Anne Lundberg om känslorna över att åldras i tv-rutan

anne lundberg
Den folkkära programledaren Anne Lundberg berättar nu om sina känslor över att åldras i tv-rutan.
”Jag tänker att jag inte har fått det här jobbet för att jag är snygg så det gör inget att jag blir äldre”, säger hon i en intervju med Aftonbladet.

SVTs Anne Lundberg, 56, är en av landets mest folkkära programledare. Med program som Antikrundan och Husdrömmar på uppdragslistan så är det inte konstigt att många känner igen och tycker om att se henne i tv-rutan efter alla dessa år.

Se också: Antikrundan – 8 saker du inte visste om programmet
0:58

Efter reklamen: Se också: Antikrundan – 8 saker du inte visste om programmet

(0:58)

Slå på ljud

”Det är fantastiskt med tanke på alternativet”

I en ny intervju med Aftonbladet berättar den omtyckta programledaren om sina tankar kring åldrande.

– Jag omfamnar det, jag älskar att bli äldre. Jag tycker det är fantastiskt med tanke på alternativet. Man ska vara tacksam för alla år man får vara med så jag har inga problem med det alls, berättar hon nu i en lång intervju med Anna och Hans Shimoda på Aftonbladet.

Anne Lundberg om att åldras i tv-rutan

Vidare reflekterar Anne Lundberg hur det är att åldras just i tv-rutan, och hon gör klart att hon inte märkt av någon åldersfascism i branschen alls.

– Jag tänker att jag inte har fått det här jobbet för att jag är snygg så det gör inget att jag blir äldre. Men det här säger jag med reservation för så fort någon säger till mig att jag är för gammal för ”Antikrundan”, då kanske jag blir jätteledsen och bitter och då kanske jag ändrar uppfattning. Men då kan jag kanske vara bakom kameran och jag har inga problem att göra mina sista år där. Jag ser mig först och främst som journalist, att vara programledare är ingen yrkesroll för mig.

Anne Lundberg om hur hon påverkats av pappans missbruk

Anne Lundberg om upplägget med maken

Sommaren 2019 gifte sig Anne Lundberg med maken Stefan på den grekiska ön Paros. Dock väljer de äkta makarna att bo i separata boenden, och träffar varandra då och då. Ett upplägg som både Anne Lundberg och maken trivs utmärkt med.

– Han jobbar i Stockholm och åker upp dit varje måndagskväll, sedan är han där tisdag till torsdag och åker ned hit torsdag kväll. Sedan tycker jag att det inte är så tokigt att få längta. Att vi är ifrån varandra halva veckan, det är bara mysigt. När vi väl ses på torsdagskvällen så har vi fredagen och hela helgen för oss själva. För oss funkar detta utmärkt.

Foto: TT/Instagram