Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Allt om Viktor Frisk – från mello till mode

15 feb, 2018 
Henrik Högström
Viktor Frisk är pr-mannen, modebloggaren och artisten som beskriver sin ADHD som en superkraft. Nu är han aktuell i både Melodifestivalen på SVT och Let's Dance 2018 i TV4. ”Jag tänkte bara 'ah, vi kör!', säger Viktor Frisk i Nyhetsmorgon i TV4.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Viktor Frisk – modebloggare och mellostjärna

Viktor Frisk är född 1995 i Alberga i Eskilstuna kommun. Han är uppvuxen i Stora Sundby med föräldrar och en storasyster. Viktor Frisk spelade hockey under uppväxten i Kungsörs IK. Han trivdes uppenbarligen bättre på isen än i skolan. Koncentrationen var inte på topp under lektionerna.

– Jag var inget drömbarn i skolan, om man säger så. Jag var obalanserad, hade svårt att sitta still och gick och retades med de andra. Det blev en negativ trend, säger Viktor Frisk i podden Livshjulet.

Förklaringen till den här rastlösheten skulle komma senare. När Viktor Frisk var 17 år diagnosticerades han med ADHD. Insikten om diagnosen fick honom att se på motgångarna i skolan på ett annat sätt. Viktor Frisk insåg att det inte handlade om att han var dum. Det handlade om att han måste lära sig på ett annat sätt.

– Jag förstod inte varför jag var annorlunda. Jag frågade mig själv hela tiden ”varför är jag inte som alla andra?”. Jag kände att jag inte passade in någonstans, att jag var felplacerad vart jag än kom! säger han i podden.

Annons

Viktor Frisks blogg

Energin har varit ett genomgående drag i allt Viktor Frisk tagit sig för. 2010 började han blogga om sin vardag och mode. Bloggen har växt med åren och har numera 30 000 besökare i veckan som läser om allt från träning till mat, musik och mode. Bloggen fanns tidigare på Metro men sedan 2017 bloggar Viktor Frisk på Café.

På bloggen berättar Viktor Frisk också om vardagen i schlagerkarusellen. 2014 träffade han Samir Badran genom gemensamma vänner i Göteborg. Samir, som hade synts i Paradise Hotel, och Viktor Frisk fann att de hade mycket gemensamt.

– Vi började hänga och festa tillsammans. Det var så vi lärde känna varandra. Sedan insåg vi att båda har väldigt mycket energi och är totalt hjärndöda. Det är därför vi funkar så bra ihop, berättade Viktor Frisk för Hänt 2015.

Samir och Viktor

Duon fick sitt publika genombrott med Melodifestivalen och låten Groupie (2015). Sedan dess har det hunnit bli två melodifestivaler till Dansa nakna (2016) och Shuffla (2018).

Annons

Duon har dock hunnit gå skilda vägar också. Fast bara under några månader 2017. De splittrades i januari och offentliggjorde comebacken i maj.

– Man behöver ”space”. Det är som att vara med en partner, förr eller senare går man varandra på nerverna, sa Viktor Frisk till Aftonbladet i samband med återföreningen.

Samir Badran och Viktor Frisk
Samir Badran och Viktor Frisk tog en kort paus från varandra. Nu är de tillbaka tillsammans igen. Foto: IBL

Viktor Frisk berättar om sin bisexualitet

I augusti 2016 berättar Viktor Frisk på sitt instagramkonto att han gillar både tjejer och killar. ”Jag skulle aldrig göra en stor grej av detta. Känner inte att det spelar så stor roll egentligen. Men jag gillar både killar och tjejer”, skriver han i inlägget.

Ett inlägg som han får mycket uppskattning och värme för i kommentarsfälten.

Viktor Frisk berättade att han gillar både tjejer och killar i sociala medier. Bild. Instagram

Viktor Frisk om sin ADHD

För att vara så ung har Viktor Frisk hunnit med en hel del. Och den rastlösheten och energin tackar han sin diagnos för. I en intervju med Morgonshowen i SVT pratar Viktor Frisk 2016 om att han ser sin ADHD som en ”superkraft”. En tillgång snarare än en sjukdom.

Annons

– Det är någonting man använder varje dag hela tiden och som man får mycket energi av och som man dessutom kan glädja andra med, sa han i programmet.

– Man har lite mer energi än de andra barnen. Man visar väldigt mycket mer känslor och kärlek. Jag ser det bara som en superkraft.

2017 ger han ut en bok om sina erfarenheter tillsammans med Mia Gahne. ”Min superkraft! : så har jag lärt mig älska min struliga adhd”.

En bok Viktor Frisk beskriver som något han själv velat läsa när han växte upp.

Viktor Frisk, Let
Viktor Frisk berättar om sin bok på Instagram. Bild: Instagram

Viktor Frisk ska vara med i Let’s dance

Den rastlösa energin har burit Viktor Frisk långt. Nu ska han dessutom vara med i Let’s Dance 2018 i TV4 med bland andra Gunde Svan och Britt Ekland. När hans medverkan blev offentlig i Nyhetsmorgon fick Viktor Frisk frågan om tidigare erfarenhet av dans. Han var ärlig men försiktigt positiv.

– Absolut inte. Men jag har i alla fall lite takt, säger Viktor Frisk i Nyhetsmorgon.

När Viktor Frisk fick frågan om att vara med i tävlingen var det redan klart med medverkan i Melodifestivalen.

– Först tänkte jag ’Shit, hur ska jag orka?’ men sedan tänkte jag att ’ah, vi kör!’.

Läs också:

Vad är Shuffla? Samir och Viktor visar i Melodifestivalen!

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons