Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Ann-Louise Hansons pensionärsliv i Spanien med maken Bruno

16 nov, 2022 
Schlagerikonen Ann-Louise Hanson närmar sig 79 års ålder.
I en ny intervju berättar hon om karriären, hälsokampen och pensionärslivet i Spanien med den stora kärleken.
– Vi har jätteroligt tillsammans och njuter till fullo av livet, säger hon till Hänt.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Artisten Ann-Louise Hanson har varit aktiv i underhållningsbranschen i hela 63 års tid. Under karriären har hon uppnått status som folkkär schlagerdrottning, fått medalj av kungen och dessutom valts in i Melodifestivalens Hall of Fame; med rätta!

Se också: 5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom årenBrand logo
Se också: 5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom åren

I en ny djupgående intervju med Hänt berättar Ann-Louise om privatlivet som pensionär med maken Bruno Glenmark och om deras tillflyktsort i soliga Spanien.

– Kärlekslivet är bättre än någonsin. Vi har varit gifta nu i 56-57 år, säger Ann-Louise till tidningen.

Ann-Louise Hanson om karriären: ”Trappa ner”

Karriären, som sträcker sig över sex decennier håller henne alert och lustfylld. Men hon börjar också välja bort en del jobb för att så småningom kunna pensionera sig på heltid.

Annons

– Jag har hållit på nu i 63 år, så jag känner att jag börjar trappa ner lite.

I vår har hon en roll i musikalen Funny girl, där hon spelar mot bland andra Sanna Nielsen och Marianne Mörck. Uppsättningen blev framskjuten under pandemin, men Ann-Louise ser fram emot att snart få stå på scenen igen.

– Jag tar sådana jobb som jag tycker är roliga och som inte är för ansträngande. Den här rollen är fruktansvärt rolig, jag repeterar i huvudet varje kväll innan jag ska sova så jag kan min roll fortfarande.

År 2020 stod Ann-Louise på Melodifestivalen-scenen tillsammans med två andra legender i sammanhanget; Siw Malmkvist och Towa Carson.
År 2020 stod Ann-Louise på Melodifestivalen-scenen tillsammans med två andra legender i sammanhanget; Siw Malmkvist och Towa Carson.

Ann-Louise Hansons ärliga ord om hälsan: ”Van vid smärta”

Hälsan har gått upp och ner under åren. I april fyller schlagerstjärnan 79 och åldern kommer med en del krämpor. Det som ger henne mest huvudbry är en artros som smärtar.

Annons

Hon har dock medel att hantera den och berättar dessutom att artrosen upplevs bättre av att befinna sig i varmare klimat. Framöver kan det däremot bli aktuellt för en operation.

– Den gör sig påmind lite då och då. Det finns tabletter också men det allra bästa är att röra sig, så är det. Så vi går långa promenader på stranden. Efter frukost är det långpromenad, vi är uppe på sex, sju kilometer när kvällen kommer, förklarar hon för tidningen och fortsätter:

– Man blir så van vid sån smärta så det är ingen fara. Jag har tumbasartros och det är nästan värre än knäna. Tänk hur mycket du använder dina tummar, hela tiden, vad du än gör. Knäpper, knappar, lagar mat, du vet man håller på hela tiden och det känns. Så nästa steg är nog en operation för tummarna, så blir det. Men det är sista utvägen.

Ann-Louise Hansons pensionärsliv i Spanien med maken Bruno

Ann-Louise och maken Bruno Glenmark, som även han är känd musiker, har varit gifta i över (otroliga) 50 år. Tillsammans har de tre döttrar; Josefin, Jenni och Jessica, som alla stöttat mammas karriär och framgångar under åren.

Annons

När hon får frågan om vad nyckeln till ett långt och lyckligt äktenskap är, svara Ann-Louise så här:

– Det är att man tar hänsyn till varandra, man ska inte alltid ha rätt. Man får räkna till tio ibland och ta en kopp kaffe, sen är det över. Men vi har jätteroligt tillsammans och njuter till fullo av livet.

Deras tre vuxna döttrar har själva fått barn. Totalt har makarna sju ögonstenar till barnbarn, varav den yngsta är 10 år och den äldsta är 28.

– De mindre de älskar att laga mat och baka. När vi är här nere [i Spanien], så går vi på restaurang och det är så kul när småbarn, små människor äter samma sak som vuxna och tycker att det är gott. Det tycker vi är jätteroligt, de äter allt.

Ann-Louise Hanson med maken Bruno Glenmark bakom döttrarna Jenni, Josefin och Jessica i hemmet 1988.
Ann-Louise Hanson med maken Bruno Glenmark bakom döttrarna Jenni, Josefin och Jessica i hemmet 1988.

När Hänt pratar med artisten befinner hon och maken sig i det gemensamma semesterhuset i Spanien.

– I en liten by i Marbella som heter Elviria. Vi är här via Marriott Vacation Club. En stor amerikansk anläggning som finns över hela världen, förklarar Ann-Louise och fortsätter:

Annons

– Vi har varit här i många år. Minst två gånger om året, man köper andelar. Så det är ett amerikanskt system. Just nu, vid den här årstiden, hemma har det ju börjat bli mörkt och grått så vi tycker vi kan unna oss det. Vi har kommit upp i den åldern, så vi tycker man ska njuta av varje dag. Det som finns kvar.

Makarna njuter av varandras sällskap och av allt som den spanska solkusten har att erbjuda. Ibland får de sällskap av barn och barnbarn, men i skrivande stund är det bara Ann-Louise och Bruno som semestrar.

Snacka om att njuta av pensionärslivet!

Foto: Björn Lindahl/Aftonbladet, Karin Törnblom/TT

Annons