Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Barbro ”Lill-Babs” Svensson fick 9 barnbarn – här är de i dag

10 mar, 2022 
Simon Nilsson Larsson
FotografTT
Lill-Babs
TT
Barbro ”Lill-Babs” Svensson var inte bara en av Sveriges mest uppskattade artister och personligheter, hon var också mormor till nio barnbarn.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 kändisar som blev farmor eller mormor tidigtBrand logo
5 kändisar som blev farmor eller mormor tidigt

Att beskriva Barbro ”Lill-Babs” Svensson som folkkär vore knappast att överdriva. Hon gick bort i april 2018, strax efter att ha firat sin 80:e födelsedag, och lämnade ett stort tomrum efter sig.

Hon lämnade också tre döttrar efter sig, och hela nio barnbarn.

Dottern Monicas tre barn

Sitt första barn fick hon 1955, tillsammans med sin dåvarande partner Börje Lander. Hon var bara 16 år då. Monica Svensson heter dottern som i sin tur fått barnen Jennifer, Stefan, och Sara som alla är vuxna nu. De har likt sin mamma valt en liv utanför rampljuset.

Annons
”Lill-Babs” döttrar på minnesstunden.
”Lill-Babs” döttrar på minnesstunden.TT

Monica Svensson, 67 år, berättade att Sara fyllt år ett par dagar innan ”Lill-Babs” till slut somnade in.

– Mamma var väldigt trött på slutet men när vi skulle ringa och sjunga för Sara, som befann sig i Spanien, reste hon sig plötsligt upp i sängen och sjöng för full hals. Vi var rädda att Sara inte skulle hinna hem för att säga hej då till mamma. Men både hon och mitt barnbarn Elina, som var i Australien, hann hem i tid, säger Monica i en intervju med Hemmets journal.

Barnbarnen Filip och Leon

Någon som valt ett liv i offentligheten är ”Lill-Babs” andra dotter, programledaresset Kristin Kaspersen, som hon fick tillsammans med den norska tidigare fotbollsspelaren Kjell Kaspersen.

Annons

Genom henne fick Barbro Svensson två barnbarn: Filip Lamprecht och Leon Kaspersen Fahlén.

Filip har blivit 24 år och har också han klivit in i rampljuset. Han började som fotomodell, och fick sitt stora mediala genombrott i TV4:s Let's dance förra året. Och där deltog han inte bara, utan han och Linn Hegdal dansade hem segern.

I dag fortsätter han med modellandet, och var nyligen med i en kampanj för Hugo Boss.

Med programledarkollegan Hans Fahlén fick Kristin Kaspersen också Leon Kaspersen Fahlén, som precis fyllt 18 år.

Annons

”Nu har jag två vuxna barn och ett nytt kapitel börjar. Som mamma står jag här alltid vid sidan av eller bakom när de behöver. Ska bli fantastiskt att följa deras äventyr i vuxenlivet”, skrev den stolta mamman på hans födelsedag.

Malin Berghagens fyra barn

Tillsammans med Lasse Berghagen fick ”Lill-Babs” dottern Malin Berghagen, som också hon är känd för det svenska folket. Hon gav sin mamma fyra barnbarn.

Två av dessa kom från hennes relation med framlidne maken Dag Taylor. De heter Christopher och Love och är i dag 35 respektive 31 år.

Annons
Malin Berghagen tillsammans med barnen Christopher och Love och pojkvännen Martin Charlton.
Malin Berghagen tillsammans med barnen Christopher och Love och pojkvännen Martin Charlton.TT

”Älskade Love Angelia Taylor. Du är klokare än klokast, rolig och snabb i kommentarerna, omtänksam och omhändertagande, sätter gränser och biter ifrån och lagar mat som en gudinna. En konstnärssjäl med ett hjärta av guld”, skrev mamman på Instagram i december när dottern fyllde år.

Mellan 1993 och 2007 var Malin Berghagen gift med artisten Tommy Nilsson. De fick två barn ihop, 20-åriga Isak och Linn som snart fyller 27 år.

”En sann konstnärssjäl. En sann modell som vägrar det som är i mode utan är modig istället och går din egna väg. Född i en värld med artister, konstnärer, poeter och kreatörer hamnade du absolut rätt”, skrev mamman förra året när dottern fyllde år.

Foto: TT

Annons