Anna Holmlunds känslor om nya jobbet

Anna Holmlund

Foto: TT

Den tidigare skicrossåkaren Anna Holmlund har efter den svåra olyckan bytt karriär, och nu ägnar hon sig åt föreläsningar.

I december 2016 kraschade skicross-stjärnan Anna Holmlund under en tävling i Italien och ådrog sig huvudskador som var så svåra att hon sövdes ner. Efter att ha legat i koma i fem månader vaknade hon upp och kunde påbörja sin rehabiliteringsresa.

Se också: 5 saker om Anna Holmlund som du kanske inte visste
1:14

Efter reklamen: Se också: 5 saker om Anna Holmlund som du kanske inte visste

(1:14)

Slå på ljud

Fem år efter att hon vaknat upp påverkas hon fortfarande av sina skador, men har gjort framsteg med återhämtningen. Nu kan hon för det mesta ta sig fram utan rullstol, och det går framåt med talförmågan.

Lyckan efter föreläsningen

Nu bor hon i Sundsvall och pluggar på Fornby Folkhögskola i Borlänge. Samtidigt har hon börjat föreläsa om det hon varit med om.

– Ja, det är verkligen kul. Det är skönt att berätta min historia och jag tror att jag har någonting att komma med. Min situation är inte jätteenkel men det funkar ändå på något sätt. Jag får väldigt blandade reaktioner, det är lite tårar och några ler och skrattar, berättar hon i en intervju med Aftonbladet.

Anna Holmlunds stora längtan efter barn: ”Jag vet inte om det går”

Förra veckan höll hon en av sina föreläsningar, något som hon berättade om på sociala medier.

”Då ska jag ha min föreläsning”, skriver hon i ett inlägg inför framträdandet, och följer upp det med en post där hon tackar sin vän Jan Jonsson.

”Tusen tack Janne för de här fantastiska dagarna med dig i Göteborg”, skriver hon.

Anna Holmlunds framtidsdrömmar

Planen för Anna Holmlund är att hon ska kunna leva på sina föreläsningar, men till den drömmen går i uppfyllelse har hon ett annat jobb.

– Men jag hoppas det blir mer av mina föreläsningar och att jag kan få betalt för dem och kanske kunna leva på det. Men jag har tackat ja till ett jobb på ett företag som gör toaletter och badrumsinredning.

– Det är på deras kundtjänst och jag kan sitta här hemma och prata i telefon. Jag får jobba så mycket jag vill och orkar och det är jätteskönt. Det känns så roligt att det är något riktigt och inget tramseri, säger hon också i Aftonbladet.