Anna Lindmarkers stora sorg över bortgångna TV4-kollegan

Anna Lindmarkers stora sorg över bortgångna TV4-kollegan

Foto: TT

När TV4-kollegan Annika gick bort lämnade hon många sörjande efter sig. Nu delar nyhetsankaret Anna Lindmarker med sig av sorgen.

Fredagen den 12 augusti kom den tragiska nyheten om att TV4-medarbetaren Annika Marcus gått bort under torsdagskvällen. Hon blev 62 år gammal. Annika Marcus jobbade under sina år på TV4 bakom kameran på nyheterna som redaktör, och beskrivs av sina kollegor som en viktig och oerhört omtyckt medarbetare.

Kändisar i Sverige och världen som har gått bort 2022
1:54

Efter reklamen: Kändisar i Sverige och världen som har gått bort 2022

(1:54)

Slå på ljud

”Nu finns hon inte – och det är obegripligt”

En av alla som uttryckt sin sorg i öppna kanaler är nyhetsankaret Anna Lindmarker, 61, som länge arbetat tillsammans med Annika Marcus på kanalens nyhetsredaktion.

”Den här underbara, galna, kreativa, energiska och superjobbiga människan har funnits med sen jag började på TV4, en gudabenådad redaktör. Hon ställde stora krav på mig och tack vare henne utvecklades jag som programledare varenda gång vi jobbade ihop.”

”Nu finns hon inte längre och det är obegripligt. Tack Annika Marcus – du var hela redaktionens ankare och vi kommer att sakna dig för alltid”, skriver Anna Lindmarker på sina sociala medier samtidigt som hon delar en bild på sin kära kollega.

Anna Lindmarker visar upp familjens lycka – efter makens bortgång

”Vila i frid Annika”

Andra kända TV4-profiler, som Soraya Lavasani, 40, Tilde de Paula Eby, 49, och Anders Pihlblad, 54, är bara några av de som stämmer in i den sorgslagna kören av kollegor i kommentarsfältet intill bilden. Även före detta TV4-kollegan Jesper Börjesson, 51, delar med sig av sin sorg och sina minnen av Annika Marcus.

”Annika var en fantastisk redaktör och en underbar människa. När jag kom till Nyheterna 1996 tog hon hand om mig direkt. Lärt mig enormt mycket av Annika. Vila i frid”, skriver han.