräknas de välkomna en liten dotter till världen.

Det har varit en kamp att bli gravid. Carolina räknade med att det skulle gå snabbt, men det tog lång tid att plussa på stickan och hon råkade ut för ett missfall. När hon väl var gravid igen var lyckan total.

–Det känns helt fantastiskt! Vi har verkligen kämpat länge känns det som. Jag trodde jag skulle bli gravid första gången vi hade sex, men det tog 1,5 år, sa Carolina Gynning tidigare i en intervju med Femina.

Carolina Gynnings relationskamp med Viktor Philipson

På Instagram delar hon med sig av sin graviditet och då har hon också varit öppen om hur tungt det varit emellanåt, till exempel har hon drabbats av flera urinvägsinfektioner.

Carolina Gynnings shamanska ritual på Ibiza

0:31

Efter reklamen: Carolina Gynning gör graviditetsritual på Ibza

(0:31)

Nu är Carolina på Ibiza – en ö hon älskar så pass mycket att hon har en lägenhet där. Igår tog hon med sina följare på ett gravidupptåg utöver det vanliga. Hon berättar hur hon tagit hjälp av två kvinnliga shamaner för att ha en ceremoni och be för sin dotter i magen.

”Har precis haft en helt otrolig upplevelse! Bett böner för lilla älsklingen som kommer med två fantastiska schaman kvinnor. Feeling Blessed!”, skriver Carolina i ett inlägg på Instagram där hon delar med sig av en film från ritualen.

Hon har delat flera bilder och videoklipp på sin Instagram och vi får se att hennes mamma Agneta Gynning också har varit på plats för att delta.

En bild visar hur kvinnorna tillsammans byggt en vagina av kristaller, blommor och snäckor i marken – och Carolina meddelar att hon vill skapa en likadan symbol under sin stora ek på hemmaplan.

Efter upplevelsen är hon märkbart tagen: ”Jag känner mig fortfarande blown away av ritualen jag gjorde häromdagen!”

Flera ifrågasätter Carolinas val

Många hejar på Carolina, däribland Malin Berghagen som skriver ”Underbart!” följt av två hjärtan. Men en del höjer också på ögonbrynen – både på grund av ritualen som de tycker är flummig och på grund av att Carolina valt att resa under rådande pandemi.

”Häftigt! Men det är väl större chans att du å bebis håller sig friska och starka om man följer folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Resa till Ibiza känns inte jättebra i dessa tider?”, skriver en person.

En annan skriver: ”Har lite svårt att se rika människor ta till sig hippiekulturens gobitar, som ett coolt mode t.ex..”

Men Carolina får desto mer hjärtan och några tar henne i försvar –”Gör det du känner för. Gå din egen väg som du alltid gör. Shit i negativismen här ovan.”, skriver en av dem.